31 Ocak 2012 Salı

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's reklâm afişlerinin, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerini işgâlini çok sert bir biçimde, gayet net ve sürekli olarak teşhir ettikten sonra, İDT, kendine ait reklâm kulelerine kendi sahip çıkmaya başladı: İDT Müdürü Şakir Gürzumar, kendilerinin inisiyatifinde bulunan reklâm kulelerindeki McDonald's afişlerini seve seve mi söktü, yoksa söke söke mi söktü?

Fotoğraf: Cemal Bulunmaz

Ayrıca bakınız: 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İDT reklâm kulelerine sahip çıkamıyor!

Kendi reklâmını yapmak için kendi reklâm kulelerini kullanmaktan aciz Devlet Tiyatroları, hiçbir işlevi olmayan tiyatro dergilerini reklâmla besliyor!

Sosyalist OYUN Dergisi dışında hiçbir tiyatro dergisinin eleştiremediği İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri konusunu gündemden asla düşürmüyoruz


İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri ticarî kuruluşlara emanet!

AKP'li siyasal zihniyetten reklâm alan tiyatro dergilerinin hiçbiri, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin yanlış kullanımına karşı çıkamıyor!

Somali'yi, Suriye'yi "adam etmek" için kolları sıvayan devlet, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesini es geçiyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri, ticarî kuruluşlara teslim!

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini, Ülker'in kullanımına sunuyor!

Tiyatro sezonunun açılmasına çok az bir zaman kala bile, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini, tiyatro afişleri değil, giysi afişleri süslüyor!

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunu bu kez "final" işgâl etti!

İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait olan reklâm kulelerinin tamamı mı, yoksa sadece Sultanahmet'teki kule mi her zaman için ticarî kuruluşların emrinde?!

Hiçbir LİNÇÇİ tiyatro dergisi, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlarca kullanılmasına asla karşı çıkma cesareti gösteremiyor!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın 2 yıl hapsini isteyen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi Haluk Bilginer'in eleştiremediği konuyu, Bulunmaz eleştirdi!


LİNÇ KAMPANYASI sürecinde enerjimizi tam anlamıyla yönlendiremediğimiz "İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri"yle ilgilenmeye devam ediyoruz hâlâ!

Hemen hemen her zaman için ticarî kuruluşların reklâm afişlerine teslim olan İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesine İDT afişleri asılmaya başlandı!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni reklâmla besleyen DT Genel Müdürü Lemi Bilgin, DT reklâm kulesine sahip çıkmıyor!

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlarca kullanılmasına karşı çıkan Hilmi Bulunmaz, Novi Sad'daki reklâm kulelerini denetledi!

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin namusunu bu tiyatrodan reklâm avantası alan LİNÇÇİ tiyatro yayınları değil Sosyalist OYUN Sitesi koruyor!

LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan'ın avukatları Uğur Demirci Tosun'la İnan Yılmaz'ın mahkûm ettirmek istediği Hilmi Bulunmaz'ın BERAAT kararını haber yapmak zor!

Reklâm kulelerine sahip çıkabilecek yürekliliği göstermekten aciz İstanbul Devlet Tiyatrosu, Broadway çakması oyunlarla hızla kirlenmeye devam ediyor!

LİNÇÇİ ve/ya YAVŞAK ve de Kültür Bakanlığı çanağı yalamayı alışkanlık hâline getirmiş, halkın şah damarını sürekli olarak emen vampir görüntüsündeki Kırım Kongo Kenesi (KKK) kılıklı tiyatro esnafının alçaklıklarıyla, asalaklıklarıyla, bokluklarıyla, ceset hâline gelmişlikleriyle, çürümüşlükleriyle, halk düşmanlıklarıyla, küflenmişlikleriyle, namussuzluklarıyla, onursuzluklarıyla, orospu çocukluklarıyla, pezevenklikleriyle, pislikleriyle, puştluklarıyla, şerefsizlikleriyle uğraşmaktan, Şakir Gürzumar'ın müdürü olduğu Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından işgâline, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'den reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) aldığından, Devlet Tiyatroları'na ait reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından işgâline hiçbir tiyatro dergisinin zerre kadar bile ilgi göstermediğini, zerre kadar bile zaman ayırmaya hiç niyetli olmadığını bildiği için, kendisi ilgilenmek zorunda kalan ve tepki gösterme bilincine sahip olmasına karşın, gerekli zamanı bir türlü ayıramayan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bu duruma son derecede üzüldüğü için, hiç olmazsa, bugün çektiği aşağıdaki fotoğrafla bu işgâlin belgesini bir kez daha, ısrarla, inatla ve sabırla değerli okurlarının değerlendirmesine sunuyor!

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerine de biz sahip çıkıyoruz!

Başta Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'den ve İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'ndan reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almaktan başka Türkiye tiyatrosuna hiçbir katkısı(!) bulunmayan LİNÇ KAMPANYASI düzenleyicisi tiyatro dergileri (Mimesis Dergisi, Sahne Dergisi, TEB OYUN Dergisi, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi) olmak üzere, hiçbir tiyatro yayın organının karşı çıkamadığı İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlara kullandırılmasına, en ciddi biçimde sadece biz karşı çıkıyor ve bizi destekleyen birkaç kişinin dışında bu konuya değil kafa yormak, göz yormak bile istemeyen cahil bir tiyatro evreninde yaşamanın dayanılmaz acımasızlığıyla karşı karşıya kalıyor olsak da, bizim dayatmalarımız sonucu, zaman zaman İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü ve LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi tarafından düzenlenen "Tiyatro Ödülleri"nde "En İyi Yapım Ödülü" alan "Ölüleri Gömün" oyununun yönetmeni Şakir Gürzumar, kendi inisiyatifindeki kulelere, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun afişlerini asabilme gücüne erişebiliyor!

Ancak Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın ortaya çıkarıp, ancak onun milimetrik olarak peşini bırakmadığı Şakir Gürzumar'ın yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından işgâl edilmesine, Coşkun Büktel'le Feridun Çetinkaya'nın dışında, hiç kimsenin hiçbir itirazı yok!

Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait olmasına karşın, ticarî kuruluşlar tarafından rahat bir biçimde işgâl edilen reklâm kuleleri, şimdi de, emperyalist kültürün en önemli (s)imgelerinden McDonald's'ın inisiyatifine teslim olmuş durumda!

Koskoca Türkiye tiyatrosunu hızla, hem de şimşek hızıyla küflendirerek çürütüp ceset hâline getiren alçak, şerefsiz, terbiyesiz, yavşak LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının cirit attığı bir süreçte, Şakir Gürzumar yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerinin, emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's'ın gücüne teslim olmasına hiç, ama hiç şaşmamak ve bu aymazlığa mutlaka ve kesinlikle alışmak gerekir!

Türkiye Tiyatrosu'nun kanını emecek kadar sömüren alçaklar LİNÇ KAMPANYASI düzenlerken, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin namusuna sadece üç kişi sahip çıkma cesaretinde bulunuyor: Coşkun Büktel, Hilmi Bulunmaz ve Feridun Çetinkaya!

Emperyalizm ve militarizm karşıtı bir izleğe sahip olan "Ölüleri Gömün" adlı oyunun çevirmeni Coşkun Büktel, "Ölüleri Gömün"adlı oyunun yönetmeni Şakir Gürzumar'ın yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklâm kuleleri emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's tarafından işgâl edildiği bir süreçte bu emperyalist işgâle karşı çıkacaklarına LİNÇ KAMPANYASI 

düzenleme alçaklığı suçunu işleyenlerin sicilini ısrarla gündeme getiriyor!

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, yerinde kullanılmadığında kupkuru bir slogan olmanın ötesine asla geçemeyen "kahrolsun emperyalizm" sözünü yerli yersiz kullanmak yerine, emperyalist kültür taşıyıcısı McDonald's tarafından işgâl edilmiş bulunan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin namus nöbetini ısrarla ve inatla tutuyor!



Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için seçkinci bir zümrenin önderliğinde kurulup, klasik müzikle gusül abdesti aldırılan Türkiye Cumhuriyeti, "cinsiyet eşitliği" konusundaki puan durumuyla, değil cumhuriyeti, ilkel yaşama biçimini bile henüz hak etmediğini matematiksel verilerle somut olarak kanıtlamış oluyor!


Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın başlattığı "Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin namusunu koruma ve kollama" ve "Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'den hesap sorma" eylemine, "Theope" oyununun yazarı ve şu anda İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oynanan "Ölüleri Gömün" oyununun çevirmeni Coşkun Büktel de çok sıcak bir biçimde hâlâ destek sunuyor!


Feridun Çetinkaya, İDT reklâm kulelerinin hesabını soruyor!


Feridun Çetinkaya, ahlâklı, namuslu, onurlu, şerefli, tiyatro âşığı biri olduğu için, Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait olmasına karşın, emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's tarafından kullanılan reklâm kulelerinin işgâline karşı çıkılmasına çok büyük bir destek vererek, elindeki tüm olanakları kullanıp, ciddi bir kamuoyu oluşumuna katkı sunmaya çabalıyor!


İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Şakir Gürzumar'ın, onun amiri Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in ve onun da amiri Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ın ipine bile takmadığı İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri konusunu, sürekli olarak kafasına takan sözleşmeli işçi Yusuf, başını sallayıp maaşını alma sorumsuzluğuyla değil, son derecede duyarlı bir sorumluluk bilinciyle hareket ediyor!

LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı, Lemi Bilgin'in emir eri gibi çalışıyor!

McDonald's, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesini de işgâl etti!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, McDonald's'ın İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini işgâlini gece gündüz teşhir ediyor!


McDonald's, İDT kulesini işgâl etti! ile  bulunmaztiyatro