17 Ağustos 2011 Çarşamba

Somali'yi, Suriye'yi "adam etmek" için kolları sıvayan devlet, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesini es geçiyor

Türkiye içindeki "terör" konusunda son derecede "başarısız" olan iktidar, her nedense, kapısının dışındaki olay ve olgulara, oldukça "duyarlı" bir eylem ve söylemle yaklaşıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, kendi kabinesinde görevli Kültür Bakanlığı'nın inisiyatifindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini doğru dürüst kullanmayı beceremezken, kıçı kırık tiyatro patronlarına Kültür Bakanlığı çanağı yalatma ameliyesinin yanı sıra, üstüne üstlük, bir de LİNÇÇİ tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veriyor.

Peki, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşların çıkarına kullanılmasına karşı çıkan herhangi bir tiyatro dergisi var mı?

Var!...

Bu derginin adı ne?

Sosyalist OYUN Dergisi!...

Peki, Sosyalist OYUN Dergisi'nin dışında, herhangi bir tiyatro dergisi, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini sahiplenebiliyor mu?

Hayır!...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz