25 Ocak 2012 Çarşamba

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, yerinde kullanılmadığında kupkuru bir slogan olmanın ötesine asla geçemeyen "kahrolsun emperyalizm" sözünü yerli yersiz kullanmak yerine, emperyalist kültür taşıyıcısı McDonald's tarafından işgâl edilmiş bulunan T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin namus nöbetini ısrarla ve inatla tutuyor!

"Atatürk askerî mücadele hayatı boyunca Türk Milletinin ve insanlığın sömürgeci emperyalist Avrupa yüzünden çektiği acıları yakından görmüş ve önderi olduğu Türk Milletinin geleceğin medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacağını, bunun da bütün insanlığın hizmetinde olacağını savunmuştur. Ayrıca bu medeniyetin Batı'nın sümürgeci medeniyetinin yerini alacağını, bunun sonucunda da mazlum milletlerin, Batı'nın sömürgeci medeniyetine bağımlı olmaktan kurtulacağı ve dünya nimetlerinin bütün toplumların hizmetine sunulacağı öngörüsünde bulunmuştur. Onun Emperyalizm karşısındaki mücadelesi mazlum milletlere örnek teşkil etmiştir." 
(Kaynak: "T.C. Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı")


***


İnsan, hayatı, (diğer dört duyusunun yanı sıra) görme duyusuyla (biçim ve renk olarak) kavrar. Yukarıdaki fotoğrafta görmüş olduğunuz sarı renk ve yumuşak hatla yazılmış "M" harfi, dünyanın her yerinde McDonald's (s)imgesi olarak algılanır. McDonald's (s)imgesi, sosyalistler için bir tek anlama gelir; emperyalist kültür taşıyıcısı...


Yukarıdaki fotoğrafta bulunan "DT" harfleri, Devlet Tiyatroları'nın baş harfleridir. DT, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı olarak çalışan bir kurumdur. Kültür ve Turizm Bakanlığı, doğal olarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın inisiyatifinde hareket etmek zorundadır.


Ancak...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı sitesinden alıp, olduğu gibi sunduğumuz metinde "emperyalizm karşıtlığı" olmasına karşın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesindeki Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'a bağlı Devlet Tiyatroları, ne yazık ki, emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's'ın işgâline boyun eğmek zorunda kalıyor.


Böylelikle şöyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz:


Ya "emperyalizm karşıtı" bir dil kullanan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı yöneticileri aslında "emperyalizm karşıtı" olmamalarına karşın yalan söylüyorlar yada Devlet Tiyatroları yöneticileri aslında "emperyalizm yanlısı" olmamalarına karşın özel çıkarlarına teslim oldukları için yalan söylüyorlar. Hangi kurumun yöneticilerinin yalan söylediğinin kararını okurlarımıza bırakıyoruz!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz