27 Temmuz 2011 Çarşamba

Sosyalist OYUN Dergisi dışında hiçbir tiyatro dergisinin eleştiremediği İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri konusunu gündemden asla düşürmüyoruz

Bu garip ülkede tiyatro işiyle uğraşan esnaf, ruhunu olduğu gibi kapitalizmin hizmetine sunuyor.

Bu garip ülkede tiyatro sahnesine çıkıp halka estetik yalan söyleyenler, bir an önce kapağı televizyon dizilerine atmanın telâşıyla, reklâm verenlerin hizmetine girerek meta estetiği oluşturuyorlar.

Bu garip ülkede tiyatro dergisi yayınlayan esnaf, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için sömürü dizgesinin imgesini üretiyorlar.

Bu garip ülkede kapitalizmi yeniden üreten tiyatral imge satıcılarına karşı çıkan bir tek tiyatro yayın organı var: Sosyalist OYUN Dergisi!

Bu garip ülkede İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından kullanılmasına karşı koyan bir tek tiyatro yayın organı var: Sosyalist OYUN Dergisi!!

Bu garip ülkede yayınlanıp kapitalist tiyatro esnafına karşı çıkmayı bir ilke hâline getiren Sosyalist OYUN Dergisi'nin kurucusu ve sahibi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI ile susturulmak istendi, Hilmi Bulunmaz'a noter onaylı ihtarname gönderildi, Bulunmaz savcılığa şikâyet edilip, mahkemeye verildi ve tüm bunlar yetmezmiş gibi, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'in parasıyla duruşmalara girip Bulunmaz'ı iki yıl hapsettirmek isteyen avukat Süleyman Anıl, Bulunmaz'ı şu sözlerle tehdit etti:

"Seni şubeye çektiririm!!!"