10 Ekim 2011 Pazartesi

Hiçbir LİNÇÇİ tiyatro dergisi, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlarca kullanılmasına asla karşı çıkma cesareti gösteremiyor!

Sultanahmet'teki Firuz Ağa Camii'nin hemen yanı başında bulunan İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesi, çoğunlukla ticarî kuruluşların reklâmlarıyla bezeniyor. Bu kulenin üzerinde DT ve İstanbul Devlet Tiyatrosu ibareleri bulunmasına karşın, bu ve diğer İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kuleleri, genellikle ticarî kuruluşların emrine verilmiş durumda.

Sultanahmet ve İstanbul'un her yerindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklâm kulelerine sahip çıkan bir tek tiyatro dergisi var: Sosyalist OYUN Dergisi...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almalarına karşın, para aldıkları bu kurumun reklâm kulelerine sahip çıkmayarak, âdeta yedikleri kaba sıçan tiyatro dergileri, tiyatro sanatının gelişmesi için değil, kendi ceplerinin, kendi kasalarının gelişmesi için yayıncılık yapıyorlar.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz