25 Eylül 2011 Pazar

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunu bu kez "final" işgâl etti!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Türkiye Cumhuriyeti Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Gülçin Aytekin'in gösterdiği kamusal ve toplumsal duyarlılığı göstermekten yoksun bir duygu dünyasına sahip...

Yukarıdaki tek tümcelik paragrafla ne demek istediğimizi, okurlarımıza açıklamak zorundayız:

Biz, uzun yıllardır İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticari kuruluşlar tarafından kullanılmasına karşı çıkıp, bu kulelerin sadece İstanbul Devlet Tiyatrosu'nca kullanılmasını dayatan ciddi yayınlar yapıyoruz ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, bizim yaptığımız bu yayınlar karşısında kılını bile kıpırdatmıyor.

Biz, tiyatral bir etkinlik için olmasa da, her yıl Hong Kong'a gidip, AsiaWorld-Expo (AsyaDünya-Fuar) şirketinin düzenlediği uluslarası bir fuara katılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nden bir tek bizim firmamızın (Bulunmaz Kuyumculuk, Yayıncılık, Gösteri Sanatları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi) katıldığı ilgili fuar, bu yıl 19-23 Eylül tarihlerini kapsıyordu. Türkiye'nin bir tek firmayla temsil edildiği ve dünyanın "bir numaralı kuyumculuk fuarı" olan bu fuara, T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Gülçin Aytekin yoğun bir ilgi gösteriyor. Bu yıl, yine standımıza gelerek, bizimle ilgilenip uzun uzun sohbet eden T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Gülçin Aytekin, "daha neler yapılabileceği" konusunda bizden ve bizi Çin Halk Cumhuriyeti ile Hong Kong'da temsil eden Huan Ma'dan ayrıntılı bilgiler almaya devam ediyor hâlâ.

Oysa...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, kankası LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi başta olmak üzere, LİNÇÇİ tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) vermekle, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin üzerlerindeki ticari kuruluşların adlarının gizlenebileceğini sanıyor olsa gerek!

Ancak...

Biz, işin peşini asla ve kesinlikle bırakmayacağız!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz