18 Mayıs 2010 Salı

Ergiç; "Benim açımdan, hilesiz bir şekilde mücadele etmek, başarıdan önemli. Bu, hiçbir zaman terk etmemek istediğim kişisel devrimci düşüncem” diyor!

Marksistler, yani işçi sınıfının iktidara gelmesi için ömürlerini bilimsel sosyalizm mücadelesine yatıranlar, mücadeleci ruhlarının inşa ettiği sarsılmaz karakterleri nedeniyle, yaşamın her alanında olduğu gibi, futbol alanında da dürüst ve erdemli hareket etmeyi ilke edinirler.

Yukarıda fotoğrafı bulunan İvan Ergiç; "Benim açımdan, hilesiz bir şekilde mücadele etmek, başarıdan önemli. Bu, hiçbir zaman terk etmemek istediğim kişisel devrimci düşüncem" diyor!

Dürüst ve erdemli hareket etmeyi ilke edinen Marksistler, örnekse tiyatro alanına nüfuz ettiklerinde, bilimsel sosyalizmden beslenen sarsılmaz bir karaktere sahip oldukları için, bu alanda da, tiyatro gericilerine karşı mücadeleyi ısrarla ve inatla sonuna dek sürdürebilirler. Ama ne yazık ki, Türkiye'de, Marksist dünya görüşünü, sahte anlamda değil, gerçek anlamda içselleştirmiş ve sadece Kültür Bakanlığı çanağı, Avrupa Birliği çanağı yada Lions Ödülleri çanağı yalamak düşüncesiyle sahte bir örgütçülük yapmak için değil, gerçekten işçi sınıfının iktidara yürüyebilmesi için, emekten yana tiyatro sanatıyla uğraşanlar, yok denecek kadar az. Sahte değil, gerçek Marksist tiyatro sanatçıları, "yok denecek kadar az" değil de, "var denecek kadar çok" olsaydı, LİNÇ KAMPANYASI sürecinde sanatsal ifade olanakları imha edilmek istenen gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın yanında saf tutmayı tarihsel bir gereklilik olarak görürlerdi. Yani "hilesiz bir şekilde mücadele etmek" isterlerdi.

Yukarıda fotoğrafı bulunan İvan Ergiç; "Benim açımdan, hilesiz bir şekilde mücadele etmek, başarıdan önemli. Bu, hiçbir zaman terk etmemek istediğim kişisel devrimci düşüncem" diyor!

Ne yazık ki, Marksizm'in temeli olan emekçi düşünüşle değil, Kültür Bakanlığı çanağı yalama düşünüşüyle hareket eden (başta, Marksizm'i toptan "satın alıp" üzerine çok büyük kârlar koyarak, perakende bir biçimde Kültür Bakanlığı'na pazarlayan Genco Erkal olmak üzere) tiyatro esnafı, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın susturulmak istenmesi eyleminde süt dökmüş kedi rolüyle sahneye çıktılar. Kalemlerine birer susturucu takan tiyatro yazarları, susturulmak istenen Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın karşısında boyun kırıp sustular. Bu suskunluklarını birleştirmek, bu suskunluklarının gerçek nedeni olan tiyatral faşizme hizmet sunmak için, "Özdemir Nutku İftirası" ("Özdemir Nutku Skandalı ve OYÇED") ve bu iftiranın ardılı ve/ya benzeşi (Örnekse: "Talât Sait Halman Skandalı") olan durumları, kendilerince bertaraf etmek istediler. Bu nedenle, "Kuzuların Sessizliği Korosu" (KSK) kurdukları gibi, bir de 1100(?) kişilik bir "LİNÇÇİLİK SENFONİ ORKESTRASI" (LSO) kurdular.

Yukarıda fotoğrafı bulunan İvan Ergiç; "Benim açımdan, hilesiz bir şekilde mücadele etmek, başarıdan önemli. Bu, hiçbir zaman terk etmemek istediğim kişisel devrimci düşüncem" diyor!

Marksist bir sanatçı olmam nedeniyle, korkunç derecede zor bir mücadeleye katıldığım, sadece resmî ve sivil faşistlere karşı değil, (gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyen bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar ruh, sinir ve akıl sağlığını yitirmiş) tiyatral faşistlere karşı çıkmanın zorluğunu bildiğimden, Marksist tiyatral mücadeleme ışık tutup bana moral verdiği ve bu yorgun günlerimde, kırıntı hâlinde bile olsa, düşünce geliştirmeme neden olduğu için, Bursasporlu Marksist İvan Ergiç'e teşekkür eder, bu futbolcuyla ilgili olarak sizin de bilgi edinmenizi önerir, bu konuda bana "yol gösteren" www.haberveriyorum.net sitesini ve bu sitenin sunduğu İvan Ergiç'le ilgili bilgileri okumanızı salık veririm.

Yukarıda fotoğrafı bulunan İvan Ergiç; "Benim açımdan, hilesiz bir şekilde mücadele etmek, başarıdan önemli. Bu, hiçbir zaman terk etmemek istediğim kişisel devrimci düşüncem" diyor! (HB)


***


Marksist bir futbolcusu olan Bursaspor şampiyon


16 Mayıs 2010, ekleyen Erkin Özalp


Ligin son haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yenerek ve Trabzonspor'un İstanbul'daki maçta Fenerbahçe'ye 3 puan vermemesinin de yardımıyla şampiyon olan Bursaspor, haberveriyorum.net okurlarının gündemine, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, yeni transfer ettiği Marksist futbolcu nedeniyle girmişti. Yeşil sahalarda top koşturanlar arasında "Marksist" olduğunu açıkça söyleyen az sayıdaki isimden biri olan İvan Ergiç, böylece, Türkiye'deki ilk sezonunda şampiyonluk mutluluğunu yaşamış oldu.

Bu vesileyle, İvan Ergiç hakkındaki yazılarımızı yeniden hatırlatalım:

Bursaspor Marksist bir futbolcuyu transfer etti (22 Temmuz 2009)

Bursasporlu Ergiç: 'Futbol yanılsamalarla yaşar' (İvan Ergiç'le yapılmış bir röportajın çevirisi)

ERKAN GOLOĞLU: Korkunç değil 'Devrimci' İvan (Erkan Goloğlu'nun haberveriyorum.net'teki yazılardan hareketle kaleme aldığı köşe yazısı)

Bursasporlu İvan Ergiç: 'Komünist bir tarafım var' (Fanatik gazetesinin Ergiç'le yaptığı röportaj)

İLGİLİ HABER: Solcu futbolcuların listesi çıkarılmış

(Kaynak: haberveriyorum.net)


***


Ayrıca bakınız:

THEOPE POLEMİĞİ

BÜKTEL/DEMİRKANLI/BULUNMAZ POLEMİĞİ

YÖNETMEN TİYATROSU POLEMİĞİ

BÜKTEL/KOCATÜRK POLEMİĞİ

YÖNETMEN TİYATROSU POLEMİĞİ

ÖZDEMİR NUTKU SKANDALI ve OYÇED

BÜKTEL/ONAY POLEMİĞİ

"ÖLÜLERİ GÖMÜN" SKANDALI

"YAŞASIN SANSÜR" SKANDALI

SANSÜR POLEMİĞİ

FORUM TARTIŞMASI

"YAZDIKLARI YÜZÜNDEN MEHMET BAKIR HAPİSTE"


***


TAKSAV ödülüne ve Erbaş'ın cezasına karşıyız

"Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"

TAKSAV'ın, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı çıktığımızda bize teşekkür etme inceliğini gösteren E. Timur'un haberi!

Doğal tiyatral gündemleri yapay gündemler oluşturarak hiçimsemeye çalışan LİNÇÇİ Kurhan, nerede antifaşist bir durum oluşursa, orayı karalamak istiyor


***


Kültür Bakanlığı çanağı yalamak zorunda kaldığına göre tiyatroculukta ve tatlıcılıkta başarısız olduğu kanıtlanan Nedim Saban yazarlıkta da başarısız!

Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için ağzını şapırdatan LİNÇÇİ OYÇED üyesi, Kültür Bakanlığı çanağı yalayıcısı ve LİNÇÇİ Tiyatro Z patronu Cem Kenar!

Yazı yazmaktan yoksun insanların bir araya gelerek kurdukları LİNÇÇİ OYÇED, gerçek niyetini apaçık ortaya koydu: T.C. Kültür Bakanlığı çanağı yalamak!

Zülfü Livaneli'nin gazetesi VATAN, Leyla'nın Evi'ni haber yaparken yönetmen Nedim Saban'ın ve bu oyunda görev alanların adlarına âdeta sansür koyuyor!

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan olan Nedim Saban, Kültür Bakanlığı çanağından 48.000 TL alırken bir yandan da televizyon programı sunuculuğu yapıyor!

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV'ın düzenlediği Ankara Tiyatro Festivali'ne LİNÇÇİ MİMESİS'ten haber desteği!

Türkiye'dekilerin aksine, Kültür Bakanlığı çanağı yaladığını sanmadığımız Hintli bir topluluktan yepyeni bir oyun daha: "Haath Na Karya Haiyye Vagya"!

Kültür Bakanlığı çanağının 8.000 TL'lik bölümünü yalayan Özgür Sahne'den gece gelen "Asiye Nasıl Kurtulur?" oyununun afişi ve davetiyesini sunuyoruz!

LİNÇÇİ siteler, sadece gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı sansür etmiyorlar; Muhsin Ertuğrul'u da sansür ediyorlar!...

Nedim Saban'ın sahibi olduğu Tiyatro Kare, Kültür Bakanlığı çanağının 48.000 TL'lik bölümünü yalarken, dramaturg olarak Ömer Faruk Kurhan'ı besliyor!

Ali Erdoğan'ın yazıp yönettiği, LİNÇÇİ İsmail Can Törtop'un da oynadığı KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR ROL için Kültür Bakanlığı çanağından 21.000 TL yalanmış!

Zafer Diper, LİNÇÇİ oyun yazarı(?) Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun adını afişe ederken, LİNÇÇİ olmayan oyun yazarı Cuma Boynukara'nın adını sansürlüyor!

Tiyatro esnafı ayakta durabilmek için ödüllerle beslenmekle birlikte Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmak zorunda kalıyor!

"Sırlar Dünyası figüranı" Zafer Diper, Cuma Boynukara'nın yazdığı "Ölüm Uykudaydı" oyununu tanıttığı resmî sitesinde yazarın adını yazmayı unutmuş(!)

LİNÇ KAMPANYASI SANAYİ VE TİCARET ŞİRKETİ ORTAKLARINDAN ÖMER F. KURHAN, ŞİRKET ESKİ ORTAĞI A. ERTUĞRUL TİMUR'A (NAM-I DİĞER 3. ABDÜLHAMİD) YÜKLENİYOR!

LİNÇÇİ Mitos-Boyut'un yayınlayıp, Ertuğrul Günay'ın 63.000 TL sadaka verdiği LİNÇÇİ Oyun Atölyesi oyunu Testosteron'dan sadece tadımlık birkaç örnek!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çanağının 63.000 TL'lik bölümünü yalayan Haluk Bilginer / Oyun Atölyesi yapımı TESTOSTERON

Koltuk değneği olmadan yürüyemeyen, kulağına fısıldanmadan konuşamayan, kılavuzu karga olmadan göremeyenler, Kültür Bakanlığı çanağı yalamak zorunda!

Bulunmaz, Kültür Bakanlığı çanağı yalamıyor!

Sitemiz, tiyatro esnafına coğrafya dersi veriyor!

Dörtyol, Türkçe yayınlarda Hatay'ın bir ilçesiyken, Mimesisçe yayınlarda Mersin'in yada Afyon'un bir ilçesi olarak gösterilip dezenformasyon yapılıyor

LİNÇÇİ Ömer Kurhan, yazı yazmasını bilmiyor!

LİNÇÇİ TEB'den LİNÇÇİ Genco Erkal'a destek!

Livaneli tarafından yazılıp Tiyatro Kare'nin Kültür Bakanlığı çanağı yalayarak sahneleyeceği Leyla'nın Evi'nde dramaturg olan Ö. Kurhan yazı yazmış(!)

Ortaoyuncular, Kültür Bakanlığı çanağı yalıyor!

Bizim Tiyatro, Kültür Bakanlığı çanağı yalıyor!

Kenterler, Kültür Bakanlığı çanağı yalıyor!

LİNÇÇİ Yaşam Kaya, LİNÇÇİ Cem Kenar'ın yazıp yönettiği, LİNÇÇİ Bengi Heval Öz'ün oynadığı Kültür Bakanlığı çanağındaki oyunu arş-ı âlâya çıkarıyor!.

Eleni ve Gül'ü oynadıkları kumbaracı50'nin kirasını bile Hollandalıların verdiği RAST, olgun bir oyunculuğa sahip olsa da, devrimci bir tiyatro değil!

Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp Efes Pilsen tezgâhtarlığı yaparak sadaka kültürüne teslim olacağımıza, eşek gibi çalışıp tiyatromuzu ayakta tutuyoruz!

LİNÇ KÜLTÜRÜ BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY'IN EMRİNDE ÇALIŞAN DEVLET TİYATROLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE SORU SORMA CESARETİNE SAHİP, ASLA KORMAYAN SİTELER DE VAR!

KARANLIK LİNÇÇİ MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI DESTEKÇİSİ, LİNÇ KÜLTÜRÜ BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, ÇALINAN TABLOLARLA İLGİLİ "ATEŞ TOPU"NU TACA ATMAYI YEĞLİYOR!

Kültür Bakanlığı çanağı yalayan hiç kimsenin soramayacağı soruyu biz soruyoruz; çanak yalatacağınıza, resimlerinize "adam gibi" sahip çıkamaz mısınız?

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu Sultanahmet reklam panosunda bugünkü program! (03.03.2010)

Dün akşam, Tiyatro Fora'nın oyununu izlemek için davet edilen Erbil Göktaş'la birlikte gittiğim izbe tiyatro binasındaki karanlık bir afişin izdüşümü!

Kültür Bakanlığı çanağı yalamayan, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmayan Bulunmaz Tiyatro, ücretsiz oyunculuk çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürüyor!

Küçük bir çanağa konulacak büyük kemiklerle yaşayabilen bir köpek tiyatro sahnesinde; T.C. Kültür Bakanlığı çanağını yalamak en çok bu köpeğin hakkı!

LİNÇÇİ Can Törtop'un bize gönderdiği Kültür Bakanlığı çanağı yalayan KABARE DEV AYNASI yapımı KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ BİR ROL'ün afişi ve "gala davetiyesi"!

Dramaturgu Ömer F. Kurhan olan "Leyla'nın Evi"nin yazarı Livaneli, "Kemalist imalat"a başladı yada "Her türlü Kemalizm özen ve itinayla tamir edilir!"

Kültür Bakanlığı çanağı yalamayan, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmayan Bulunmaz ile yazar Büktel'i LİNÇ etmek isteyenlerden OYÇED faaliyetlere başladı!

Kültür Bakanlığı çanağının gücüyle oynuyorlar!

Bulunmaz Tiyatro'yu "mahkum ettiren" bir zamanların İstanbul Belediyesi avukatı, şimdinin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, işçileri de mahkum ettirebilir!

Körlerin sağırları ağırladığı Türkiye tiyatrosunda birbirlerinin üzerine gül dökenler, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesini istiyorlar

Enver Başar'ın sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesinin yaşam cahili editörü LİNÇÇİ Yaşam Kaya, LİNÇÇİ DestAR Tiyatro'nun oyununu "tanıtıyor"!

Bu işler böyledir; 1917'de kurulmuş Sovyetler'i benimseyen Bulunmaz'ı LİNÇ etmek istersin, 1917'de Amerika'da kurulmuş Lions Kulübü'nden ödül alırsın!

Kültür Bakanlığı çanağı yalayanlara ithaf edilir!

Deniz hayvanlarını hunharca öldüren katilleri onaylayan Avrupa Birliği; kültür, bilim ve sanata sözde destek sunarak, katliamı gözlerden uzak tutuyor!

Büktel'le Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için başlatılan LİNÇ KAMPANYASIna imza veren Haluk Işık da AB'nin çanağına ekmek banıyor!

Fransız kaşığıyla Alman çorbası içme niyetindekiler, Avrupa Birliği poşetindeki şekerlemelerle avunmanın rehavetini yaşamak ve yaşatmak isteyebilirler


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi