9 Mayıs 2010 Pazar

Zülfü Livaneli'nin gazetesi VATAN, Leyla'nın Evi'ni haber yaparken yönetmen Nedim Saban'ın ve bu oyunda görev alanların adlarına âdeta sansür koyuyor!

Aşağıdaki haberi, Zülfü Livaneli'nin "yazı" yazdığı VATAN gazetesinin Internet sitesinden alıp olduğu gibi yayınladık. Ancak, bu haberi eksik ve "yanlı" buluyoruz.

"Ayakta alkışlandı!" başlığıyla sunulan haber, Zülfü Livaneli'nin "yazı" yazdığı VATAN'da yayınlandığı için, sadece Livaneli adının görünmesi uygun bulunmuş olabilir; oyunda görev alan diğer kişi adlarının görünmemesi eğilimi ağır basmış olabilir. Bu nedenle yada bizim bir türlü algılayamadığımız "başka" nedenlerle, "Leyla'nın Evi" adlı oyuna emek verenlerin adlarına âdeta sansür uygulanmış.

Biz, küçücük bir olasılık bile olsa, sansürün her türlüsüne karşı olduğumuz için,benden, halkımdan ve tüyü bitmemiş yetimden zorla alınan vergilerle ayakta duran Ertuğrul Günay'ın yönettiği Kültür Bakanlığı'ndan avanta alıp, Kültür Bakanlığı çanağının 48.000 TL'lik bölümünü yalayarak sahneye konulan bu oyunda görev alanların adlarını tek tek sıralıyoruz:

Yazan: Zülfü Livaneli
Yöneten: Nedim Saban
Oyunlaştıran: Zeynep Avcı
Müzik: Zülfü ve Ferhat Livaneli
Dekor Tasarım: M. Nurullan Tuncer
Kostüm Tasarım: Yeşim Türkgeldi
Işık: Ceyhun Ergül
Film Yapım: AJANS 21
Yönetmen Yardımcısı: Bülent Seyran
Dramaturji: LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan (LİNÇÇİ kişilerin adlarını, her zaman için kırmızı renkle belirginleştirdiğimiz için, bu kişinin adını da aynı biçimde kırmızı renkle belirginleştirdik. Bu kişinin adını, kırmızı renkle belirginleştirirken, asla bir art niyet taşımadık!)
Reji Asistanı: Meral Karagöz - Nadide Ece Somer
Oynayanlar: Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Melda Gür, Bülent Seyran, İbrahin İris, Ethel Molinas, Meral Karagöz, İsmail Karaer
Yapım: Tiyatro Kare

(HB)


***


Ayakta alkışlandı!


Zülfü Livaneli, 'Leyla'nın Evi' adlı tiyatro oyununu eşi Ülker Livaneli ile birlikte izledi

Zülfü Livaneli’nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan dev prodüksiyon “Leyla’nın Evi” Türkiye’yi gezmeye başladı. Anadolu turnesi kapsamında İzmit’te sahnelenen Leyla’nın Evi’nin gösterimine eşi Ülker Livaneli ile katılan Zülfü Livaneli, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı. İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki ilk oyunun sonunda Livaneli’nin hazırladığı özel müzik CD’si tüm seyircilere hediye edildi.

(Kaynak: VATAN)


***


Ayrıca bakınız:

Dramaturgu Ömer F. Kurhan olan Nedim Saban, "Leyla'nın Evi" için Kültür Bakanlığı çanağından 48.000 TL yalarken aynı süreçte bir de yaşam koçu tutmuşl

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan olan Nedim Saban, Kültür Bakanlığı çanağından 48.000 TL alırken bir yandan da televizyon programı sunuculuğu yapıyor!

Nedim Saban'ın sahibi olduğu Tiyatro Kare, Kültür Bakanlığı çanağının 48.000 TL'lik bölümünü yalarken, dramaturg olarak Ömer Faruk Kurhan'ı besliyor!

Dramaturgu Ömer F. Kurhan olan "Leyla'nın Evi"nin yazarı Livaneli, "Kemalist imalat"a başladı yada "Her türlü Kemalizm özen ve itinayla tamir edilir!"

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan Nedim Saban'ın sahneye koyacağı "Leyla'nın Evi" oyunu, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın sitesinde haber yapıldı!

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, LİNÇÇİ olmayan Nedim Saban'a dramaturgluk yapıyor!

Kültür Bakanlığı çanağını yalayan profesyoneller


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi