13 Kasım 2009 Cuma

TAKSAV'ın, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı çıktığımızda bize teşekkür etme inceliğini gösteren E. Timur'un haberi!

Tiyatro... Tiyatro... dergisi yöneticisi Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın başlattığı, tamamıyla iftiraya dayalı olarak örgütlenen ve 1100 imzayla desteklendiği iddia edilmesine karşın bazı imzaların çekildiği (Örnekse: Nedim Saban, İhsan Ustaoğlu gibi kişiler ve tiyatrokare, Su Gösteri Sanatları Sahnesi, Ve Sanat Tiyatrosu gibi kuruluşlar), bazı imzaların istenç dışı kullanılarak imal edildiği, bazı imzaların ise iki kez yayınlandığı (Örnekse: Ozdemir Nutku / Ozdemir Nutku, Isa Karsli / isa karslı) LİNÇ KAMPANYASI için büyük bir çaba harcayıp Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarının imha edilmesine omuz veren Ahmet Ertuğrul Timur, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı gösterdiğimiz sert tavrın yanında yer alıp bize teşekkür ederek, bu görüşümüze katıldığını defalarca tekrar edebiliyor. Timur bu konuda, kendisine ait aşağıdaki haberin hemen altında okuyabileceğiniz gibi, bize gönderdiği e-postada şöyle söyleyebiliyor:

"TAKSAV'ın Faşizmin bakanlığını yapmış Talât Sait Halman'a ödül vermesini ilk sizin dile getirmiş olduğunuza teşekkür etmiş ve bu kınamanıza katıldığımı defalarca dile getirmiştim. Yine teşekkür ediyor ve yine kınıyorum."

Timur'un bu anti-faşist tavrını önemseyip hemen sitemize taşıyoruz. Ancak, sormadan edemiyoruz: Toplumsal faşizmin destekleyicisi tiyatral faşizmi beslemekten başka bir işlevi bulunmayan, tamamıyla iftiraya dayalı olarak örgütlenmiş LİNÇ KAMPANYASI için gösterdiğin çaba ve verdiğin imzadan utanmıyor musun? (HB)


***


GEÇEN YIL, DARBE DÖNEMİ BAKANI TALÂT SAİT HALMAN'A ÖDÜL VERİLMESİ İLE TARTIŞMALI BİR ŞEKİLDE GÜNDEME GELEN 14. TAKSAV ANKARA TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI


Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nin 14.sü Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları, Belediyeler, Yabancı Elçilik ve Kültür Müdürlükleri ve birçok Sivil Toplum Örgütünün destekleriyle 13-23 Kasım 2009 tarihleri arasında TAKSAV - Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin VAKIF tarafından düzenleniyor.

Geçtiğimiz yıl Festival kapsamında 12 Mart faşist askeri cuntasında Kültür Bakanlığı yapmış Talât Sait Halman'a ödül verilmesi, ilk Hilmi Bulunmaz tarafından kınanarak dile getirilmiş, bazı tiyatro toplulukları ve tiyatro insanları tarafından da bu kınama kabul görmüştü. TAKSAV'ın kurucuları arasında askeri darbelerden zarar görmüş aydınların da olduğu düşünülürse, yaşanılmış bu tezat, festival ve TAKSAV üzerinde ciddi bir soru işareti olarak kalmıştı.

Buna karşın TAKSAV Ankara Tiyatro Festivali birçok tiyatro topluluğunun katılımıyla 14. kez gerçekleştiriliyor.
Festival Programı

(Kaynak: tiyatrom.com)


***


www.tiyatrom.com sitesinde yayınlanan ve bizim o siteden alıp yukarıya aktardığımız haberle ilgili olarak, bu haberin yayınlanma sürecinde Ahmet Ertuğrul Timur'la yaptığımız yazışmayı sunuyoruz:


Sayın Hilmi Bulunmaz,

TAKSAV'ın Faşizmin bakanlığını yapmış Talât Sait Halman'a ödül vermesini ilk sizin dile getirmiş olduğunuza teşekkür etmiş ve bu kınamanıza katıldığımı defalarca dile getirmiştim. Yine teşekkür ediyor ve yine kınıyorum.

TAKSAV Festivalinin 14.sü başlamıştır. Bunu görmezden gelmek doğru bir tavır değildir zira sonuçta olumlasak da olumlamasak da tiyatro kapsamında bir etkinlik söz konusudur ve genel konseptli bir tiyatro haber sitesi olarak da bunu görmek zorundayız.

Fakat bunu haber yaparken geçen yılki bu tavrı da kınayarak ve bunu kınayanları da gündeme getirerek kamuoyunun dikkatini çekmek de inançlarımın, doğrularımın, dünya görüşümün gereğidir.


Sizin bu konuda oldukça fazla tekrara dayalı linkleriniz vardır. Yeniden incelemeye çalıştım. Fakat bir hata yapmamak, bu tavrı gösterenleri atlamamak adına sizden sizin dışınızda TAKSAV'ın faşizmin temsilcisini ödüllendiren tavrını kınayan diğer kişi yada toplulukların, yayınların listesini rica ediyorum. Mümkünse ve bana iletebilirseniz çok memnun olurum.

Teşekkürlerimle

Ertuğrul Timur
www.tiyatrom.com

***

Merhaba,

İlgileneceğim.

Hilmi Bulunmaz

***

Yeniden Merhaba,

Geç saate dek bekledim fakat sizden liste gelmeyince genel bir değinmeyle girmek zorunda kaldım Zira festival başladı ve haberi daha fazla geciktirmek istemedim

Yine de İlginize teşekkürler.

Ertuğrul Timur

***

Merhaba,

Festivale karşı tavrımı yüzeysel de olsa belirtmek için, Talât Sait Halman ve festivale katılan toplulukların birbirine yakışan fotoğraflarını bulup yayınlamakla meşgul olduğumdan, size yardımcı olamadım. Bu sabah, yani "şimdi", yaklaşık 8.30'da bu iş için bilgisayarın başına oturduğumda, sizin e-postanızla karşılaştım.

Üzgünüm...

Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız: "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi