23 Nisan 2010 Cuma

Sitemiz, tiyatro esnafına coğrafya dersi veriyor!

Türkiye, dünyanın şirin bir ülkesidir. Bu ülkedeki bölge sayısı yedidir. Türkiye'de bulunan bölgeler şunlardır: Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Marmara Bölgesi.

Ege Bölgesi, Türkiye'nin şirin bir bölgesidir. Bu bölgedeki il sayısı sekizdir. Ege Bölgesi'nde bulunan iller şunlardır: Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.

Afyonkarahisar, Ege Bölgesi'nin şirin bir ilidir. Bu ildeki ilçe sayısı on sekizdir. Afyonkarahisar'da bulunan ilçeler şunlardır: Merkez İlçe, Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Sultandağı, Şuhut...

Akdeniz Bölgesi, Türkiye'nin şirin bir bölgesidir. Bu bölgedeki il sayısı sekizdir. Akdeniz Bölgesi'nde bulunan iller şunlardır: Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş.

Mersin, Akdeniz Bölgesi'nin şirin bir ilidir. Bu ildeki ilçe sayısı on üçtür. Mersin'de bulunan ilçeler şunlardır: Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar. Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar, Yenişehir.

Hatay, Akdeniz Bölgesi'nin şirin bir ilidir. Bu ildeki ilçe sayısı on ikidir. Hatay'da bulunan ilçeler şunlardır: Altınözü, Antakya, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı.


***


Ayrıca bakınız:

Livaneli tarafından yazılıp Tiyatro Kare'nin Kültür Bakanlığı çanağı yalayarak sahneleyeceği Leyla'nın Evi'nde dramaturg olan Ö. Kurhan yazı yazmış(!)

LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan'ı dramaturg olarak besleyen BİRGün gazetesi yazarı Nedim Saban, Hatay'ın bir ilçesi olan Dörtyol'u Mersin'in bir ilçesi sanıyor!

LİNÇÇİ Ömer Kurhan, yazı yazmasını bilmiyor!

Dörtyol, Türkçe yayınlarda Hatay'ın bir ilçesiyken, Mimesisçe yayınlarda Mersin'in yada Afyon'un bir ilçesi olarak gösterilip dezenformasyon yapılıyor

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi