3 Mart 2010 Çarşamba

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu Sultanahmet reklam panosunda bugünkü program! (03.03.2010)

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin (Istanbul 2010 European Capital of Culture) turistik merkezi Sultanahmet Meydanı'nda bulunan DT / İstanbul Devlet Tiyatrosu patentli reklam panosundaki programı okurlarımızın dikkatine sunuyoruz.
.
Okurlarımızdan canı sıkılıp Sultanahmet Köftecisi'ne gitmek isteyenler olursa, tam da bu köftecinin karşısına konuşlanmış İstanbul Devlet Tiyatrosu logolu reklam panosunu mutlaka temaşa etmeliler.
.
"Oyunumuz başlamak üzeredir. Lütfen cep telefonlarınızı ve çağrı cihazlarınızı kapalı tutunuz."
.
Özellikle zifiri karanlık bastığında, ışığın büyülü atmosferiyle aydınlanan İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklam panosundaki figürler, birden bire canlanıp, etten kemikten bir hâl alıyorlar. Ete ve kemiğe bürünen bu figürlerin giysilerindeki pırlanta duygusu veren pırıltı hâli ve bu figürlerin oluşturduğu derinlik ve yükseklik yanılsamasının yansılanması, temaşa edenlerde müthiş bir hayranlık ve bağlılık hissiyatı meydana getiriyor.
.
Panodaki kaotik, patetik, statik yapıyı dinamik bakışları ve mimikleriyle renklendirip hareketlendiren ve böylelikle bir durumdan bir başka duruma evrilen zamanın izafiyet teorisinin görecelilik kuramına yaklaşarak bir estetik haz duygusu oluşturan figürler, insan ruhunun karmaşık labirentlerindeki açmazlara psişik ve psikanalitik göndermelerde bulunuyor.
.
Yakında birileri, İstanbul Devlet Tiyatrosu'a ait bu panoların önünde fotoğraf çektirip Kültür Bakanlığı çanağı yalama seanslarına katılmak isterse, eminiz ki, o zatlara "T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın Maddi Katkılarıyla" harflerinden oluşan bir otomobil plakası bile verilebilir! Aman sevgili okurlarımız, bu fırsatı asla kaçırmayın ve bu gösteriye mutlaka tanık olun, mutlaka şahit olun!!!
.
.
Oyunun adı: TURKCELL
.
Oynayanlar: Tosun ile Yabancı Damat
.
(İstanbul Devlet Tiyatrosu'nu yönettiğine göre, bu "oyun"u da) Yöneten: Şakir Gürzumar
.
T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı'nın Katkılarıyla
.
(HB)
.
.
***
.
.
Ayrıca bakınız:
.
Devlet Tiyatroları duyuru ve tanıtım panolarının reklam şirketlerine pazarlanmasına onay veren DT Genel Müdürü Lemi Bilgin'e Sanat Kurumu'ndan "Hizmet Ödülü"
.
Emrindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panolarını özel şirketlerin işgal etmesine aldırmayan Lemi Bilgin, Sanat Kurumu'nun Hizmet Ödülü'nü alacak!
.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosu! (29 Aralık 2009)
.
Türkiye Cumhuriyeti, Turizm ve Kültür Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün sokağa düşmüş pür hâli!
.
İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosu, kapitalist şirketler tarafından işgal edilince, kısa bir an da olsa, Yeni Tiyatro'yla bu işgali gölgeliyoruz!
.
Hilmi Bulunmaz, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosunun önünde durup, reklam panosundaki figürlere ekmek dilimleri sunuyor!
.
Devlet Tiyatroları reklam panoları işgal altında!
.
Tümünü izlemek için lütfen TIKLAYINIZ:
İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosu