22 Şubat 2010 Pazartesi

Kültür Bakanlığı çanağı yalamayan, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapmayan Bulunmaz ile yazar Büktel'i LİNÇ etmek isteyenlerden OYÇED faaliyetlere başladı!

TEKEL İŞÇİLERİNİN HİÇBİR LİNÇÇİ DESTEĞE İHTİYACI OLMAMASINA RAĞMEN, LİNÇÇİLER KENDİ KENDİLERİNE GELİN GÜVEY OLUYORLAR!

Aşağıda sunduğumuz haberi, LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden aldık! (HB)


***


BUGÜN ! LİNÇÇİ OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği bu etkinliği "Tekel İşçileri"ne ithaf etmektedir.

“İŞGALLER”

İngiliz Yazar T. Griffiths'in yazdığı İşgaller, 1920 'de, Torino'daki işçilerin, ünlü Marksist düşünür Gramsci'nin önderliğinde başlattıkları grevle ilgili politik bir oyundur. Bu grev sürecinde İtalya'daki fabrika işgallerinin devrimci bir ayaklanma için uygun olup olmadığını anlamak üzere, Moskova-Komintern' den, Torino'ya gönderilen bir ajan ile İtalyan Sosyalist Partisi'nin sol kanat kuramcılarından Gramsci arasında bir otel odasında gerilimli konuşmalar, tartışmalar geçer; bu diyalektik tartışmalar üzerine kurulu olan oyun Gramsci ve ajan Hristo Kabak’ın cümleleri ile dönemin siyasi durumunun seyirci tarafından gözlenmesini sağlar. Devamı


***


LİNÇÇİ OYÇED OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİ ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

LİNÇÇİ OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği, oyun yazarlığını ve çevirmenliğini geliştirmek, tiyatromuzun kültürel birikimine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. LİNÇÇİ OYÇED’in Şubat 2010 etkinlikleri aşağıdadır.

*SEMİNER: OYUN YAZARLIĞIMIZIN GELENEKSEL KAYNAKLARI-1: KUKLA VE KARAGÖZ

LİNÇÇİ OYÇED, oyun yazarlığımızın geleneksel kaynaklarını irdelemek, sözkonusu kaynakları yakından tanımak, çağdaş oyun yazarlığımız açısından olanaklarını ortaya çıkarmak için, aynı konuda bir dizi seminer düzenlemeye karar verdi. Bunların ilki Kukla ve Karagöz konusunda gerçekleştirilecektir.

Yılmaz Onay, Cengiz Özek ve LİNÇÇİ Prof. Dr. Hasan Erkek tarafından yapılacak olan seminer Küba Dostluk Derneğinde gerçekleştirilecektir. Seminer kapsamında Cengiz Özek, bir karagöz oyununu oynatacaktır. 20 Şubat/Cumartesi günü saat 15.00’de yapılacak olan seminer ücretsizdir ve herkese açıktır.

Adres: İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. Hanif Han No: 11 Kat: 4 D.5 Beyoğlu İstanbul (İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi Yanı)

*ÇOCUK-GENÇLİK OYUNU OKUMA TİYAROSU: Çok sayıda çocuk ve gençlik oyunu yazarının üyesi olduğu LİNÇÇİ OYÇED, her ay bir çocuk-gençlik oyununu “Okuma Tiyatrosu” olarak sunup değerlendirecektir. Şubat ayında Okuma Tiyatrosu olarak sunulacak olan oyun, 19 Ocak 2010’da yitirdiğimiz LİNÇÇİ OYCED üyesi Dinçer Sezgin’e ait. “Bir Şişe Gözyaşı” adlı çocuk oyunu 21 Şubat/Pazar 2010 tarihinde, saat 15.00’de, Küba Dostluk Derneği, Behice Boran Salonunda gerçekleştirilecektir. Oyunun yönetmeni, LİNÇÇİ OYÇED Genel Sekreteri Burhan Gün. Oyunun “okuma tiyatrosu” olarak sunumundan sonra, oyun üzerine, bir değerlendirme söyleşisi gerçekleştirilecektir. Etkinliğe, Dinçer Sezgin’in eşi eğitimci-yazar Nevzat Süer Sezgin de katılacaktır.

Adres: İstiklal Cad. Gazeteci Erol Dernek Sok. Hanif Han No: 11 Kat: 4 D.5 Beyoğlu İstanbul (İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezi Yanı)

*OYUN OKUMA TİYATROSU: LİNÇÇİ OYÇED, geçen yıl başlattığı “Oyun Okuma” etkinliklerine bu yıl da devam edecektir. İlk olarak, Trevor Griffits’in yazdığı LİNÇÇİ OYÇED Onur Üyesi Prof. Dr. Cevat Çapan’ın çevirdiği İşgaller adlı oyun 22 Şubat 2010/Pazartesi Saat 19.00’da sunulacaktır. Oyunun yönetmeni LİNÇÇİ OYÇED üyesi LİNÇÇİ Kerem Kurdoğlu. Yapımcısı ise, LİNÇÇİ OYÇED üyesi Gülşah Özdemir. MitosBoyut Yayınlarının desteklediği “Okuma Tiyatrosu” etkinliğinin sunumundan sonra, bir kokteyl verilecek ve oyun üzerinde, çevirmen Prof. Dr. Cevat Çapan’ın da katılacağı bir değerlendirme söyleşisi yapılacaktır. TEKEL işçilerine ithaf edilecek olan etkinlik Su Gösteri Sanatları Sahnesi’nde gerçekleştirilecektir.

Adres: Gureba Hüseyin Ağa Mah. Vezir Çeşmesi Sok. No 3/A Fatih-İstanbul (Pertevniyal Lisesi Arkası)

“İŞGALLER”

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Okuma Tiyatrosu etkinlikleri bu yıl da devam ediyor. Bu program çerçevesinde sunulacak olan “İşgaller” 22 Subat Pazartesi günü saat 19:00’da SU GÖSTERİ SANATLARI SAHNESİ’nde seyirci ile buluşacak.

Yazan : Trevor Griffiths
Çeviren : Cevat Çapan
Yöneten : LİNÇÇİ Kerem Kurdoğlu
Yönetmen Yardımcısı : Gülşah Özdemir
Yapım Sorumluları : Mehmet Bilen- Gülşah ÖZDEMİR
Işık Tasarımı : Alev Topal
Efekt : Erdoğan Aktepe

OYUNCULAR:
ANLATICI : Roza ERDEM
POLYA : Gülşah ÖZDEMİR
ANGELİCA : Gözde ÇETİNER
HRİSTO KABAK (KABAÇİYEV): Ferhun YILMAZ
LİBERTİNE : Mehmet BİLEN
ANTONİO GRAMSCİ : Burhan GÜN
D’AVANZO : Uygur EROL
TERRİNİ : LİNÇÇİ Uğur ALTUN
VALLETTA : LİNÇÇİ Vehbi ARSLAN

İngiliz Yazar T. Griffiths'in yazdığı İşgaller, 1920 'de, Torino'daki işçilerin, ünlü Marksist düşünür Gramsci'nin önderliğinde başlattıkları grevle ilgili politik bir oyundur. Bu grev sürecinde İtalya'daki fabrika işgallerinin devrimci bir ayaklanma için uygun olup olmadığını anlamak üzere, Moskova-Komintern' den, Torino'ya gönderilen bir ajan ile İtalyan Sosyalist Partisi'nin sol kanat kuramcılarından Gramsci arasında bir otel odasında gerilimli konuşmalar, tartışmalar geçer; bu diyalektik tartışmalar üzerine kurulu olan oyun Gramsci ve ajan Hristo Kabak’ın cümleleri ile dönemin siyasi durumunun seyirci tarafından gözlenmesini sağlar.

LİNÇÇİ OYÇED-Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği bu etkinliği "Tekel İşçileri"ne ithaf etmektedir.

SU GÖSTERİ SANATALARI SAHNESİ; Gurebağ Hüseyin Ağa Mh. Vezir Çeşmesi Sk. No:3-A Fatih/ İstanbul (Pertevniyal Lisesi Arkası)

LİNÇÇİ OYÇED YÖNETİM KURULU

İletişim
0533 635 00 67
0555 976 77 65
0536 213 14 89

(Kaynak: tiyatrom.com)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı biz kırmızılaştırdık!

Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİLERİN ÇARPIK VE ANTİK RUH DURUMUNUN OLUŞTURDUĞU TRAGEDYAYI ANLAYABİLMEK İÇİN İBRETLE OKUNUP, "OHA, BU KADAR DA OLMAZ YAHU!" DENİLECEK BİR YAZI!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından, sansürcü, iftiracı yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'la (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) en son haberleşmemizin anatomisi!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi