18 Nisan 2012 Çarşamba

Kendi kurumu Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait reklâm kulelerini ele geçiren emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's vesayetine karşı çıkma cesareti gösteremeyen Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği (DETİS), yeşil sermaye temsilcisi AKP'li Kadir Topbaş'ın yeşil ışık yakıp, vekili Ahmet Selamet'e imzalatarak söke söke kabul ettirdiği yeşil reçeteye karşı çıkma cesareti gösteriyor!

Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği: İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları vesayet altına alınamaz 


Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneğinin (DETİS) basın açıklaması…


İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları vesayet altına alınamaz.


Önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ile işe başlamışlardı, şimdi sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına geldi.  Onlar da AKP ideolojisinin vesayeti altına alındı.


Yakındır “Ödenekli Sanat Kurumlarının” kalanlarını da aynı ideolojinin vesayeti altına almanın peşine düşecekler.


Belki de düştüler de biz ayırdın da değiliz.


Kullandıkları araç, ülkenin diğer kurumlarını vesayet altına alırken kullandıklarıyla aynı…


Yani: Yasalarda ya da yönetmeliklerde kendi ideolojilerine uygun düzenlemeler ve değişiklikler yapmak.


Peki, yasal olmayan bir durum var mı bunda?


Hayır yok.


Peki, yaptıkları bu değişiklikler anti-demokratik mi? 


Hayır değil.


Çünkü her mecliste çoğunluk onlarda…


TBMM de… BELEDİYE MECLİSLERİN de… CEMAAT MECLİSLERİN de…


Peki, nedir bu ideolojiyle amaçladıkları?


Sayın Başbakanın söylediği gibi: “dindar ve kindar bir toplum yetiştirmek.”


Eskilerin “Mekteb-i Edep” dedikleri tiyatroda bu iş için biçilmiş kaftan.


Zaten sanat kurumları, yıllardır soran, sorgulayan, aydınlık düşünceli insanın yetişmesine katkı sağlamadı mı?


O halde şimdi de: hele çoğunluk da onlardayken, onların ideolojisine uygun kuşaklar yetiştirmek, bu yolda toplum mühendisliği yapmak, hakları değil mi?


Her ne kadar daha önce ki uygulamaları:  “Ne hakları vardı, toplum mühendisliği yapmaya” diyerek suçlasalar bile, bugün artık kendilerinin toplum mühendisliği yapmaya sonuna kadar hakları var. Dedik ya, çoğunluk onlarda. 


Bu ölçüyü kaçırmış olan %49,7 lik çoğunluğun karşısında %50,3 lük azınlığımızla dimdik duruyoruz. Dimdik duranlara sonuna kadar omuz veriyoruz.


“Muhafazakâr Sanat” (her ne demekse) anlayışlarının karşısına: “ÖZGÜR, ÖZERK, ÖZGÜN” sanat anlayışımızla DİKİLİYORUZ.


Ve bir ağızdan haykırıyor Şehir Tiyatroları vesayet altına alınamaz diyoruz.


Saygılarımızla.


DEVLET TİYATROSU SANATÇILARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU


(Kaynak: Tiyatro Dünyası)


***


Ayrıca bakınız:


Büktel, "Top artık DETİS ve DETİS Başkanı Şahin Ergüney'de..."     
Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendisinin, halkın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle zar zor ayakta durmaya çalışan İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) inisiyatifindeki reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından işgâl edilmesine karşı sert mücadele verirken, İDT afişlerinin, sadece Şakir Gürzumar yönetimindeki İDT tarafından kullanılmasını ısrarla ve inatla dayatıyor!


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'ten sürekli olarak reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) aldığı için, Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a hakaret etme hakkını elde ettiğini sanan LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi olduğu ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesindeki hakaret içeren alçakça yayınlar, Lemi Bilgin, Ayşenil Şamlıoğlu ve Nejat Birecik'in verdiği destek sayesinde hızla, hem de şimşek hızıyla devam ediyor hâlâ!


LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) vermekle ünlü korsan tiyatrocu Ayşenil Şamlıoğlu, istilâ etmiş olduğu makamdan istifa etmek zorunda kalıyormuş!


Başta LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi sahibesi Gülhan Avşar Demirkanlı ile bu LİNÇÇİ derginin Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı olmak üzere, LİNÇÇİ tiyatro esnafına sürekli olarak yardım ve yataklık yapmanın yanı sıra, "Rosenbergler Ölmemeli" oyununun yazarı Alain Decaux'un yazarlık iradesini ipine bile takmayacak kadar hukuk bilincinden nasiplenmemiş korsan tiyatrocu Ayşenil Şamlıoğlu istilâ ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları makamından istifa etmek zorunda kalacak!


LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm adı altında verdiği avuç dolusu paralarla (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) tanınan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik suçlanıyor!


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın aşağıdaki sözünü okuyunca şu atasözünü kullanmak zorunda kaldı: "İt ürür, kervan yürür!"


LİNÇÇİLERE yardım yataklık yapan Ayşenil Şamlıoğlu gidecek!


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen, sağlıklı bir bakış açısıyla değil, düzeysiz bir hamasetle politika yaparak "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları" için anlaşılması güç sözler ediyor!


Fransız yazar Alain Decaux'un "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu korsan olarak sahneleyebilecek kadar zıvanadan çıkmış bulunan Ayşenil Şamlıoğlu yönetimindeki "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları", emekçi halkın çıkarlarına değil, kendi kişisel çıkarlarına dokunulacağını sezdiklerinde derhal bir araya gelip, sentetik muhalefet kuleleri inşa etme gayreti içerisine giriyor!


Ayşenil Şamlıoğlu'nun korsan tiyatrosunda sentetik muhalefet!


Kadir Topbaş, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'nun reklâmını keser mi?


Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya, ilk kazmayı vurduğu Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin önünde rüzgârdan bile daha gürültülü üfürdü!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, tatlısuculara karşı acımasız!


"Sanatçıların, halk tarafından denetlenebilmek şartı"nı sürekli olarak küçük burjuva yayıncıların burnuna dek dayatan Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı, sadece LİNÇ KAMPANYASI ile değil, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan eliyle HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI kumpası ile de mahkûm ettirmek isteyen LİNÇÇİ Mimesis sitesi ve diğerleri, hiç utanıp sıkılmadan, bir de, "sanatçıların, halk tarafından denetlenebilmek şartı"nı diline dolama şarlatanlığında bulunuyor!


Tatlısucular sulu muhalefet yaparken, Bulunmaz, sert eleştiriyor!


LİNÇÇİ tiyatrocuların da bulunduğu tiyatroya belediye çalımı!


Pembe kapitalistlerle yeşil kapitalistlerin tepişmesi devam ediyor!


Ayşenil Şamlıoğlu genel sanat yönetmenliği derdinde, LİNÇÇİ Gülhan Avşar & Mustafa Şükrü Demirkanlı reklâm derdinde!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, pembe sermayenin temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeşil sermayenin temsilcisi Kadir Topbaş'a, hem de "isim vermeden "Sen Kimsin? Sanattan Ne Anlarsın Sen?" dediğini duyar duymaz şöyle haykırmak zorunda kaldı: "Ey pembe sermayenin temsilcisi andavallı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Sen Kimsin? Sanattan Ne Anlarsın Sen'?"


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi olduğu ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü yaptığı LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) vererek, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın, halkın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergileri çarçur eden Kültür Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ın "Dünya Sanat Günü" mesajını okur okumaz açtı ağzını yumdu gözünü: "Sultanahmet Camii'nin çevresini bile talan edenlere bir gıdım söz söyleyebilme cesaretine sahip olmayan, âdeta bir iç savaş gibi karanlık bir süreçten geçen Türkiye Cumhuriyeti'nin Kültür Bakanlığı makamını işgâl etmekten çekinmeyen, "Rosenbergler Ölmemeli" oyununun hem de korsan yöntemlerle Ayşenil Şamlıoğlu yönetimindeki "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları"nda sahneleri işgâl etmesine osuruk kadar olsun değer vermeyen AKP'li Ertuğrul Günay, yine meydanı boş bulduğunu sanıp, yine kuru sıkı atıyor!


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından TOBAV, alnında hissettiği LİNÇ ışığına bile aldırmadan saçmalama hakkını tepe tepe kullanıyor!


1100 kişilik LİNÇÇİ ordusunun şerefsizliğinden ürken Hülya Karakaş, bizce, "LİNÇ edilemeyecek yaşa" gelmiş de geçiyor bile!


İnternet ortamını sadece ve yalnızca, reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) alınabilecek bir vitrin camı olarak gören LİNÇ kampanyası ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu www.tiyatrodergisi.com.tr, camı kötü dağıttı: LİNÇÇİ TOBAV'ın osuruk kadar bile değeri bulunmayan sözlerini vitrin camına yerleştiren LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr, LİNÇÇİ TOBAV yerine, LİNÇÇİ TOMEB'in logosunu kullanarak camı kötü dağıttı; bizim bu uyarıcı yayınımız sonucu logo değişimine gitmek zorunda kalacak olan camı kötü dağıtan LİNÇÇİLER, kuyruğunu dik tutmak için, bizden, kesinlikle özür dileyecek namusu göstermeyecek ve böylelikle camı kötü dağıtan LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu www.tiyatrodergisi.com.tr'yi esefle, hiddetle, nefretle, şiddetle kınayacağız!


Evet, aynen dediğimiz gibi oldu: "İnternet ortamını sadece ve yalnızca, reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) alınabilecek bir vitrin camı olarak gören LİNÇ kampanyası ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu www.tiyatrodergisi.com.tr, camı kötü dağıttı: LİNÇÇİ TOBAV'ın osuruk kadar bile değeri bulunmayan sözlerini vitrin camına yerleştiren LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr, LİNÇÇİ TOBAV yerine, LİNÇÇİ TOMEB'in logosunu kullanarak camı kötü dağıttı; bizim bu uyarıcı yayınımız sonucu logo değişimine gitmek zorunda kalacak olan camı kötü dağıtan LİNÇÇİLER, kuyruğunu dik tutmak için, bizden, kesinlikle özür dileyecek namusu göstermeyecek ve böylelikle camı kötü dağıtan LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu www.tiyatrodergisi.com.tr'yi esefle, hiddetle, nefretle, şiddetle kınayacağız!"


Coşkun Büktel, kendi sitesi www.coskunbuktel.com'da yayınladı!


Yeşil sermayenin temsilcisi İskender Pala'ya sözüm ona eleştiri getiren pembe sermaye temsilcisi Mehmet Tezkan, içeriğinde LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) veren Ayşenil Şamlıoğlu, Fransız yazar Alain Decaux'un yazarlık iradesini ipine bile takmayan Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya olmayan bir yazı kaleme alarak, yumurtasız omlet yapmaya devam ediyor!


Türkiye Cumhuriyeti'nin en kibar anti-faşisti Feridun Çetinkaya'ya "PİS FAŞİST" diyebilecek kadar zıvanadan çıkmış Nedim Saban, "12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'cı" patronların yayınladığı SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi ile LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis sitesindeki yazılarını sürdürüyor!


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, aşağıdaki yazı başlığını okur okumaz şöyle düşünmek zorunda kaldı: "Sanat, kendisini sanatçı, yaptığı işi sanat sanan LİNÇÇİ dangalaklara bırakılamayacak kadar önemli bir iştir!"


Yeşil sermaye temsilcisi Ayhan Hülagü, pembe sermaye temsilcisi Ayşenil Şamlıoğlu ve işbirlikçisi çömezlerine acımasız davranıyor!


1100 kişilik kişiliksiz alçak kişinin hayat bulduğu Türk tiyatrosunda gelinen tıkanma noktası doğal bir durum olduğu gibi, halkın ezici oyunu alan AKP'nin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Korsan Tiyatroları"na müdahale etmesi de son derecede doğal bir durum!

Pembe sermayenin temsilcileri Ayşenil Şamlıoğlu ile Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya yapımı "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" sürecinde yeşil sermayenin kültürel dilini çok iyi kullanan İskender Pala, vitrindeki yerini sağlamlaştırıyor!


"Rosenbergler Ölmemeli" oyununun yazarı Fransız yazar Alain Decaux'un yazarlık ahlâkını, yazarlık namusunu, yazarlık onurunu ipine bile takmayarak, "Rosenbergler Ölmemeli" oyununu tam bir korsan mantığıyla gasp edip İstanbul izleyicisine kakalayarak "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" sürecini başlatan Balıkçı Kazmacıbaşı Korsan Orhan Alkaya, alnındaki KORSAN lekesine zerre kadar olsun aldırmadan boyundan büyük lâflar ediyor!


Refik Erduran, köprünün altından akan suların bile farkında değil!


Pembe sermayeyle yeşil sermaye kumar konusunda anlaşabiliyor!


Yeşil iktidar reklâm kulesine sahip çıkmayan DT'ye de el koyacak!


Büktel, LİNÇÇİ Demirkanlı'nın ipliğini bir kez daha pazara çıkardı!


Devingen bir ülkede imge yoksunu bir şair kara karga gibi ötüyor!


Darbecilerin can acıtıcı uygulamalarına yer vererek bunlardan hesap sorulması gerektiğinin savunulmasını dayatan yeşil sermaye temsilcisi ve hayatı sağdan sola doğru okutan Zaman Gazetesi yazarı Prof. Dr. İskender Pala, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sahibesi LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın kocası, Türkiye tiyatrosuna koskoca bir Kırım Kongo Kenesi gibi yapışmış pembe sermaye temsilcisi, askeriyeden emekli maaşı alan eski asker ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'dan daha açık, çok daha net sözler söylüyor!


Estetiğin "e"sinden, sanatın "s"sinden, tiyatronun "t"sinden bile anlamayacak kadar dangalakça yazılar yazan Can Dündar, "Rosenbergler Ölmemeli Sabıkası" sahibi Ayşenil Şamlıoğlu'nu Kenan Işık sanacak kadar tiyatro köyüne uzak bir ademoğlu!


Hilmi Bulunmaz, tiyatronun yeşil renkli yönetmeliğine değiniyor!


Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatroya kutsiyet kazandırmak istiyor!


Dangalak yazar Can Dündar'a LİNÇÇİ Can Törtop da katıldı!


Ertuğrul Timur, LİNÇÇİ olma hâllerine karşın önemli sözler ediyor!


Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerine sahip çıkamayan dangalak tiyatrocular, tiyatro yönetmeliğindeki yeşil reçeteyi kabul etmek zorunda kalırlar!


Bu, kültürel, tarihsel ve toplumsal özü bulunan önemli bir sınıf kini!


Bulunmaz, tiyatro yönetmeliğindeki yeşil reçeteyi sorguluyor!


12 Eylül Faşizmi Dönemi'nde Dördüncü Ordu komutanıyken 12 Eylül Darbesi sonrası, 12 Eylül 1980 - 30 Ağustos 1981 tarihleri arasında anti-demokratik bir biçimde atamayla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan İsmail Hakkı Akansel döneminde meclis kararı ile 20 Mayıs 1981'de kabul edilen "İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetmeliği"ni sunuyoruz!


Yeşil sermaye temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş, pembe sermaye temsilcisi tiyatro esnafının ricasını ciddiye alarak, yeşil reçeteyi imzalamayıp, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Selamet'e imzalatmış!


Eyüboğlu, pembe sermaye temsilcisi tiyatrocuların ciğerini biliyor!


Pembe sermaye ile yeşil sermayenin tiyatro yönetmeliklerinden...


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sadece ve yalnızca LİNÇ KAMPANYASI ile değil, aynı zamanda, HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI ile susturulması için Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'dan tam tamına 25.000,00 TL isteme uyanıklığında bulunan LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, yerel iktidara seçimle gelmiş yeşil sermaye temsilcisi AKP'li Kadir Topbaş'ın vekili Ahmet Selamet eliyle imzalamış bulunduğu yeşil reçeteli yeni yönetmelik hakkında hiçbir temellendirmeye ihtiyaç hissetmeden "DARBE" deme kurnazlığında bulunuyor!