12 Nisan 2012 Perşembe

Nejat Birecik'i suçlayan Mehmet Çevik yeni genel sanat yönetmeni mi?!

Sanatçı Mehmet Çevik, Nejat Birecik'i Suçlayıp Kocaeli Şehir Tiyatrosu'ndan İstifa Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Oyuncusu Mehmet Çevik, Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'e bir dizi suçlamalarda bulunarak kendisine ve diğer sanatçılara baskı uygulandığını iddia edip aynı zamanda kurucusu bulunduğu şehir tiyatrosundan istifa ettiğini açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Oyuncusu Mehmet Çevik, Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik'e bir dizi suçlamalarda bulunarak kendisine ve diğer sanatçılara baskı uygulandığını iddia edip aynı zamanda kurucusu bulunduğu şehir tiyatrosundan istifa ettiğini açıkladı. Nejat Birecik ise açıklamasında iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Yeni sezon için ışıkçısına kadar hepimiz sahnede olacağız. Onun da orada olmasını isterdik" dedi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi yanında bulunan Prestij Cafe'de basın toplantısı düzenleyen, TV'lerdeki dizilerden de yakından tanıdığımız ünlü sanatçı Mehmet Çevik Şehir tiyatrolarının artık "Nejat Birecik tiyatrosuna" dönüştüğünü ileri sürdü. Mehmet Çevik, "Kurucu sanatçılarından olduğum şehir tiyatrosundan istifa ediyorum. İstifa nedenim belediyenin tüm maddi ve manevi desteklere rağmen yönetsel ve sanatsal anlamda yetkinliği somut göstergelerle ortada olan birinin bu kentin büyük zorluklarla yarattığı tiyatromuzun başında olmasıdır. 6 milyon TL para tahsis edilen tiyatroya kent sırtını dönmüş bir durumda. Sanatçıları küstürüp ekmek ve hayat endişesinin üstüne basılarak korkuya endeksli bir Nejat Birecik tiyatrosu oluşturulmuştur. 3 yıldır görevde olan Nejat Birecik'in tiyatro adına yaptığı tek şey ülkemizde 2-3 kişinin sahip olduğu sanat kadrosunu istemek olmuştur. " dedi. Nejat Birecik hakkında soruşturma istediğini söyleyen Mehmet Çevik şöyle devam etti: "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerine Nejat Birecik hakkında görevi kötüye kullanmaktan hakkında soruşturma açılmasını istedim. Şu an sonuçlanmadı. Tiyatrodaki oyuncu arkadaşlarımız zor durumda. Kocaeli Şehir Tiyatroları Oyuncuları mutsuz, sıkıntılı, psikolojik ve fiziksel durumu uygun olmayan arkadaşlarımız bile provaya giriyorlar. "

NEJAT BİRECİK "EDEP YAHU"

Kocaeli Büyükşehir belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevine 4 yıl önce getirilen Nejat Birecik ise, devlet memuru olduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanının izni olmadan konuşmak istemediğini söyledi. "Ben 4 yıl burası, 4 yıl İstanbul olmak üzere 8 yıldır şehir tiyatrosu yönetiyorum. İşim bu benim. Dosyalarımda hiç bir olumsuzluk yok. Asaleten görevliyim. " dedi. Şu anda 40 kişilik Kösem Sultan ve 30 kişilik de Guguk Kuşu eserlerleriyle sezonu açmaya hazırlandıklarını belirten Nejat Birecik, "Burada herkes çalışıyor. Teknisyen dahil herkes sahdene olacak. O da olursa sevinirdik. Bunun dışında bir şey söylemek istemiyorum. Sadece terbiyem gereği 'edep yahu" derim.

(Kaynak: HABERLER)