13 Nisan 2012 Cuma

Kadir Topbaş, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'nun reklâmını keser mi?

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr, o denli sinik kimlikli bir AKP haberleri yapıyor ki, bu site, neredeyse tamamıyla AKP propagandası aygıtı olarak varlık gösteriyor.


Bugünkü "sözüm ona" niteliğini bile aşmaya gayret etmeyen bir "AKP karşıtı protesto" eylemliliğine bile katılmayan LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, dergisine almış olduğu reklâm adı altındaki avuç dolusu paranın (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) birden bire kesilmemesi için, tabii ki, "AKP karşıtı protesto" eylemine bir "gazeteci" olarak bile gelmeyi göze alamadı. Biz, gözlerimiz sürekli olarak açık olmasına karşın, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'yı eylem alanında göremedik. Ancak, biz görememiş olmamıza karşın LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı eylem alanına gelmişse ve bunu kanıtlayabilirse, daha şimdiden kendisinden özür dilemeye hazırız.


Ancak...


Sadece LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı değil, hiçbir tiyatro dergisi sorumlusu bu eyleme katılmadı. Bunun bir tek Türkçe açıklaması var:


"Biz, tiyatro dergileri olarak, tiyatrocu dostlarımızdan yana değil, içinde mama bulunan reklâm çanağını elinde tutan AKP'li Kadir Topbaş'tan yanayız!"


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Şehir Tiyatroları'ndan İstifalar Başladı...

Başkan Danışmanları Kenan Işık ve Muharrem Ergül'ün de haberi olmadan dün (12 Nisan) Belediye Meclisi'nden apar topar çıkartılan Yeni Yönetmelik sonrası başta Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu olmak üzere, Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Aliye Uzunatağan, Yönetim Kurulu Seçilmiş Üyeleri; Burteçin Zoga, Volkan Sağırosmanoğlu ve Sahne Direktörü Hakan Arlı görevlerinden istifa etti.

Basın açıklamasının ardından Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde toplanan Şehir Tiyatroları çalışanları, toplantı sonrası dört komisyon kurarak çalışmalara başladı. Komisyonlar: 1) Hukuk Komisyonu 2) Şehir Tiyatroları Eylem Planı Komisyonu 3) Medya İlişkileri Komisyonu ve 4) Dış İlişkiler Komisyonu.

Kısa bir açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, yönetmeliğin sanatçılarla birlikte yapıldığını açıklamasına rağmen, bu çalışmalara katılan sanatçıların kimler olduğu öğrenilemedi.

Haber Giriş Tarihi: 13 Nisan 2012

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)