30 Ağustos 2010 Pazartesi

Elektronik mühendisi ve tiyatrocu Kâzım Şimşek, LİNÇÇİ yayıncı ve "yalan makinesi" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yeni bir yalanını daha "yakaladı"!...

Tiyatro... Tiyatro... Dergisi ve tiyatrodergisi.com.tr sitesi yöneticisi Mustafa Demirkanlı'nın "OYUN (يَلْهو / PLAY / GIOCO / играть / παίζω)’nun Sırrı ve Bulunmaz’ın Esnaf Uyanıklığı…" başlıklı "komik ve fantastik" yazısına sadece teknik bir yanıt!


Kâzım Şimşek
31 Ağustos 2010


Yukarıdaki görsel gereç, www.tiyatroyun.blogspot.com sitesiyle ilgili bir belge. Bu belge, "Google Analytics"in bir hizmetidir ve oradan alınmıştır. "Google Analytics", web sitelerinin izlenme istatistikleriyle ilgili olarak ayrıntılı bilgi verip bu konuda günlük ve aylık olarak rapor hazırlayan çok önemli bir kuruluştur.

"Google Analytics"in sunduğu raporlarda; "toplam ziyaretçi sayısı", "en çok aranan kelimeler", "hangi sitelerden gelindiği" vs. gibi birçok önemli ve ufuk açıcı bilgiler vardır.

Hilmi Bulunmaz'ın sitelerinden biri olan
www.tiyatroyun.blogspot.com sitesinde "anahtar kelimeler" ile ilgili rapor. yukarıdaki belgede çok net bir biçimde görünmektedir. Bu belgeyi, daha net olarak görebilmek için, bu belgenin üzerine tıklamanız gerekir.

Bu belgenin üzerine tıkladığınızda, 31 Ağustos 2010 itibariyle "en çok izlenen on anahtar kelime" ve "ziyaret sayısı", çok net olarak karşınıza çıkar:

1 - tiyatroyun...............................................187
2 - dündar incesu.........................................43
3 - cem düzova..............................................41
4 - ikinc bir theope var ömer f. kurhan....35
5 - orhan alkaya'yı devirmek......................33
6 - bilge emin................................................32
7 - yrd. doç. adnan tönel............... ..............32
8 - rengin arslan...................... ....................30
9 - melih anık.................................. .............28
10 - süheyl eğriboz................. ............ ........27

Bu "anahtar kelimeler" yardımıyla Hilmi Bulunmaz'ın yönettiği www.tiyatroyun.blogspot.com sitesine ulaşılmıştır. Daha somut ve sizin için "daha inandırıcı" bilgilerine vakıf olmanız için, Hilmi Bulunmaz'ın sürekli olarak vurgulayıp, âdeta slogan hâline getirdiği gibi; "Rakamlarımızı denetlemek isteyenleri, pazar hariç, 08.00-20.00 arası bekliyoruz. Denetime kapalı sitelere güvenmeyin!"

Demirkanlı, kendi sitesi tiyatrodergisi.com.tr'de, Hilmi Bulunmaz'ın yönettiği www.tiyatrooyun.blogspot.com sitesinin üstbaşlığında bulunan OYUN kelimesinin çeşitli dillerde yazılmış versiyonları olduğunu (يَلْهو / PLAY / GIOCO / играть / παίζω)
ve bu durumun, Hilmi Bulunmaz'ın kendi sitesinin izlenme oranını arttırmak için uyguladığı bir taktik ("esnaf uyanıklığı") olduğunu söylemiştir.

Google'da "Oyun" kelimesini hangi dille yazarsanız yazın, ekrana, öncelikle tiyatro siteleri değil, bilgisayar oyunlarıyla ilgili siteler gelir.

Google'a "oyun" kelimesini yazıp arama yaptığınızda, "yaklaşık 22.000.000 sonuç" gelmektedir. Bu sonuçlardan (belki) 21.564.456 sıradaki Hilmi Bulunmaz'ın yönettiği www.tiyatroyun.blogspot.com sitesidir.

Mustafa Demirkanlı'nın anlattığı ve okurlarını inandırmak istediği gibi, Angolalı birinin, "OYUN (يَلْهو / PLAY / GIOCO / играть / παίζω)"u tıklayıp, Hilmi Bulunmaz'ın yönettiği www.tiyatroyun.blogspot.com sitesine, yanlışlıkla girip şöyle bir göz ucuyla bile bakması, tamamen komik bir iddia ve ancak hayalgücü gelişmiş insanların uydurabileceği ilginç bir fantazidir.

Mustafa Demirkanlı'nın, "komik bir iddia ve uydurulmuş bir fantazi" içeren bu yazısı da, tıpkı diğer yazıları gibi, üzerinde hiç düşünülmeden yazılmış ilginç ve çok acayip bir yazıdır.

Musfafa Demirkanlı'ya biraz daha dikkatli ve biraz daha insancıl olmasını ve Hilmi Bulunmaz'ın kendisine verdiği bedava "Türkçe, Dil Bilgisi, Ahlâk ve Hayat Bilgisi" derslerini(!) çok büyük bir dikkat ve sıcak bir sevgiyle izlemesini öğütlüyorum.

Başta www.tiyatroyun.blogspot.com okurları olmak üzere, bütün Türkiye tiyatrosuna saygılarımı sunarım...


***


Ayrıca bakınız:



Nasıl olsa, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu reklâm adlı "sadaka"yla besliyor!

Gülhan Avşar'ın sahibi olduğu tiyatro dergisini verdiği reklâmlarla besleyen Ertuğrul Günay'ın partisi AKP'ye üye belediye başkanları "EVET"i cıvıttı!

Hiçbir "birey"in "AŞİL TOPUĞU" olmayı asla kabul etmeyen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, sadece "İŞÇİ SINIFININ AŞİL TOPUĞU" olabileceğini yazacak!

İstanbul'un "en güzel yerleri"ndeki reklâm panolarını "üç otuz paraya" kiraya veren Devlet Tiyatroları'nın patronu Kültür Bakanlığı, fotoğraf seçecek!

Bir ölüm haberi daha gelecek

Neredeyse yılda bir kez yazı yazan LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın çok önemsediğimiz yeni yazısını yayından kaldırmamasını dileyerek yayınlıyoruz!

Ağzına yeşil bir elma almış kişinin anlamsız fotoğrafıyla süslenmiş LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne abone olanlar Bulunmaz Tiyatro'ya giremez!

Hiçbir "birey"in "AŞİL TOPUĞU" olmayı asla kabul etmeyen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, sadece "İŞÇİ SINIFININ AŞİL TOPUĞU" olabileceğini yazıyor!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, LİNÇÇİ Demirkanlı'ya ortak oldu

-/*^"_'//=)(X%$&?!!!

LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ndeki tek kişilik tekkesinde üfürüp duruyor!...

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, kapitalizmin kurallarına SADIK ve sömürü sürecine müdahale etmeyip SEYİRCİ kalan yazarları eleştirmeyi sürdürüyor...

Kapağını, ağzına yeşil elma almış Tuğrul Tülek kardeşimizin süslediği LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, yeşil kapitalin medyası Zaman'da tanıtıldı

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın kurup yönettiği Bulunmaz Tiyatro, yirmi yılı aşkındır uyguladığı bir kuralı tiyatro kamuoyuna yeniden duyuruyor...

3.5 yıl önce, Bulunmaz'la Büktel'i kastederek; "Benim için artık bu kişiler yoktur." diyen M. Demirkanlı'nın, Bulunmaz'la Büktel'den başka konusu yok!

Marksist ve doğal olarak ateist sanatçı Hilmi Bulunmaz'a "oruç tutturan" LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı, dezenformasyona devam ediyor hâlâ...

LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı, sosyalist sanatçı H.Hilmi Bulunmaz'dan Türkçe, Dil Bilgisi, Ahlâk ve Hayat Bilgisi dersleri almaya başladı(!)

Not: Elimizde olmayan teknik bir sorun nedeniyle, haberde kullandığımız görsel gereci büyütmek mümkün olmuyordu; bu nedenle okurlarımızdan özür dileriz. LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın uyarısı sonucu bu sorunu giderdik; bu uyarısı için, kendisine teşekkür ederiz! (HB)