9 Ağustos 2010 Pazartesi

Nasıl olsa, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu reklâm adlı "sadaka"yla besliyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, Sayın LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Sayın LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Sayın Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Sayın Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık! Ancak, yazıda bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!

Haberin hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Ağustos Sayısı da Dopdolu…


20 nci (20nci / yirminci) yılını geride bırakmaya hazırlanan LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nin 216. Sayısı (sayısı) kitapçı / kitabevi raflarındaki yerini aldığı gibi, abonelerine de ulaştı.

Bu sayıda Prof. (Prof. Dr.) Ayşegül Yüksel doğumunun 100. Yılında (yılında) Eugene Ionesco’yu aktarıyor bize. (Eugene Ionesco, 1909 yılında doğduğuna göre, 101. doğum yılı!) Rengin Aslan’ın genç oyuncu konuğu Tuğrul Tülek. LİNÇÇİ Ayşe Lebriz Berkem, eski arkadaşı Zeynep Eronat’la Bursa Devlet Tiyatrosu günlerinden başlayıp bugünlere bir tiyatro yolculuğu yapıyor.

Zerrin Yanıkkaya, Katalan Tiyatrosu üzerine gerçekleştirdiği söyleşinin birinci bölümünü sunuyor. Seda İlter’in Londra’dan, Fulya Peker’in New York'dan (York'tan) seslenişleri de Dergi (dergi) sayfalarında. Yrd. Doç. Dr. Merih Tangür ise Radyo Tiyatrosu’nu öğrencileriyle yaşadığı deneyimlerle aktarıyor.

LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi (Dergisi'nin) 126. Sayısı (sayısı) içeriği

EDİTÖRDEN:
HABERLER:
BİR DİYECEĞİM VAR!: Tuğrul Tülek
/ Rengin Arslan
ELEŞTİRİ: “Zincire Vurulmuş Prometheus” / LİNÇÇİ Gürol Tonbul
SÖYLEŞİ: Zeynep Eronat: “Deliler Gibi Özledim Tiyatro Yapmayı”
/ LİNÇÇİ Ayşe Lebriz Berkem
ELEŞTİRİ: “Dost”
/ Eser Rüzgâr
NEW YORK’TAN...: Yüklemler ve Eklemler/ Fulya Peker
İNCELEME: Eugene Ionesco / Prof. Dr. Ayşegül Yüksel
ELEŞTİRİ: “Sil Baştan” / LİNÇÇİ Üstün Akmen
SÖYLEŞİ: “Verimsizler”
/ LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek
SÖYLEŞİ: Katalan Tiyatrosu-1
/ Zerrin Yanıkkaya
ELEŞTİRİ: “10 Adımda Unutmak” / LİNÇÇİ Vuslat Taş
SÖYLEŞİ: Kışkırtan Bir Yöntem
/ Doğan Korkmaz
LONDRA’DAN: Vişne Bahçesi’nden Süpermarket’e / Seda İlter
GÖRÜŞ: Bir Radyo Tiyatrosunun Önlenemez Yükselişi / Yrd. Doç. Dr. Merih Tangür
ELEŞTİRİ: "Ben Patronum" / Mehmet Konuk
SADIK SEYİRCİ: İlginç Oyun / M. Sadık Aslankara
ÇOCUK TİYATROSU: Kültür Başkentleri Pécs ve İstanbul'u Birleştiren Yaratıcı Sokaklar / LİNÇÇİ Nihal Kuyumcu
PERDE'DEN ÖTE: Robert Schild


Haber Giriş Tarihi: 08 Agustos 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi