24 Ağustos 2010 Salı

Kapağını, ağzına yeşil elma almış Tuğrul Tülek kardeşimizin süslediği LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, yeşil kapitalin medyası Zaman'da tanıtıldı

Aşağıda linkini verdiğimiz Zaman Gazetesi'ndeki haberi okumadan önce, bu haberde kullanılan ve yukarıya aktardığımız fotoğrafın üzerine "mouse"un sağ tuşuna basarak tıkladığınızda, bilgisayarınızın ekranında çıkan "Resmi Farklı Kaydet" yazısına sol tuşla basınız. Bastınız mı? "Mouse"un sol tuşuna basıp tıkladığınızda, nasıl bir "fotoğraf adı" ile karşılaştınız? Evet, doğru;

"aaa"

Zaman Gazetesi muhabiri, böyle anlamsız bir fotoğraf görünce şaşırıp, bu fotoğrafın tanımlanamaz bir cisim olduğuna karar vermiş olacak ki, bu şaşkınlığının doğal sonucu olarak "aaa" demekten başka bir söz bulamamış.

Habere gelince...

Muhabirin, şaşkınlığa uğrayıp "aaa" diye inlemesinden sonra, haber, ister istemez absürd, dadaist, egzistansiyalist, empresyonist, sürrealist bir boyut kazanmış. Yani haber, tamamıyla anlaşılmaz, hiçbir işe yaramaz, hiç kimseye hizmet etmeyen yavan bir söz öbeği hâline gelmiş!

Tiyatro'nun "t"sinden bile anlamayan muhabirler çalıştıran yeşil kapitalin medyası Zaman Gazetesi, yirmi yılı aşkındır Türkiye tiyatrosunu çürüten, bu tiyatronun küflenmesine neden olan ve bu tiyatroyu hızla, hem de şimşek hızıyla ceset hâline getiren ögelerden biri olan LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni anlamsız ve gereksiz bir söz öbeğiyle gönendirerek, Türkiye tiyatrosunun hızla yanıp kül olması için âdeta kucak kucak odun, bidon bidon benzin ve büyük büyük körük taşımış!

Haber acemisi ve tiyatro cahili bir muhabir tarafından hazırlanan(!) bu haberi özgün kaynağından okuyunca, yeşil kapitalin medyası Zaman Gazetesi'nin taşıdığı kucak kucak odun, bidon bidon benzin ve büyük büyük körüklere siz de tanık olacaksınız!!! (HB)

(Kaynak: Zaman)