20 Temmuz 2010 Salı

Fazıl Say, komprador kapitalist "Doğuş Otomotiv" adına parmaklarını tuşlarda gezdirerek kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesini sağlıyor!

Patronlar Fazıl Say'ı dinledi şoförler Phaeton'u öğrendi


Ufuk Sandık
1 Şubat 2003



Doğuş Otomotiv'in Türkiye'de satışa sunduğu Volkswagen'in lüks modeli Phaeton'un tanıtımında ilginç bir durum yaşandı. Patronlar ve konuklar Fazıl Say konseri izlerken, onların şoförleri aynı anda, ‘‘Phaeton nasıl kullanılır’’ dersi aldı.

DOĞUŞ Otomotiv tarafından Türkiye'de satışa sunulan Volkswagen'in lüks modeli Phaeton'un tanıtımı, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti. Geceye katılan davetliler Doğuş Otomotiv'in sponsorluğundaki ‘‘Türkiye Yollarında Bir Virtüöz’’ projesi kapsamında sanatçı Fazıl Say'ı dinleme imkanı buldu.

Davetliler salonda, Ludwig van Beethoven'dan Sonata, fa minör Appasianata ve Igor Stravinski'nin Bahar Ayini eserlerini yorumlayan Fazıl Say'ı dinlerken, aynı anda davete katılanların şoförleri Phaeton'nun tanıtımı için düzenlenen prezantasyonu izlediler. Gelişmiş bir teknolojik donanımına sahip otomobilin tüm özellikleri en ince ayrıntılarıyla anlatıldığı özel prezantasyona 60'a yakın şoför katıldı. Ayrıca şoförler, tanıtım sırasında bir de kendileri için düzenlenen yemeğe katıldılar.

ÖZEL EĞİTİM ŞART

Doğuş Otomotiv, otomobili satın almaya karar verecek patronların yanı sıra şoförlere de özel önem vermesinin nedeni bu otomobillerin, çoğunlukla makam otomobili olarak şoförler tarafından kullanılması. Otomobilde birçok teknolojik donanımın bulunması da, bu otomobilin en ince ayrıntısına kadar tanıtılmasını zorunlu kılıyor.

241 beygirlik V6 ve 420 beygirlik W12 motor seçenekleri bulunan Phaeton'un anahtar teslim satış fiyatı 97 bin 750 Euro'dan başlıyor ve 159 bin Euro'ya kadar çıkıyor. Plaka ve bandrol masrafları için de 3 milyar 100 milyon lira ödemek gerekiyor.

6.0 litrelik W12 motor Phaeton'u 6.1 saniyede 100 km'e hıza çıkarıyor. Otomobil 38 saniyede de 250 km'lik bir hıza ulaşıyor. Ayrıca nisan ayında satışa sunulması planlanan V10 TDI motor da, şu ana kadar binek otomobiller içinde üretilen en güçlü dizel motor olma özelliğini taşıyor. 10 silindirli motor, 313 beygir güç üretiyor.

SIRT MASAJI YAPIYOR

Gövdesi tamamen çelik elementlerle kaplı olan VW Phaeton; ESP, 8 havayastığı, aktif ön kafa çarpma engelleyicileri ile maksimum güvenlik standartlarını garanti ediyor. Klima elektroniği sayesinde her koltuğa ayrı bir havalandırma kanalı üzerinden ayarlanmış hava üflemek veya entegre edilmiş mekanizma üzerinden sırt kaslarına masaj yapma fonksiyonu da mevcut.

Phaeton'un konsolunun ortasında yer alan Infotainment Sistemi, 16:9 formatında 17.78 cm'lik renkli bilgi monitörüne sahip. Sistemin değişik fonksiyonlarını sekiz büyük kumanda düğmesi ile koordine etmek mümkün. Bu monitörün alt kısmında ki orta konsol menüsünde yer alan altı kumanda düğmesi ve ana fonksiyon düğmesi ile otomobilin tüm konforu, müzik sistemi, televizyon, yön gösterme sistemi, bilgisayarı ve telefonu kontrol edilebiliyor.

Mitolojiden yollara

Phaeton, Yunan mitolojisinden güneş tanrısı Helios'un oğludur. Günün birinde babasının güneş arabasını kullanmak için ısrar eder. Ancak heybetli arabanın üzerinde hakimiyetini kaybeder ve asi atları dizginleyemez. Tanrıların babası Zeus, bu genci güneş arabasının üzerinde durdurmayı başarır. Phaeton'un bu efsanesi insanlığın yeni yollar keşfetme isteğini sembolize ediyor. 19'uncu yüzyılda da Phaeton adı, paytoncusu yerine sahibi tarafından kullanılan asil bir payton için kullanılırmış.

(Kaynak: Hürriyet)


***


İçinde Fazıl Say adı geçen sayfalarımıza bakınız:

Sansürcü Fazıl Say/Genco Erkal

Muhallebi yazarı: 3. Abdülhamid

FAZIL SAY İMDAT!

Say konuşuyor; Büktel değerlendiriyor / 1

Say konuşuyor; Büktel değerlendiriyor / 2

"UNUTMAMAK İÇİN"

Büktel tekrarlıyor!...

Dostlar, Yapı Kredi'nin verdiğini az buldu!

Frankfurt Kitap Fuarı bir mihenk taşıdır!...

Kültür Bakanlığı çanağı yalayıp, Efes Pilsen tezgahtarlığı yapan Genco Erkal'ın patronu olduğu Dostlar Tiyatrosu, şimdi de İzmir'den parayı götürecek!

Sol sansürcü Fazıl Say, sağ sansürcü AKP'li Ertuğrul Günay'dan hesap sorarken, sanatçı onuruyla değil, pazar payını yitirme korkusuyla hareket ediyor!

Elini, dilini, belini burjuvazinin emrine veren tiyatro esnafı, gençlerin samimi sorularını savuşturmak için, adeta birer "sanatsavar" gibi davranıyor

Bu iddia doğruysa, Kazmacıbaşı istifa etmeli!

LİNÇÇİ Genco Erkal'ın patronu olduğu LİNÇÇİ Dostlar Tiyatrosu, Kültür Bakanlığı çanağı yalamanın koşulunu yerine getirmek için oyun oynamak zorunda!

Genco Erkal, Tansu Çiller, Talât Sait Halman, Özdemir Nutku, Kerem Kurdoğlu, Ömer F. Kurhan, Boğaziçi Üniversitesi'nde SANSÜRCÜLÜK eğitimi mi aldılar?

LİNÇÇİ olmayan Dündar İncesu, LİNÇÇİ TİYATRONLINE'daki yazısında, LİNÇÇİ "DOSTLAR TİYATROSU'na ve de" LİNÇÇİ "GENCO ERKAL'a teşekkür ederim." diyor!

"Nâzımcılar" Nâzım'a sansüre göz yumacak mı?

Fazıl Say'ı, Charles Bukowski tadıyla eleştirmek!