6 Ocak 2008 Pazar

Say konuşuyor; Büktel değerlendiriyor / 1

SAY'IN "SIĞIR TOPLUM" TARTIŞMASI VE BÜKTEL'DEN KATKI


Özlem Gürses: Neden? Sokaktaki en popüler deyişi tırnak içinde söylüyorum size: Fazıl say Türkiye’De yaşasa ne olur yaşamasa ne olur, piyano çalsa ne olur çalmasa ne olur, Türkiye’nin bu kadar sıkıntısı var terör ekonomik bir çok sıkıntısı varken sıra bunlara niye gelsin ki?

Fazıl Say: O zaman Oktay Ekşi’nin yazısında yazdığı bir şey vardı, bütün Alman gazetelerinin ve basının tercümesi oldu, Avrupa basını da bunu yazdı: Sığır toplum oluruz, (Büktel'in editör notu: Say yanlış hatırlıyor, Oktay Ekşi aslında tam olarak "sığır toplum" dememişti "Dünyaya 'sığır çobanı' kafasıyla bakan insanların ülkesi oluruz" demişti. Bakınız: Ekşi.) çoban oluruz. Eğer bilimadamlarını, sanatçılarını yüceltmeyen onlarla işbirliği içinde olmayan bir halk olursak kaybederiz. 2 kere 2, 4 eder.

(Kaynak: HaberTürk)


Coşkun Büktel değerlendiriyor:
6 Ocak 2008

Sanata ve sanatçılara değer vermeyen toplumların "sığır toplum" oldukları konusunda Fazıl Say ya da Oktay Ekşi haklıysa; asıl "sığır toplum", Coşkun Büktel'i ve Theope'yi aforoz edip iftiracı Özdemir Nutku'yu baş tacı eden vandal tiyatrocuların topluluğudur;

bu ülkede, asıl "sığır topluma" (vandallara) itiraz ederek aforoza "açıkça" karşı çıkabilen, yani "sığır toplum" dışında kalmaya cesaret ederek istisna yaratabilen, bir vicdana ve utanma duygusuna sahip (bir başka deyişle "utanma eşiği" düşük) kişilikli tiyatrocuların sayısı, ne yazık ki, bir parmağı kopuk bir elin bile parmak sayısını geçmemektedir.

(Bakınız: coskunbuktel.com)