4 Mart 2010 Perşembe

LİNÇ KÜLTÜRÜ BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY TARAFINDAN DESTEKLENEN LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORU MUSTAFA Ş. DEMİRKANLI, LİNÇÇİ CEM DÜZOVA'NIN OYUNUNU TANITIYOR!


Van Tamara Tiyatrosu: “Kadın Ölüleri” Oyunu ile İstanbul, Ankara ve İzmir Turnesinde


Van Tamara Tiyatrosu’nun ilk oyunu olan “Kadın Ölüleri” Van Kadın Derneği ve Açık Toplum Enstitüsü’nün desteği ile İstanbul, İzmir ve Ankara illerine turneye gidecek.

LİNÇÇİ Cem Düzova’nın yazıp, yönettiği, beş anlatıdan oluşan oyunda kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucunda öldürülmeleri veya intihara sürüklenişleri anlatılmaktadır. Tamamı gerçek öykülerden alınıp kurgulanan oyunun müzikleri Ercan Işkıncı, ışık tasarımı Kenan Ergin tarafından yapılmış.

Oyun çeşitli nedenlerle öldürülen veya intihara sürüklenen beş kadının ölüm anlarının şiirsel bir dille anlatımları üstüne kurulmuş. Yaşadıkları çelişkiler, mutluluklar, hüzünler ile harmanlanan öyküler Van Tamara Tiyatrosu’nun ilk oyunu olma özelliği de taşıyor. Öyküler Van Kadın Derneği’ne yansıyan gerçek hikâyelerin tiyatral metne kurgulanması üzerine kurulmuş. Anlatılardaki ortak payda kahramanların ölümle biten hikâyelere sahip oluşları.

Oyunun yazarı LİNÇÇİ Cem Düzova metin yazma aşamasını şöyle anlattı: “Van Kadın Derneği’nden on üç hikâye derlendi. Bu hikâyeler elenerek beşe indirildi. Dramatik çalışma sonucunda ortak paydası ölüm olan beş hikâye altı kadın tarafından anlatılarak sahneye uyarlandı.”

Van Tamara Tiyatrosu’nun “Kadın Ölüleri” isimli oyunu İstanbul’da 7 Mart’ta Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi ile 8 Mart’ta Bilgi Üniversitesi’nde, İzmir’de 9 Mart’ta Fransız Kültür Merkezi, 10 ve 11 Mart’ta ise Ege Sanat Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun daha sonra 12 ve 13 Mart’ta da Ankara’da sahnelenecek.


..................................Haber Giriş Tarihi: 04 Mart 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı biz kırmızılaştırdık!


Ayrıca bakınız:

SADECE BİR KESİMİN DEĞİL, TÜM HALKIN HİZMETİNDE OLMASI GEREKEN KÜLTÜR BAKANLIĞI, TİYATRO DÜNYASINA BİR KENE GİBİ ZARAR VEREN DEMİRKANLI'YI DESTEKLİYOR

LİNÇ KÜLTÜRÜ BAKANI AKP'Lİ ERTUĞRUL GÜNAY'IN DESTEKLEDİĞİ LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORU MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI, YANLIŞININ ÜZERİNİ KARANLIKLA ÖRTÜYOR


***


"Petersburg skandalı"

"İsmet'ler ölünce, İsmail'lere dönüşüyorlar(!)"

"Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin ve Kadir Topbaş'ın çömezi Kazmacıbaşı'nın desteğiyle yaşatılan Demirkanlı, yazarların kimliklerini değiştiriyor!"

TANI BU DERGİYİ, TANI DA OKU!

Büktel "Ahmet Arif fiyaskosu"nu "GÖR"üyor!

"Türk tiyatrosu dimdik ayakta" durabilmek için Kültür Bakanlığı ve Efes Pilsen'e yaslanırken, Mustafa Demirkanlı'nın yayınlarında iyice rezil oluyor!

Bir tiyatro emekçisinin kuytuda kalmış yazısı!

Ali Yaylı adlı bir tiyatro emekçisi, "Burak Caney'e ödül vermiş Türkiye Tiyatrolar Birliği(!)" üyesi TİYATROKARE'nin patronu Nedim Saban'ı eleştiriyor

Mükerrer imza sahtekârlığı yaparken suçüstü yakalanan sözde "Temiz Tiyatro"cular "1.100 imza" yalanlarında hâlâ arsızca ısrar ediyorlar

LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 1
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 2
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 3
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 4

TÜRKİYE'NİN EN ÜNLÜ TİYATRO PROFESÖRÜ ÖZDEMİR NUTKU'NUN "THEOPE'YE ATTIĞI İFTİRA"YI GİZLEMEK İÇİN KENDİNİ FEDA EDEN ÇÖP ADAM ÖMER KURHAN'IN ÇÖP KUTUSU

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ertuğrul Timur, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Demirkanlı'yla arası açıldıkça "yalanla ilgili haber" yapıyor!

LİNÇÇİ Türkiye Tiyatrolar Birliği, Cumhuriyet İlkokulu'nu bitirip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan AKP'li Afyon Belediye Başkanı'na teşekkür etmiş!

AKP, adım adım amacına yaklaşıyor!


***


LİNÇÇİLER, 1100 kişilik liste oluşturabilmek için, olmayan adlar uydurmanın yanı sıra, mükerrer imzalar kullandırma alçaklığını bile göze alabildiler!
(Alçaklığa birinci örnek!)

Mustafa Demirkanlı, Ertuğrul Timur, Can Törtop, Yaşam Kaya gibi LİNÇÇİLER, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek istediler!
(Alçaklığa ikinci örnek!!)

tiyatrodergisi.com.tr, tiyatrom.com, tiyatrodunyasi.com, tiyatronline.com gibi LİNÇÇİ yayınlar, Büktel ile Bulunmaz'a karşı büyük kalleşlik yaptılar!
(Alçaklığa üçüncü örnek!!!)

"Demokratik hak, demokratik hak" diyerek tesbih duası yapan LİNÇÇİLER, Büktel'le Bulunmaz'ın sesini kesmek için mükerrer imza attırma yoluna gittiler!
(Alçaklığa dördüncü örnek!!!!)

Türkiye tiyatrosunu en kılcal damarlarına dek zehirleyen alçakların örgütlediği LİNÇ KAMPANYASI, yalanı örtmek için tıka basa mükerrer imzalarla dolu!
(Alçaklığa beşinci örnek!!!!!)

Bir LİNÇ darbesi girişimiyle Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyenlerin mükerrer imza kullanma alçaklığı!
(Alçaklığa altıncı örnek!!!!!!)

Kullanılmış bir tuvalet kağıdı kadar bile değeri olmayan LİNÇ KAMPANYASI için yeterli imza bulamayınca şaşıran gafiller, mükerrer imza kullandırdılar!
(Alçaklığa yedinci örnek!!!!!!!)

Kirliliği bir erdem olarak kimliklerine ıslak imzalarla nakşeden LİNÇ KAMPANYASI güruhu, mükerrer imzalarla şişirdikleri gayya kuyusunda boğuluyorlar!
(Alçaklığa sekizinci örnek!!!!!!!!)

Duyguları mükerrer, düşünceleri mükerrer, sözleri mükerrer, sohbetleri mükerrer, tiyatroları mükerrer olan zavallılar, mükerrer imza attırma peşinde!
(Alçaklığa dokuzuncu örnek!!!!!!!!!)

Metin Göksel, Cüneyt Yalaz, İlker Yasin Keskin, Duygu Dalyanoğlu, Duygu Uzun, Uluç Esen, Burak Akyunak, Levent Soy, Ömer Faruk Kurhan, Necdet Hasgül..
(Alçaklığa onuncu örnek!!!!!!!!!!)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi