24 Aralık 2008 Çarşamba

İsmet'ler ölünce, İsmail'lere dönüşüyorlar(!)

İsmet Küntay'ın, İsmail Küntay'a dönüşmesini kanıtlayan belgeyi büyütmek için üzerine tıklayınız


Güncelleme 26 Aralık 2008: Mustafa Demirkanlı'nın sitesi, aşağıda sunduğumuz yanlışını düzeltti. Ancak hiçbir açıklama yapmadı. Tiyatro yayınlarının açıklama yapma alışkanlığı yok!


Türkiye tiyatrosu öldü, küflendi, çürüdü, cesedi tanınmaz hale geldi. Hiçbir Adli Tıp Kurumu, ölen, küflenen, çürüyen, cesedi tanınmaz hale gelen Türkiye tiyatrosunu DNA'larından bile teşhiş edemez.

Türkiye tiyatrosunun ölmesinin, küflenmesinin, çürümesinin, cesedinin tanınmaz hale gelmesinin birçok nedeni var. Nedenlerinden biri de tiyatro yayıncılığının pespayeliği. Hergün, tüm tiyatro sitelerini, yüzlerce kez ziyaret ediyoruz. "Nerede, ne yanlış yapmışlar?" sorularına yanıt arayıp, yanlışlarını düzeltmeleri, kendilerine çeki düzen vermeleri için eleştiriyoruz. Biz eleştirdikçe, yanlışlarını düzeltmek, kendilerine çeki düzen vermek yerine, kedinin pisliğini örttüğü gibi, köpeğin kemiğini gizlediği gibi, yanlışlarını örtüp gizliyorlar. Neyse ki biz, yaptıkları yanlışları belgeleyip okurların nesnel değerlendirmesine sunuyoruz. "Petersburg skandalı" yada diğer yanlışlarını ortaya çıkardığımızda, Mustafa Demirkanlı da, kedinin pisliğini örttüğü, köpeğin kemiğini gizlediği gibi, yanlışlarını örtüp gizlemişti.

Türkiye tiyatrosunu öldüren, küflendiren, çürüten, cesedinin tanınmaz hale gelmesine neden olan yayıncıların başında gelen Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu www.tiyatrodergisi.com.tr sitesi, bugün yine, her zaman yaptığı gibi önemli bir yanlış yaptı. Biz, yaptığı yanlışı düzeltmesi için kendisini, kamuoyu önünde uyarıyoruz. Sanırız yine, her zaman yaptığı gibi, kedinin pisliğini örttüğü, köpeğin kemiğini gizlediği gibi, yanlışını "düzeltecek" ve bizim adımızdan hiç bahsetmeyecek. İnşallah bu kez bizi yanıltır. Adımızı anar. Gerçeklerin önünde secde edip imana gelir.

Neyse...

İsmet Küntay gibi önemli bir yazarın, hem de dün (23 Aralık 2008) düzenlenen Ödül Töreni'nin sıcaklığı sürerken, hem de başlıkta ve ana sayfanın anons yazısında İsmail Küntay olarak anılması, bağışlanır bir durum değil. Bunu bağışlamamızın tek bir koşulu var: bize teşekkür edip düzeltme yapılması. (HB)

(Bkz: tiyatrodergisi, "İsmail Küntay Ödülleri Sahiplerini Buldu")

***

Ayrıca bakınız: "Petersburg skandalı"