3 Mart 2010 Çarşamba

Bir tiyatro emekçisinin kuytuda kalmış yazısı!

İhsan Ustaoğlu
2 Şubat 2010


Son dönemlerde, tiyatro sanatçılarının sözcülüğüne soyunan SAYIN Nedim SABAN, komik açıklamalar yapıyor... Tiyatro Oyuncuları Derneği (TODER) Yönetim Kurulu eski üyesi olarak diyorum ki, Nedim Saban derneğin yerini bile bilmez... Nedim Saban, kendi çevrelerindeki sanatçılar dışında düşkün sanatçıları kabullenmiyor herhalde ya da bilmiyor... Böyle durumlarda "TODER ne yapıyor?" demek, son derece komik. Örgütlenmeyi daha yeni kavrayan bu meslektaşımız Nedim Saban'ın, dernek, meslek örgütü, sendika, Birleşik Oyuncular Meslek Grubu (BİROY) ne yapar ve sınırları nelerdir, bildiğini hiç sanmıyorum.

TODER eski Başkanı Ali Yaylı, 3 meslektaşımızı huzurevine kendi yerleştirdi... Belediye başkanlarıyla görüşerek... Rahmetli Erdinç Bora bunlardan biriydi... Nedim Saban, Erdinç Bora'yı tanımaz tabii... TODER'in bir takip komitesi mi var? TODER, "Hangi oyuncu düşkün durumda, kim nerede ne yapar?"ı takip edecek? Aymazlığın bu kadarına pes doğrusu... Kendi çevreleri dışındaki oyuncuları tiyatrocu saymayan ve "binlerce çakma derneğe oyuncu alındı" diyen sayın Saban, şunu bilsin ki, TODER Yönetimi tiyatro emekçilerinden oluşur ve o (Nedim Saban), tiyatro emekçilerine ait olan bu dünyayı asla bilmez. Siz Nedim Saban ve sizler, daha önce saymadığınız ve ötekileştirdiğiniz topluluk ve oyuncuları bilmezken, biz onlarla uzun yıllar önce çalışmalar yapmıştık ve hâlâ yapıyoruz. Tabii ki tiyatroya terleriyle can veren oyuncuları dernek üyeliğine kabul edeceğiz... Tiyatro sanatçılığına ipotek koyan sizin bu anlayışınız, önce kendini sorgulayacak... Bize hocalarımız, "oyuncu önce düzgün konuşacak" derdi... Sözü fazla uzatmak istemiyorum; öfkeliyim, sözü edilen 3o milyarı bulma konusunda kendisine (Nedim Saban'a) önerim şudur: "Tatlıcı Tombak Tiyatrosu"nun onlarca dükkânından oluşan gelirlerinden birer milyar akıtsa, bu para kolaylıkla sağlanır... Ayrıca malum, bakanlık (Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı) yardımının kimlere en fazla verildiği gayet açık ortada...


BULUNMAZ'ın notu: Kırmızıyla yazılmış sözcük ve işaretler bize ait!


***


Yukarıda sunduğumuz, değerli oyuncu İhsan Ustaoğlu'nun kaleme aldığı yazının hangi bağlamda kullanıldığını okumak için, lütfen tıklayınız:

Büktel ile Bulunmaz'ı susturmak için üretilen Burak Caney'e ödül vermiş Türkiye Tiyatrolar Birliği(!) üyesi TİYATROKARE'nin patronu Nedim Saban yazdı!