25 Şubat 2010 Perşembe

LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 4

Yazı yazma yeteneği ve donanımı bulunmadığından, üstüne üstlük bir de LİNÇÇİ olduğu için; değil toplumsal ve/ya estetik sorunları, kendi sorununu bile anlatabilme becerisinden yoksun olan Sultan Örenkaya, aşağıda sunduğumuz dağınık yazısında, bizim anladığımız kadarıyla, özetle şunu demek istiyor:

"Türkiye Tiyatrolar Birliği, üzerine vazife olmayan işlerle uğraşacağına, kendi işine baksın. Biz, Afyon'daki mücadelemizi, geçmiş yıllarda olduğu gibi, şimdi de, sağlıklı bir biçimde sonuna kadar götürmesini biliriz. Türkiye Tiyatrolar Birliği, bizim tiyatral mücadelemizin üzerine gölge etmesin; başka ihsan istemiyoruz. Unutmadan şunu da belirtmeliyim; Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz, bizim tiyatromuzu, Türkiye Tiyatrolar Birliği'ne katan ilk insanlardan biridir. Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu, daha sonra, Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin bu tür üzerine vazife olmayan anlamsız tavırlarından dolayı Türkiye Tiyatrolar Birliği'nden ayrılmıştır."


***


AFYONDA (AFYON'DA) ASLINDA NE OLDU? SORUSUNA CEVAP


LİNÇÇİ Sultan Örenkaya
25 Şubat 2010


Öncelikle Nedim Saban’a, LİNÇÇİ Türkiye Tiyatrolar Birliği’ ne göstermiş oldukları ilgiden dolayı oyuncu arkadaşlarım ve Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz adına Teşekkür (teşekkür) ediyorum.

Afyon’a gelerek buradaki durumu değerlendirmişlerdir. Önce biz, iş akitleri feshedilen oyuncularla görüştüler. (bizlerle görüşmeleri devam ederken “gönüllük (gönüllük) esasına göre çalışıyoruz” diye ortalığı ayağa kaldıran Belediye de (belediyede) maaşlı çalışan ve Tiyatroda da (tiyatroda da) devam eden arkadaş, konuşmamız esnasında gelip Nedim Bey’e mesai saatimiz başlıyor diyerek) Ardından yeni oluşumun Yönetmeni (yönetmeni) Evin Hanımla (Hanım'la / hanımla) görüşmüşlerdir (görüşme esnasında masadan kaldırıp götürmek ve gitmek saygısızlıktır) ve Belediye ye (belediyeye) giderek Kültür Sosyal İşler Müdürü Gökhan bey’ le (Bey'le / beyle) görüşmelerini tamamlayarak son olarak eski Belediye (eski) Başkanı Abdullah Kaptan’ ı ziyaret etmişlerdir.

Özellikle belirtmek istiyorum “Tiyatroda gönüllük (gönüllük) esasına göre çalışacağız” açıklamasının sahibi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın LİNÇÇİ Türkiye Tiyatrolar Birliğinin ziyaretini “ Bize destek olmak için geldiler” şeklinde ifade edilerek, ziyaretçilerin Belediye (belediye) tarafından kötüye kullandıklarını belirtmek istiyorum. Gelen ekip muhatap olarak tek belediyeyi alsaydı bu duruma düşmeyeceklerdi.

Burada yaşanan olayları Nedim bey ve LİNÇÇİ Türkiye Tiyatrolar Birliği “oyuncular arasında çatışma var bu çatışma yüzünden atışmalar devam ediyor Tiyatro (tiyatro) kullanılıyor” olarak algılanmasına bizler çok üzüldük. Tiyatronun kapatılması olayı bazı kişiler tarafından kişiselleştirilerek Genel Sanat Yönetmeni ve oyuncuların adına leke getirilerek kapanan tiyatronun üzerini örtbas etmektedirler.

Tiyatronun kapatılmasında tek muhatabımız Belediye Başkanıdır (Başkanı'dır / başkanıdır). Başka kişileri de muhatap alırsak olay içinden çıkılmaz bir hal alır. Biz oyuncular ve Yönetmenimiz (yönetmenimiz) Ali Çakalgöz tek Belediyeyi muhatap alarak devam etmişizdir.

Kapanan Tiyatronun (tiyatronun) asıl gerekçesi binanın yıkılmak istenilmesidir. (iş akdi fes yazısın da (yazısında) “tiyatro binasının yıkılacağından tiyatro faaliyetlerine ara verilmiştir” yazmaktadır) Hiçbir ülkede binayı yıkıyoruz diye Tiyatro (tiyatro) faaliyetlerine ara vermemiştir. Bu görülmemiş yöntem Afyonda (Afyon'da) yaşanmıştır. Tiyatro faaliyetlerinin durdurulmasına sebep hiç bir (hiçbir) neden gösterilmeden, farklı sonuçlar aranarak devam ettirilmiştir.

Aradan 3 gün geçmeden tepkilerden kurtulabilmek için “biz kapatmadık gönüllü devam edeceğiz” kılıfını uydurmuşlardır. İki cümlenin arasındaki farkı sizin yorumunuza bırakıyorum.

a- binanın yıkılacağından tiyatro faaliyetlerine ara verdik.

b- biz ara vermedik gönüllü devam ediyoruz

Bu açıklamalarının ardından baskılar dinmediği için daha önceden “siz boş oturuyorsunuz“ mantığıyla 3 oyuncuyu alan yönetim, şimdi bu oyuncuları bizim aleyhimizde tetikçi olarak kullanmaktadır. Sus payı olarak da belediye de (belediyede) görevlerine devam ettirilmektedirler.

Nedim bey yazısında oyuncular arasında çatışma var diyerek yazısını devam ettirmektedir. Aslında hazırladıkları bu oyuna, gelen ekibi de inandırmışlardır ve aleyhimizde bir çok (birçok) şey söylemişlerdir. İki tarafında (tarafın da) birbiri arasında hiçbir sorun yoktur. Sorunu şu anda gönüllü çalışıyoruz diyen kişiler yaratmaktadırlar. Olayı kişiselleştirmektedirler.

Bizler bu oyuna gelmedik gelmiyoruz, ama gelen ekip bu oyuna geldi. Şu anda var olan ama yarın yıkılacak olan bina yıkıldıktan sonra, Halk eğitim (Eğitim) binasında devam edeceklerini söylemişler. Evet devam ederler ama sadece 6 ay ben size süre olarak da belirteyim.

Bu 6 ayın sonunda Halk eğitim (Eğitim) yönetimi çalışma yöntemlerine uymayacaklardır. Çünkü o insanlar 8-5 mesai kavramında çalışıyorlar ama Tiyatro (tiyatro) 8-5 kavramında değil gündüz gece çalışılan bir sanat dalıdır. Bu 6 ayın sonunda biz Halk eğitimle (Eğitim'le) anlaşamadık bu yüzden tiyatro çalışmalarımıza yeni bir bina yapana kadar sonlandırdık diyeceklerdir. Böylelikle Afyonda (Afyon'da) tiyatronun “t” si bile olmayacaktır.

Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz’ ün ve 3 oyuncusunun iş akitleri “oyuncular arasında çıkan çatışmadan dolayı mı” yoksa Belediye Başkanın (Başkanı'nın / başkanının) “gönüllülük esasına göre çalışacağız” açıklamasıyla mı fesedilmiştir.

LİNÇÇİ TTB olayın asıl kırılma noktası olan bu nedeni ve Belediye Yönetiminin (belediye yönetiminin / Belediye Yönetimi'nin) “gönüllülük esası “ kılıfını kullanmasını bilerek yada bilmeyerek göz ardı etmiştir. Nedim Saban ve LİNÇÇİ TTB bu konuda çelişki içerisindedir. Hem gönüllülük esasına göre bir Tiyatronun (tiyatronun) devam etmeyeceğini söylüyorlar hem de bu kılıfa destek veriyorlar.

Üstelik Nedim Saban bir gün (BİRGün) gazetesinde yayınlanan son yazısında, her türlü karalamaya iftiraya karşı tetikçilerle boğuşan bizleri “ mesleki onurumuzu koruyamamakla” suçlamaktadır. Bu cümlesinden dolayı bizler kendisini kınıyoruz.

Bundan sonra yapacakları ziyaretlerde ilk önce içinde bulundukları çelişkileri netleştirsinler yada hiçbir tiyatroya destek için ziyarete gitmesinler. Bu düşüncemizin nedeni ise yaptıkları ziyaret ve sonrasında ki (sonrasındaki) açıklamalara Afyonda ki (Afyon'daki) kamu oyunun kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramamıştır.

LİNÇÇİ TTB kendi işine baksın. Biz Afyondaki (Afyon'daki) mücadelemizi sağlıklı biçimde sonuna kadar götürmesini biliriz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi. Gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz. Unutmadan sizlerle de paylaşmak istedim Genel Sanat Yönetmeni Ali Çakalgöz, Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosunu (Tiyatrosu'nu) birliğe katan ilk insanlardan biridir. Daha sonra bu tür tavırlarından dolayı da birlikten ayrılmıştır.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA
GENEL SANAT YÖNETMENİ YARDIMCISI
LİNÇÇİ SULTAN ÖRENKAYA

(Kaynak: tiyatrom.com)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, LİNÇÇİ yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları biz kırmızılaştırdık! Ayrıca, çok bariz yazım yanlışlarına kırmızıyla dikkat çekip, doğru yazımlarını yeşille biz yazdık!!!

Bakınız:
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 1
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 2
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 3
LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK / 4

Ayrıca bakınız:


LİNÇÇİ Türkiye Tiyatrolar Birliği, Cumhuriyet İlkokulu'nu bitirip İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan AKP'li Afyon Belediye Başkanı'na teşekkür etmiş!

LİNÇÇİLER, 1100 kişilik liste oluşturabilmek için, olmayan adlar uydurmanın yanı sıra, mükerrer imzalar kullandırma alçaklığını bile göze alabildiler!
(Alçaklığa birinci örnek!)

Mustafa Demirkanlı, Ertuğrul Timur, Can Törtop, Yaşam Kaya gibi LİNÇÇİLER, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek istediler!
(Alçaklığa ikinci örnek!!)

tiyatrodergisi.com.tr, tiyatrom.com, tiyatrodunyasi.com, tiyatronline.com gibi LİNÇÇİ yayınlar, Büktel ile Bulunmaz'a karşı büyük kalleşlik yaptılar!
(Alçaklığa üçüncü örnek!!!)

"Demokratik hak, demokratik hak" diyerek tesbih duası yapan LİNÇÇİLER, Büktel'le Bulunmaz'ın sesini kesmek için mükerrer imza attırma yoluna gittiler!
(Alçaklığa dördüncü örnek!!!!)

Türkiye tiyatrosunu en kılcal damarlarına dek zehirleyen alçakların örgütlediği LİNÇ KAMPANYASI, yalanı örtmek için tıka basa mükerrer imzalarla dolu!
(Alçaklığa beşinci örnek!!!!!)

Bir LİNÇ darbesi girişimiyle Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyenlerin mükerrer imza kullanma alçaklığı!
(Alçaklığa altıncı örnek!!!!!!)

Kullanılmış bir tuvalet kağıdı kadar bile değeri olmayan LİNÇ KAMPANYASI için yeterli imza bulamayınca şaşıran gafiller, mükerrer imza kullandırdılar!
(Alçaklığa yedinci örnek!!!!!!!)

Kirliliği bir erdem olarak kimliklerine ıslak imzalarla nakşeden LİNÇ KAMPANYASI güruhu, mükerrer imzalarla şişirdikleri gayya kuyusunda boğuluyorlar!
(Alçaklığa sekizinci örnek!!!!!!!!)

Duyguları mükerrer, düşünceleri mükerrer, sözleri mükerrer, sohbetleri mükerrer, tiyatroları mükerrer olan zavallılar, mükerrer imza attırma peşinde!
(Alçaklığa dokuzuncu örnek!!!!!!!!!)

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi