28 Şubat 2009 Cumartesi

Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin ve Kadir Topbaş'ın çömezi Kazmacıbaşı'nın desteğiyle yaşatılan Demirkanlı, yazarların kimliklerini değiştiriyor!

Hilmi Bulunmaz
28 Şubat 2009


AKP'li "artist başkan" Kadir Topbaş'ın Kazmacıbaşı olarak Şehir Tiyatroları'nın başına bela ettiği Örhan Alkaya tarafından sansür edilen Yedi Tepeli Aşk oyununun yazarlarından Evrim Yağbasan, Tiyatro... Tiyatro... dergisinin dayatmasıyla "Evrim Yağcılar" olarak kimlik değiştirmek zorunda kaldı!

(Bakınız: Şubat 2009, sayı; 198, sayfa; 44)

Kürtlerin adlarını değiştiren Türkler, Türklerin adlarını değiştiren Bulgarların açtığı yolda kaz adımlarıyla yürüyen Tiyatro... Tiyatro... dergisi sahibi Mustafa Demirkanlı, daha önce de, Peter Brook'un kimliğini "Petersburg" ve İsmet Küntay'ın kimliğini "İsmail Küntay" olarak değiştirmişti!

(Bakınız: "Petersburg skandalı" ve "İsmet'ler ölünce, İsmail'lere dönüşüyorlar(!)")

AKP'li Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin ve AKP'li "artist başkan" Kadir Topbaş'ın çömezi Kazmacıbaşı tarafından verilen reklamlarla ayakta tutulan Demirkanlı, dergisini adeta Belene Kampı'na çevirdi!

Benden ve halkımdan zorla alınan vergileri, Tiyatro... Tiyatro... dergisine verdikleri reklamla çarçur eden Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Lemi Bilgin ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Kazmacıbaşı, Demirkanlı'nın kimlik değiştirme operasyonunu, bile bile destekliyorlar. Bu kimlik değiştirme durumunu destekleyen Lemi Bilgin ve Kazmacıbaşı'nı esefle kınıyorum!