7 Ocak 2010 Perşembe

AKP, adım adım amacına yaklaşıyor!

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosunu Kapatma Kararı Aldı


Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ünlü tiyatrocu Ali Çakalgöz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın şehir tiyatrosunu kapatma kararına tepki gösterdi. Üç yıldır birbirinden güzel oyunları sahnelediklerini söyleyen tiyatrocu Ali Çakalgöz, sahneledikleri oyunları izleyenlerin sayısının 100 bini geçtiğini belirtti. Şehir tiyatrosunu kapatma kararı alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın seçimler öncesi tiyatroyu daha da geliştireceğini söyleyen Çakalgöz, "Siyasilerin söylediklerine iyi kulak vermek gerekiyor" diye konuştu. Belediye Şehir Tiyatrosu'nda 10 ayrı oyun sergilediklerini hatırlatan Ali Çakalgöz, tiyatro kapanmasaydı Müjdat Gezen'in "salak oğlum" isimli komedi orta oyununu müzikal eşliğinde iki hafta sonra sahneleyeceklerini söyledi.

Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda tamamen profesyonel olarak bir çalışma yapıldığını anlatan Çakalgöz, kendilerine belediye tarafından yapılan açıklamada tiyatronun tasarruf amacıyla kapatılacağının söylendiğini belirtti.

TİYATRO PROFESYONEL BİR TİYATROYDU

Çakalgöz, tiyatroların tasarruf amacıyla kapatılmasının doğru bir karar olmadığını belirterek şunları söyledi: "2007 yılı Şubat ayından beri devam eden bir tiyatro var ortada. Bu tiyatro amatör bir tiyatro değil, profesyonel bir tiyatro ve aynı zamanda kurum burası. Yani yönetmeliği tüzüğü ve her şeyi olan işleyişi belli kurallara göre devam eden bir tiyatro idi. Ama bu gün ben ve arkadaşlarım çağırılarak iş haddimizin fesh edildiği belediyenin tasarruf yapmak durumunda olduğu, bu binanın yıkılacağını veburada artık eleman istihdam etmenin gereğinin kalmadığı söylendi."Sayın Belediye Başkanı'nın seçilmeden önce insanlara verdiği bir söz olduğunu hatırlatan Çakalgöz, sözlerine şöyle devam etti: "İnsanlar soruyorlar. Tiyatroyu ne yapacaksınız? Sayın Belediye Başkanımız diyor ki 'tiyatroyu daha da ilerleteceğiz'. Tiyatroyu daha iyi yerlere taşıyacağız. Geldiğimiz nokta budur. Sayın Belediye Başkanının tiyatroyu daha iyi yerlere taşımasının geldiği son nokta budur. Demek ki siyasilerin söylediklerine iyi kulak vermek gerekiyor. Yani ne yapmak istiyorlar ya da varacaklarısonuç ne? Şu an tam dersi oluştu."Afyonkarahisar Şehir Tiyatrosu olarak 10 ayrı oyun sahnelediklerini anlatan Çakalgöz, şöyle konuştu: "Bu 10 ayrı oyunla 100 bini aşan bir seyirci kitlesi yakaladık. Bu seyirci kitlesinin sayısı TUİK'te de kayıtlı. Şehir tiyatrosunun kapatılmasına bir anlam veremiyorum. Tiyatroların kapatılması yerine yeni binalar yapılarak genişletilmelidir. Tiyatronun kapatılması kamuoyunu ilgilendiriyor. Bu zamana kadar soğukta duruyorduk. Ticaret ve Sanayi Odası'na beş tane ısıtıcı aldırdım. Sağolsunlar alıverdiler."Üç yılda sahneledikleri 10 oyun arasında 'Şu Çılgın Türkler'inde olduğunu söyleyen Çakalgöz, Şu Çılgın Türkleri Isparta'daki Komando Er Eğitim Tugayı'nda sergilediklerini ve kendilerine bir bayrak hediye edildiğini söyledi. Çakalgöz, birçok ödül ve plaket aldıklarını ama tiyatronun kapanmasıyla bu ödüllerin anlamının yitirildiğini belirtti. Haber Fx

(Kaynak: haberfx.net)


***


AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN ÇOBAN KİMDİR?...


1962 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu, İmam Hatip Lisesi Orta Okulu, Meteoroloji Teknik Lisesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.
Parasız yatılı öğrenci olarak Meteoroloji lisesinde okuduğundan dolayı mezun olduğu 1980 yılında İzmir Çiğli Havaalanına meteoroloji teknisyeni olarak atandı. Memuriyet görevinden Hukuk Fakültesini bitirmiş olduğu 1985 yılı sonunda istifa ederek ayrıldı.

1988 Yılından, Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılına kadar Afyonkarahisar Merkezi’nde avukat olarak çalışmıştır.

Siyasi hayatına 1978 li yıllarda MTTB Ankara Orta Öğretim Komitesinde başladı.

12 Eylül öncesinde iki yıl süreyle MTTB Ankara Ortaöğretim Komitesinde çalışmış olup,1984 yılından sonra da çeşitli siyasi partilerde yönetim kurulu üyeliği,merkez ilçe başkanlığı ve 10 yıl süreyle de Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır.

2002 yılında 30 arkadaşı ile birlikte AK Parti Afyonkarahisar İl teşkilatını kurmuştur.

2002 yılından beri de kurucusu olduğu AK Parti’nin Afyonkarahisar İl Başkanı olarak görev yapmaktayken Afyonkarahisar il belediye başkanlığı aday adaylığı için 01.12.2008 tarihinde görevinden istifa etti.

Evli ve üç çocuk babası olan Burhanettin Çoban 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanlığına seçilmiştir.

(Kaynak: Afyonkarahisar Belediyesi)