19 Kasım 2010 Cuma

Timur, "Oyuncuların çoğu yavşaktır" sözüne karşı çıktığı için Haluk Bilginer tarafından mahkemeye verilen Hilmi Bulunmaz'sız bir "yavşak" yazısı yazdı

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ yayıncı(?!) Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), sansürcülüğe devam ediyor hâlâ!...


***


Malûmunuz, Nihat Haluk Bilginer, 46 adlı dergiye bir röportaj vermiş ve bu röportajda devirdiği çamlarla, züccaciyeciye giren koskocaman semiz bir fil gibi davranıp; "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." demişti.

Malûmunuz, Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), tiyatronun "t"sinden, oyunculuğun "o"sundan hiç anlamadığı için, tiyatroyla ilgili, oyunculukla ilgili okuduklarını da, beyniyle değil, başka organlarıyla anlıyor.

"Ben diyorum Çanakkale Boğazı, sen diyorsun yandı götümün ağzı" hesabı, tiyatronun "t"sinden, oyunculuğun "o"sundan hiç anlamayan Ahmet Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'in; "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." sözünü, beyniyle anlamayıp başka organıyla anladığı için, âdeta bir simyacı gibi davranarak, "Tiyatrocuların çoğunluğu yavşaktır" sözüne dönüştürüyor.

Haaa, şöyle söylenebilir:

"Zâten, tiyatrocular oyuncu değil mi?"

Değil!...

En azından, tümü değil. Bir tiyatro yapıtını izleyiciye sunabilmek için, sadece oyuncu yeterli olmuyor. Tabii ki, temelde, bir tek izleyici ve bir tek oyuncu olduğunda, başka hiçbir şey olmadığında, tiyatro etkinliği gerçekleştirilmiş olabilir. Ancak, yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz ve bunca tiyatral zenginlik varken, bu indirgemeci mantığa asla teslim olamayız.

Ne diyorduk?

Evet, "Bir tiyatro yapıtını izleyiciye sunabilmek için, sadece oyuncu yeterli olmuyor" diyorduk. Bir tiyatro yapıtını izleyiciye sunabilmek için, oyuncunun yanı sıra, (alfabetik sırayla) basın sorumlusu, butafor, dekorcu, dramaturg, efektör, genel sanat yönetmeni, gişeci, ışıkçı, koreograf, kuaför, kondüvit, makyajcı, marangoz, müdür, müzikçi, oyun yazarı, sahne amiri, süflör, terzi, yer gösterici, yönetmen, yönetmen yardımcısı... gerekir!

Ancak, "oyuncular" denildiğinde, ilk akla gelen tiyatro, sinema, televizyon oyuncularıdır. Bundan başka bir düşünce geliştirmek için, tiyatronun "t"sinden, oyunculuğun "o"sundan anlamayan biri olmak gerekir yada sadece ve sadece LİNÇ KAMPANYASI düzenleyip, zâten dibe vurmuş tiyatroyu iyice kötürüm hâle getirerek, onun toplumla kurduğu iletişimi tam olarak koparmaya çalışan kötücül biri olmak gerekir.

(HB / 19 Kasım 2010)


***


Ahmet Ertuğrul Timur
19 Kasım 2010


Bayram tatilinde bir hayli yol alırım sanıyordum ama gerek eve iş getirmek zorunda kalmam ve bu film montajlarının bir hayli zaman alması, gerek doğuma hazırlanan ve yatması gereken eşimle ilgilenmem ve bu nedenle bizim gidemediğimiz bize gelen bayram ziyaretçileri nedeniyle istediğim hızda ilerleyemedim.

Ama yine de bir şeyler aklamaya başladım. Ve bugün en azından bir süre geri plana geçmişe yönelik anı, eski çalışma, mizahi çalışmalar, makale türü yazılar eklerken bu ana sayfada bu alanı bir blog mantığıyla sürdürmem gerektiğine karar verdim. Böylece her gün bu alana hem güncel konularda kısa yada uzun bir şeyler ekleyebilirim hem de geri planda kalacak çalışmalardan hazır olanları duyurabilirim. Bir hayi birikim başladıktan sonra da artık her şey yerini almaya başlar.

Her geçen gün tiyatrodan bir hayli soğuduğumu daha fazla hissediyorum. Düşünsenize kendilerine yavşak dedirten ve üç beş itiraz dışında pek de tepki gelmeyen bir camiada soğumamak mümkün mü?

Herhalde her biri kendini Haluk Bilginer'in "Tiyatrocuların çoğu yavşaktır" cümlesindeki çoğu kişinin dışında kalan kesimde görüyor olmalı. Tıpkı herkesin Aziz Nesin'in yüzde altmışının dışında kalanlarına dahil gördüğü gibi. Bu nedenle de halka ulaşmayı başaramayan her başarısız açıyor ağzını yumuyor gözünü ve Aziz Nesin zaten söylemişti, bu halkın yüzde altmışı aptal demişti diyor. Be hey şaşkın madem sen zekisin, madem sen uyanıksın neden bu aptalları yönlendirmeyi beceremiyorsun? Bazen bir tek uyanık kişi dahi milyonları çekip çevirip arkasına katabilirken nasıl oluyor da güya zeki yüzde kırk gibi büyük bir kesim yüzde altmışı çekip çeviremiyor, yönlendiremiyor? Nasıl oluyor da bu zekiler toplamda bir Recep'in başabildiğini başaramıyor? Yoksa zekiler aptallardan daha mı aptal? Boşver kafa yorma zaten bu halk aptaldır de geç.

Ne diyorduk? Adam çıktı "Tiyatrocuların çoğunluğu yavşaktır" dedi ve tek tük itiraz dışında itiraz bile gelmedi. Eğer birisi çıkıp şoförlerin çoğu yavşaktır deseydi, Eğer birisi çıkıp da kapıcıların çoğu yavşaktır deseydi neler olurdu bu ülkede varın siz düşünün. Bunun çok daha hafifi için kapıcılar derneğinin açtığı davaları, yapılan protestoları hatırlayın. Tiyatroculara yavşak demek iş mi, eğer cesareti varsa Haluk Bilginer şoförlerin çoğu yavşaktır desin bakın yarın salonunun önünde yüzlerce taksi protestoya geliyor mu gelmiyor mu? Beni kastetti yada kastetmedi diye düşünmeksizin mesleki haysiyetleriyle davranıyorlar mı davranmıyorlar mı?

Her neyse benim ruh ahlak sağlığımı koruyabilmek için hızla mesleki haysiyetini kaybetmiş bu camiadan hızla uzaklaşmam gerekiyordu bu sayfalar iyi oldu :)

(Kaynak: "aetimur.com / Ahmet Ertuğrul Timur")

Oyun'un notu: Ahmet Ertuğrul Timur'un adına biz link verdik!


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer ve LİNÇÇİ Kemal Aydoğan, noter onaylı bir ihtarname yollamışlar; yayınlayacağız!

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'ın "Emek Ödülü" aldığı TAKSAV'dan "Onur Ödülü" almaya utanmayan Haluk Bilginer, "kıçını yediriyor"!...

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer'in genellemeci ve yavşak tavrı, genellemeci ve yavşak tavırlarla sürüp oyunculuk kavramını kirletiyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASI içerisindeki iftira metnine imza atma sorumluluğunu taşırken, şimdi de yavşaklaşıyor!

Boyundan çok büyük demeçler vermeye yeltenen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, oyun diye halka yavşakça hazırlanmış gösteriler sunuyor!

Ertuğrul Timur, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarının en azılılarından biri olmasına karşın, proleter olduğu için, Haluk Bilginer'in yavşaklığını gördü!

"Kırk yıllık" testosteron, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarının en azılılarından, yazı yazma özürlü Ahmet Ertuğrul Timur sayesinde, "testesteron" oldu!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, yavşaklığa devam ediyor hâlâ!

Estetik bilinçten yoksun LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, sentetik tartışmaların vücuda gelmesi için, kendini heba etmeye razı oluyor!

Halk ağzında "bit yavrusu, sirke"; argoda "geveze, yılışık kimse" anlamına gelen YAVŞAK sözcüğünü yanlış yorumlayan TODER, Bilginer'e cevap verememiş!

Kültür Bakanlığı çanağı yalamaktan dili aşınan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin LİNÇÇİ yönetmeni Kemal Aydoğan, Devlet Tiyatroları'nın kasasına da göz dikti!

SANSÜRCÜ BİRGün gazetesinin LİNÇÇİ yazarı Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, YAVŞAK sözcüğünün yozlaştırılmasına kendi çapında katkıda bulunmak için çabalıyor

YAVŞAK Haluk Bilginer'in patronu olduğu LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, "William Shakespeare'in Macbeth"ini daha oynamaya başlamadan yüzüne gözüne bulaştırıyor!


Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları'nın reklâm panolarına sahip çıkalım! (Bulunmaz)

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için bu kadar büyük bir para alan "aristokrat" ve "akrobat" bir oyuncu, oyunculara YAVŞAK diyebilir

Frank Rijkaard, babası ölünce; "Ben, babam ölürse maça filan çıkmam, kıçımı yesin herkes" demediği için, Karabük'e dek gidip maça çıkmayı uygun gördü!

Türkiye halkı "uyusun da sömürülsün ninni"...

"Oyuncuların çoğu yavşaktır" diyen Haluk Bilginer (yaptırıma uğramazken), kendisine YAVŞAK deme cesareti gösteren Hilmi Bulunmaz'a İHTARNAME gönderdi!


Taraf Gazetesi yazarı Ferhat Uludere, hiçbir zaman görkemli bir oyuna imza atma yeteneğine sahip olamamış LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'ni "biraz geç anlamış"!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından İsmail Can Törtop, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın LİNÇÇİ haberleriyle besleniyor

Demirkanlı'nın ana sponsorluğunda Bulunmaz'a karşı LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenler, onu susturmayı başaramayınca, şimdi de hukuku kullanmak istiyorlar!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Mustafa Demirkanlı tarafından yönetilen(!) Tiyatro... Tiyatro...'nun kuyruğu tiyatrodergisi.com.tr, Bulunmaz'a saldırıyor

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ertuğrul Timur, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'la gerçekçi yazar Coşkun Büktel'e, hukuk kartı göstermek istiyor!

"Oyuncuların çoğunluğu yavşaktır genellikle" deme özgürlüğüne sahip olduğunu sanan Haluk Bilginer'in de oynadığı film, şişirilmiş bir balona benziyor!

Bulunmaz Tiyatro'yu kurup yöneten sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, yayını yavaşlayan TÜRKİYE'NİN TEK SOSYALİST TİYATRO SİTESİ için açıklama yaptı...


Oyun Atölyesi, Haluk Bilginer, Kemal Aydoğan, vekilleri Av. Süleyman Anıl ve Av. İbrahim Demirci'nin şikâyetlerine karşı, H. Hilmi Bulunmaz'ın yanıtı!


***


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid), "topu taca atan" sitesi "TİYATROSUZ HAVA SAHASI" izlenilmeli!