29 Eylül 2010 Çarşamba

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları'nın reklâm panolarına sahip çıkalım! (Bulunmaz)

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, kendisine ait olan reklâm panolarına bir türlü sahip çıkamıyor. Ticarî şirketlerin reklâmlarıyla bezenen İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panolarına, kendisine ait afişleri "arada sırada" yerleştirme olanağı bulunan Devlet Tiyatroları, tiyatrosever herkesin yardımını gereksiniyor.


Sosyalist tiyatro sanatçısı Hüseyin Hilmi Bulunmaz, sadece kendisinin verdiği vergilerle değil, halkın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları'nın hakkını savunmak zorunda kaldı.

Başta LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin LİNÇÇİ yönetmeni Kemal Aydoğan olmak üzere, tiyatral gericiler tarafından iliğine dek sömürülmek istenen Devlet Tiyatroları, kendi sorunlarına kendisi sahip çıkamayacak kadar aciz bir duruma düşünce, Hilmi Bulunmaz, bu kurumdaki emekçilerin yüzü suyu hürmetine, LİNÇÇİ ve YAVŞAK tiyatro düşmanlarına karşı mücadele etme kararı aldı.

Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan değil sahneye çıkmak, arabalarının kontak anahtarını bile çeviremeyecek kadar dermansız bir yapıya sahip olan özel tiyatro yöneticileri, yaladıkları çanağın miktarını beğenmeyip nankörlük yaparak, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın sözcülüğünde, Devlet Tiyatroları bütçesine bile göz dikmiş durumdalar.

Hilmi Bulunmaz, sosyalist olmasının verdiği toplumsal ve tarihsel sorumluluk gereği, LİNÇÇİ ve YAVŞAK tiyatro yöneticilerine karşı çıkarak, Devlet Tiyatroları'ndaki LİNÇÇİ ve YAVŞAK olmayan emekçilerin haklarını savunmanın zorunluluğunu duyumsadığı için, zâten sürdürdüğü muhalif tavrını, başta LİNÇÇİ Oyun Atölyesi olmak üzere, her türden gerici yapılanmaya yönelik olarak sıklaştıracağını beyan etti.


***


Ayrıca bakınız:

1949 doğumlu Devlet Tiyatroları, 1950 doğumlu Coşkun Büktel'in adını ÇOŞKUN olarak değiştirdi yada DT, gecekondu olarak yaşamaya devam ediyor hâlâ!...


***


SANSÜRCÜ BİRGün gazetesinin LİNÇÇİ yazarı Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, YAVŞAK sözcüğünün yozlaştırılmasına kendi çapında katkıda bulunmak için çabalıyor

Bir LİNÇÇİ tiyatronun patronu, bir başka LİNÇÇİtiyatronun patronunu eleştirir gibi yaparak piyasasını artırmaya çalışan meta rolüyle sahneye çıkıyor!

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan tiyatrocuları haksız bir şekilde suçlayan Haluk Bilginer'in asistini gole çevirme fırsatını kaçırmadı

Okunmaması gereken bir LİNÇÇİ!

"Yavşak"ların sayısı giderek artıyor!...

Dil bilincinden yoksun yavşak tiyatroculara dilbilgisi dersleri veren sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın yardımına koşan var: Prof. Dr. Kerem Doksat!

Estetik bilinçten yoksun LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, sentetik tartışmaların vücuda gelmesi için, kendini heba etmeye razı oluyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, yavşaklığa devam ediyor hâlâ!

"Kırk yıllık" testosteron, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarının en azılılarından, yazı yazma özürlü Ahmet Ertuğrul Timur sayesinde, "testesteron" oldu!

Ertuğrul Timur, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarının en azılılarından biri olmasına karşın, proleter olduğu için, Haluk Bilginer'in yavşaklığını gördü!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çanağının 63.000 TL'lik bölümünü yalayan Haluk Bilginer / Oyun Atölyesi yapımı TESTOSTERON

LİNÇÇİ Mitos-Boyut'un yayınlayıp, Ertuğrul Günay'ın 63.000 TL sadaka verdiği LİNÇÇİ Oyun Atölyesi oyunu Testosteron'dan sadece tadımlık birkaç örnek!

Tiyatrocunun düşkünü, geyik yapar yaz günü!

Boyundan çok büyük demeçler vermeye yeltenen LİNÇÇİOyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, oyun diye halka yavşakça hazırlanmış gösteriler sunuyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASI içerisindeki iftira metnine imza atma sorumluluğunu taşırken, şimdi de yavşaklaşıyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer'in genellemeci ve yavşak tavrı, genellemeci ve yavşak tavırlarla sürüp oyunculuk kavramını kirletiyor!

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'ın "Emek Ödülü" aldığı TAKSAV'dan "Onur Ödülü" almaya utanmayan Haluk Bilginer, "kıçını yediriyor"!...

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu ve televizyon dizileri müdavimi Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASImetnini ve senaryoları hiç okumadan mı karar veriyor?

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Kültür Bakanlığı'nın çanağını yalamaya mahkûm Oyun Atölyesi, yediği çanağa sıçıyor!

3.5 yıl önce, Bulunmaz'la Büktel'i kastederek; "Benim için artık bu kişiler yoktur." diyen M. Demirkanlı'nın, Bulunmaz'la Büktel'den başka konusu yok!

Devlet Tiyatroları'nda emekçilik yapanlara sesleniyorum; benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını Kültür Bakanlığı çanağını yalayanlara yedirme!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu YAVŞAK Haluk Bilginer'in kıçına üşüşen kargalardan biri olmaya niyetlenmeyen Melih Anık'tan alçakgönüllü bir eleştiri

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu YAVŞAK Haluk Bilginer'i nesnel ölçütlere göre eleştirme gayreti içerisine giren Melih Anık hakkında yapılan yorumlar!



***