24 Eylül 2010 Cuma

facebook bataklığı kişi haklarının suistîmâl edilmesine neden oluyor hep!

Biz, facebook kurulduğu günden bu yana, bu "şey"e bataklık sözünü yakıştırdık.

Biz, toplumsal sorumluluk almayan, alamayan insanların, kendilerini facebook bataklığına tutsak ederek, soluk alıp verdiklerini duyumsadıklarını ayrımsadık.

Biz, entelektüel uğraşını toplumsallaştıramayan kişilerin, tam anlamıyla birey olamadıkları için, facebook bataklığı üzerinden, kendilerini bir yere ait hisseden primitif reflekslere sahip olmalarını gayet rahat anlayabiliyoruz.

Mankenlerin (bile) facebook bataklığına "sıcak" bakmadığı, bu bataklıktaki ilişkilerden hoşnut olmadıkları bir süreçte, entelektüel kişilerin toplumsal sorumluluklarının bilincine varmaları gerektiği kanısındayız.

www.milliyet.com.tr sitesinden alıp aşağıya aktarırken, bizce önemli gördüğümüz birkaç bölümü kırmızı renkle belirgin hâle getirdiğimiz "ibretlik" magazinel yazıyı okumanızı öneririz. (HB)


***


Magazin Turu

GÜZEL MANKENİ FACEBOOK ÇILDIRTTI
MANKEN Güzide Duran, haberi olmadan kendi adına oluşturulan Facebook profillerinin bulunduğunu söyleyerek polise şikayeti oldu.


Şikayetiyle ilgili polise ifade veren Güzide Duran "Ben, interneti çok sevmiyorum. Facebook'ta, kendi açtığım bir profil yok. Nasıl kullanıldığını bile bilmiyorum. Yapanlardan şikayetçiyim" dedi. Güzide Duran, bugün öğle saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. Müdürlüğe bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliği'nde yaklaşık bir saat kalan ve ifade veren Güzide Duran "Ancak, birileri, sanki benmişim gibi, bazı sayfalar açıp çeşitli yazılar yazmışlar" diye ifade verdi. Güzide Duran, emniyetten ayrılırken gazetecilere “Polisin bu kişileri yakalayacağına inanıyorum” dedi.

Ali AKSOYER/İSTANBUL, (DHA)

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:


facebook bataklığında açan güller!
facebook bataklığı hızla kokuşmaya başladı!
Gerçek kaçkınları facebook bataklığında!
facebook'un her yerinde Burak Caney kaynıyor!
Türkiye tiyatrosunu kirleten 3. sayfa yazarı Burak Caney ve benzeri maymunsuların cirit attığı "facebook bataklığı", her geçen gün daha da pisleşiyor!
"facebook bataklığı" çalışıyor!
Hayatın gerçekleriyle yüzleşebilme cesareti gösteremeyenlerin uğrak yeri olan "facebook bataklığı", hemen hergün yoksun insanların ruhunu karartıyor!
Topluma sunabileceği içsel güzelliği bulunmayan kaçkınlar, dışsal güzellikleriyle facebook âlemine iltica edip, facebook bataklığını tahkim ediyorlar!
facebook, bataklık olmayı sürdürüyor hâlâ!
Herhangi bir "sosyal paylaşım sitesi"nin tiyatral ve/ya siyasal mücadeleye katkıda bulunacağını düşünmediğimiz için, lütfen, katılmamızı istemeyiniz!
Özdemir Nutku, Tuncer Cücenoğlu, Yıldırım Fikret Urağ, Zafer Algöz gibi "güvenilir" insanlara yaslanan Burak Caney'in facebook bataklığını anımsatıyor
Ertuğrul Timur, Mustafa Demirkanlı, Tuncay Özinel, Kemal Kocatürk, Sabiha Topallar gibi tiyatro esnafını kullanmış Burak Caney'i akla getiren haber...
Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için düzenlenen LİNÇ KAMPANYASININ elebaşlarından Yaşam Kaya facebook'ta...
facebook'ta "tiyatroculuk oynayanlar"a ithaf!
facebook bataklığının derin serinliğinde birer manda gibi yaşayanların güvendiği sanal ortam, şimdiden çürüme sinyalleri verip dikkat çekmeye başladı!
Sanal dünya denizi facebook, son hızla kuruyor!
"Özdemir Nutku skandalı", facebook'a sıçramış!
Hela bekçisi Burak Caney'in eteğine sığınarak Büktel'le Bulunmaz'ı LİNÇ etmek için facebook'ta KAMPANYA düzenleyen orospu çocuklarını anımsatan haber!
facebook bataklığına sığınıp Büktel'le Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek isteyen Burak Caney'in LİNÇ KAMPANYASINI anımsatan çok ilginç haber!
Kılavuzu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan LİNÇÇİ Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, müşteri bulabilmek umuduyla facebook piyasasında görücüye çıkmışlar!
Boğaziçi Üniversitesi mezunu, facebook'lu Zeynep Günsür Yüceil, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'da yazdı: "ÇGSG Derneği Olarak Nereden Nereye Gidiyoruz?" facebook'ta her şey mubah ve her şey mümkün!
Pek muhterem LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, tamamıyla kişisel çıkarları için yazı yazdığı SANSÜRCÜgazete BİRGün"facebook bataklığı"na düşürmüş!
LİNÇÇİ Asmin Singez, facebook bataklığında!
"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı önemli bir yazıya konu olan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, facebook bataklığında!
Gerçek adlarını bile kullanamayacak kadar yüreksiz ve"Burak Caney ruhlu" insanların cirit attığı "facebook bataklığı"nda anlamını yitiren çekişmeler!

Hayatında hiçbir başarıya imza atamamış, gerçeklerden uzaklaşan insanların rağbet ettiği "facebook bataklığı", giderek karanlık bir dehlize dönüşüyor!