8 Mart 2010 Pazartesi

Özdemir Nutku, Tuncer Cücenoğlu, Yıldırım Fikret Urağ, Zafer Algöz gibi "güvenilir" insanlara yaslanan Burak Caney'in facebook bataklığını anımsatıyor

facebook'la ilgili olarak yayınlanmış herhangi bir haber okuduğumda, mutlaka, ama mutlaka 2008 yılında Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için "örgütlenmiş" "Burak Caney'in facebook bataklığı"nı anımsıyorum. Bu bataklığı anımsar anımsamaz da, hemen aklıma 2009 yılında, yine Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için "örgütlenmiş" LİNÇ KAMPANYASI geliveriyor!

Peki, neden?

"Burak Caney'in facebook bataklığı" ile LİNÇ KAMPANYASInın birçok benzerliği var. Hiçbir yorum kabul etmeyen ve bir matematik gerçeklik gibi kanıtlanabilir olan durum, her iki kampanyadaki "başrol oyuncuları"nın aynı oluşu!Bu iddiamızı kanıtlamak için, her iki kampanyadan birkaç "aynı adı" sıralayalım:

Prof. Dr. Özdemir Nutku (ikinci kampanyada mükerrer imza kullandı), Tuncer Cücenoğlu, Deniz Atam, Ertuğrul Timur (birinci kampanyada mükerrer imza kullandı), Genco Demirer, Gül Fulya Akyol, Mustafa Demirkanlı, Özgün Kaplama, Pelin Akil (birinci kampanyadaki imzasını çekmemesine karşın, ikinci kampanyadaki imzasını çekti), Ümran İnceoğlu, Vahit Çakmakçı, İsa Karslı (ikinci kampanyada mükerrer imza kullanmadı), Levent Çağlayan (birinci kampanyadaki imzasını çekti), Çağrı Karagözoğlu (birinci kampanyadaki imzasını çekti, ikinci kampanyada mükerrer imza kullandı), Tuncay Özinel, Kemal Kocatürk, Sabiha Topallar...

Bütün bu iğrenç ve iftira içeren kampanyalar ışığında aşağıdaki Milliyet gazetesine "düşen" haberi okuyunuz! (HB)


***


İtiraf ederken böyle ağladı!

milliyet.com.tr

19 yaşındaki bir genç gibi Facebook profili hazırlayan gözü dönmüş caninin planı dehşete düşürdü!

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde, kendisini 19 yaşında bir genç gibi gösteren 33 yaşındaki adam, korkunç bir plan yaptı.

İngiltere'de yaşanan olayda daha önceden iki gence tecavüz etmekten hapis cezası almış olan 33 yaşındaki Peter Chapman, 17 yaşındaki kızı da tuzağına düşürdü.

Genç kızın cesedi geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Durham'daki bir çiftliğin yakınlarında bulunmuştu. Genç kızın boğularak öldürüldüğü tespit edildi.Mahkemede, Chapman'ın Facebook üzerinden kendisini 19 yaşında bir erkek gibi gösteren profil hazırlayıp, gençleri tuzağına çekmeye çalıştığı açıklandı.

Chapman'ın bu profil üzerinden 17 yaşındaki Ashleigh Hall'u kendisiyle tanışmaya ikna ettiği öğrenildi.

Facebook üzerinden tanıştıktan sonra, genç kızla Chapman'ın iletişim için Tagged.com ve MSN kullandıkları, cep telefonu üzerinden mesajlaştıkları bildirildi.

Ashleigh, 23 Ekim'de bir golf kulübü yakınlarında Chapman'la buluşmayı kabul etti.

Ancak Chapman'ın ortaya çıkmamasıyla Ashleigh, oldukça sinirli halde evine geri döndü.

Chapman, genç kızın 19 yaşında "Pete" adlı çekici bir erkekle buluşmayı beklediğini, kendisini bu halde görünce reddedileceğini düşünerek, bu kez yarattığı karakterin "babası" rolüne soyundu.

Amacı, genç kızın güvenini kazanarak arabasına binmeyi sağlamak, ardından da fiziksel güç kullanarak Ashleigh'yi alt etmekti.

Genç kıza, "Ben Pete'in babasıyım, seni evden alıp ona götüreceğim ve evet, evimde kalabilirsin" mesajını atan Chapman, kızdan gelen "Sorun değil, ona güveniyorum, size de. Teşekkür ederim" cevabına karşılık, bu kez "Pete" olarak mesaj attı:

"Babam seni almaya geliyor bebeğim, işten yeni çıktığı için halini hoş görmeni rica ediyor, bu yüzden içeri gelip annenle tanışamayacak ve benim için seksi iç çamaşırları giy"

Ashleigh'nin arabaya binmesinden sonra onu ıssız bir yere götürerek tecavüz eden Chapman, ardından yüzünü bantlayarak, boğularak ölmesini sağladı.

Ertesi gün karakola giderek suçunu itiraf eden Chapman'ın bu görüntüleri güvenlik kamerasına yansıdı.

Mahkemede Chapman'ın sadece 15 yaşındayken cinsel taciz soruşturmasına maruz kaldığı, 19 yaşındayken iki genç yaştaki fahişeye saldırdığı ve bir arkadaşına tecavüz ettiği öğrenildi.

Yedi yıl hapis cezası alan Chapman 2001 yılında salıverildiği, 2002'de bir fahişeyi kaçırıp tecavüz etmekten tekrar yakalandığı, ancak davanın düştüğü öğrenildi.

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:

Bir iftiranın bataklık anatomisi!

facebook bataklığında açan güller!

Özge Denizci, facebook bataklığından rahatsız!

Büktel'in sunumuyla; Kazım Şimşek'ten bir yazı

facebook her yere sıçrıyor!...

facebook bataklığı hızla kokuşmaya başladı!

facebook'un her yerinde Burak Caney kaynıyor!

Türkiye tiyatrosunu kirleten 3. sayfa yazarı Burak Caney ve benzeri maymunsuların cirit attığı "facebook bataklığı", her geçen gün daha da pisleşiyor!

"facebook bataklığı" çalışıyor!

Hayatın gerçekleriyle yüzleşebilme cesareti gösteremeyenlerin uğrak yeri olan "facebook bataklığı", hemen hergün yoksun insanların ruhunu karartıyor!

Topluma sunabileceği içsel güzelliği bulunmayan kaçkınlar, dışsal güzellikleriyle facebook âlemine iltica edip, facebook bataklığını tahkim ediyorlar!

facebook, bataklık olmayı sürdürüyor hâlâ!