24 Eylül 2010 Cuma

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu YAVŞAK Haluk Bilginer'i nesnel ölçütlere göre eleştirme gayreti içerisine giren Melih Anık hakkında yapılan yorumlar!

........................................................Melih Anık


Aşağıdaki yorumları okumadan önce, bu yorumlarla direkt ilgili olan ve Melih Anık tarafından kaleme alınmış şu yazıyı mutlaka okumanız gerekiyor:

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu YAVŞAK Haluk Bilginer'in kıçına üşüşen kargalardan biri olmaya niyetlenmeyen Melih Anık'tan alçakgönüllü bir eleştiri


***


Tuncay Özinel
Müthiş bir yazı! Gerek kendi adıma, gerekse Türk tiyatrosu adına sizi kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Gülin Balıkcıoğlu
Muhteşem bir cevap olmuş; teşekkürler.

Gregor Samsa
Melih bey, Haluk Bilginer in sözleri niye dokundu bu kadar... Niye etkiledi kimilerini bu kadar... Adam ustayım, duayenim diye ortalıklarda böbürlene böbürlene dolaşmıyor ki... Ne bu öfke... Sadece düşüncelerini söylüyor, isim vermeden... Bu ülke ajitasyonları çok gördü... İnkar mı edeceğiz... Herkes usta, herkes duayen oldu... Yalan dolandan ibaret kariyerler... Hayatı boyunca tek karakteri canlandıran, artık ilk çağ da kalmış tiyatro anlayışlarına diyecdek çok söz var... Haluk Bilginer az bile demiştir... Hem söyledikleri yüzde yüz doğru tespitlerdir... Mesleği putlaştıran ve değerini putlaştırarak azaltan çok insan var bu meslekte... Bunu cümle alem bilir... Cevap verenlere bakıyorum hep o tayfadan... Babam, annem öldü sahneye çıktım, çıkarım sözleri, sonra ben aç karna tiyatro yaptım sözleri boş laflar... Bu kadar kendini ve yaptığın işi önemsemek niye... Hayat akıp giderken sahneye çıktım diye böbürlenmek niye... Git acını yaşa... Böyle boş şeylere artık tiyatroda değil hiçbir sanatta yer yok... Hele hayatta hiç yok... Haluk Bilginer sonuna kadar doğru tespitlerle bir konuşma yapmıştır... Artık tiyatro da ve diğer sanat alanlarında at gözlüklülere yer yoktur... Dar bakış açılarına yer yoktur... Haluk Bilginer eleştiriyi değil koskoca bir alkışı haketmiştir... Bu konuda söylenecek çok şey varda, ben bu kadarı ile kalayım...

Yaman Tüzcet
Boşverin Bilginer’i de; şu yukarıdaki sözler içimizi ne kadar çok ısıttı! Ne kadar da çok gereksinim duyarmışız bizim bize anlatılmamıza... Hani bir oyun sonrası bizi izleyen bir yakın dostumuzun kulağına eğilip usulca -Nasıldım?- diye sormak gibi, ondan -Çok iyiydin!- diye bir yanıt almak gibi bir yazı Melih Anık’ın eşsiz güzellikteki yazısı... Unutun Bilginer’i... Yeri gelince bu kadar hassas ve yeri gelince de çetin savaşlar verebilen tiyatro emekçilerinin onurlandığı sözlerdir yukarıda söylenenler... Çok güzel, çok yerinde....

Mert Güven
Harikasın Melih Anık!!! Sadece kendini haklı sandığı için haksız olduğunu düşündüklerine yavşak demeyi hakkı olarak gören, Jeanne Darc’ta oynadığı Tanrı rolünden bir türlü çıkamamış olan Haluk Bilginer'e selam olsun...

Tahsin Konur
Melih Anık’ın satırlarına katılmamak benim açımdan olası değil...Ancak, bu güne kadar yaptığı nitelikli işlerle anılan ve saygın bir oyuncu olarak tanınan Bilginer’in, kimbilir hangi -yavşak- bir anında yaptığı bir yanlışlık nedeniyle, bir anda toplu bir linç kampanyasına hedef olması beni üzüyor...Bence, Bilginer’e hem kendisini, hem mesleğini, hem de meslektaşlarını yeniden değerlendirecek bir zamanı ve fırsatı tanımak gerekir... İnsanoğlu hata yapabilir. Sanatçı da, ruhunda fırtınalar oluşabilen bir insan olduğuna göre, en azından geçmişinde yaşadığı ve topluma olumlu huzmelerini yansıttığı parlak başarıları nedeniyle, asgari bir hoşgörü, anlayış ve zaman tanımayı hak ediyor denilebilir...

Halit Yılmaz
Ancak buradan böyle cevap verirsiniz. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmıs. Adam çıkmıyorsa sahneye sizene ? Adam’a bir soru sorulmuş cevabını doğallıkla vermişler. Size ne? Buradan böyle çok şey biliyormus gibi ahkamlar kesmek ne kadar sacma. Diğerleri gibi ego mu yapıyor? Magazinde mi geziyor? Para mı sacıyor görgüsüzce? Fazıl Say yavşak dedi diye, Haluk Bilginer dedi diye meydanı boş mu sandınız sözde yazarlar?

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***
.
.
Ayrıca bakınız:
.

Zaman gazetesi yazarı Ahmet Turan Alkan tiyatrocuları haksız bir şekilde suçlayan Haluk Bilginer'in asistini gole çevirme fırsatını kaçırmadı

TESTOSTERON'U "TESTESTERON", SHAKESPEARE'İ "SHAKSPEARE" SANAN LİNÇÇİ OYUN ATÖLYESİ, İSTANBUL DEVLET TİYATROSU'NU "İSTANBUL DEVLET TİYATROLARI" SANIYOR

Okunmaması gereken bir LİNÇÇİ!

Amerikalı zât-ı muhteremler tarafından kurulmuş Boğaziçi Üniversitesi'nin "yetiştirmesi" zât-ı muhteremlerin yönettiği LİNÇÇİ Mimesis, yazı yazamıyor!

"Yavşak"ların sayısı giderek artıyor!...

Dil bilincinden yoksun yavşak tiyatroculara dilbilgisi dersleri veren sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın yardımına koşan var: Prof. Dr. Kerem Doksat!

Züccaciyeciye giren kudurmuş fil gibi hareket eden LİNÇÇİLER, tiyatronun her alanının içerisine sıçıp, bu sanatın hızla bok kokmasına neden oluyorlar!

Estetik bilinçten yoksun LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, sentetik tartışmaların vücuda gelmesi için, kendini heba etmeye razı oluyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, yavşaklığa devam ediyor hâlâ!

"Kırk yıllık" testosteron, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarının en azılılarından, yazı yazma özürlü Ahmet Ertuğrul Timur sayesinde, "testesteron" oldu!

Ertuğrul Timur, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarının en azılılarından biri olmasına karşın, proleter olduğu için, Haluk Bilginer'in yavşaklığını gördü!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı çanağının 63.000 TL'lik bölümünü yalayan Haluk Bilginer / Oyun Atölyesi yapımı TESTOSTERON

LİNÇÇİ Mitos-Boyut'un yayınlayıp, Ertuğrul Günay'ın 63.000 TL sadaka verdiği LİNÇÇİ Oyun Atölyesi oyunu Testosteron'dan sadece tadımlık birkaç örnek!

Tiyatrocunun düşkünü, geyik yapar yaz günü!

Boyundan çok büyük demeçler vermeye yeltenen LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, oyun diye halka yavşakça hazırlanmış gösteriler sunuyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASI içerisindeki iftira metnine imza atma sorumluluğunu taşırken, şimdi de yavşaklaşıyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Haluk Bilginer'in genellemeci ve yavşak tavrı, genellemeci ve yavşak tavırlarla sürüp oyunculuk kavramını kirletiyor!

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'ın "Emek Ödülü" aldığı TAKSAV'dan "Onur Ödülü" almaya utanmayan Haluk Bilginer, "kıçını yediriyor"!...

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu ve televizyon dizileri müdavimi Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASI metnini ve senaryoları hiç okumadan mı karar veriyor?

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Kültür Bakanlığı'nın çanağını yalamaya mahkûm Oyun Atölyesi, yediği çanağa sıçıyor!

3.5 yıl önce, Bulunmaz'la Büktel'i kastederek; "Benim için artık bu kişiler yoktur." diyen M. Demirkanlı'nın, Bulunmaz'la Büktel'den başka konusu yok!

Devlet Tiyatroları'nda emekçilik yapanlara sesleniyorum; benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını Kültür Bakanlığı çanağını yalayanlara yedirme!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi