14 Kasım 2009 Cumartesi

Hayatın gerçekleriyle yüzleşebilme cesareti gösteremeyenlerin uğrak yeri olan "facebook bataklığı", hemen hergün yoksun insanların ruhunu karartıyor!

"facebook bataklığı"nda kimin eli kimin cebinde belli değil. Doğallığa karşı olduğu için, hayatı sanallaştıran emperyalist kültür, insanları doğallıklarından kopartıp, özellikle "facebook bataklığı"ndan yararlanarak kaf dağının ardındaki umut ülkesine sürüklüyor. Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla birlikte, tek kutuplu hâle gelen dünyamızda, tek başına kalan Amerika, "tek dişi kalmış canavar" olmanın getirdiği dayanılmaz hafiflikle, dünya halklarını "sanal özgürlük" alanına hapsediyor.

İki sözü bir araya getirebilmekten yoksun, toplum dışına sürüklenmiş insanlar, sanallığın "sağladığı" tül perdenin gizemine sığınarak, birbirlerine güvendikleri varsayımıyla hareket edip, müthiş kalp kırıklıklarına uğruyorlar. Milliyet gazetesinden alınmış aşağıdaki haber, "facebook bataklığı"nın nereye dek nüfuz ettiğinin somut kanıtı. İbretle okuyunuz. (HB)


***


'Facebook'lu tuzak' iddiası

Zafer TOKUŞ- Aziz GüVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

İNTERNETTEKİ sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta profil sayfası bulunan 15 yaşındaki M.B. adlı kızın, 3 gün önce, tanıdıkları olan vatani görevini yapan Murat T.'nin adını kullanan kişi tarafından kaçırıldığı öne sürüldü.

Sakarya'nın Geyve İlçesi'ne bağlı Doğançay Köyü’nde oturan M.B. 12 Kasım günü ‘evlerinden bakkala gitmek üzere' çıktıktan sonra akibetinden haber alınamadı. M.B.'nin eve gelmemesi üzerine araştırma yapan Ali Babalık, kızının aynı gün beyaz renkli bir otomobile bindirilerek kaçırıldığını gören yaşlı bir kadına ulaştı. Ali Babalık şöyle dedi: “Kızım saat 15.00'den sonra dönmedi. Görgü tanıklarına göre beyaz renkli bir otomobilden inen kişi zorla araca bindirip Adapazarı istikametine doğru götürmüş. Bu kişinin internetten tanıştığı Murat T. olduğunu sanıyoruz. Ancak bu isim sahte çıktı. Bizim tanıdığımız gerçek Murat T. şu anda İstanbul'da asker. Ona ulaştık. O, ‘gerekirse gelirim’ dedi. Kızım sahte isimle Facebook'a giren kişi tarafından kaçırıldı. Biz araştırıyoruz ama asıl araştırması gereken güvenlik güçleri araştırmıyor. Kimse bize yardımcı olmuyor. Şu anda elimde bulunan dilekçe var.

Telefonların dinlenmesi için müracaatta bulundum. Kızımın nerede olduğunu bulabilmek için savcı beyle görüştüm. Ama savcı bey bir şey yapamayacağını ancak kızımın ölmesi veya başka olay sonrasında telefon tespiti yapılabileceğini söyledi. Bir insanın bulunması için bir cinayet mi işlenmesi gerek? Benim kızım öldükten sonra kimse yardım etmesin. Benim kızım öldükten sonra kimse gelmesin.”

(Kaynak: Milliyet)

***

Oyun'un notu: Yazıdaki bazı sözcükleri biz kırmızılaştırdık!

Ayrıca bakınız:
"facebook bataklığı" çalışıyor!
Türkiye tiyatrosunu kirleten 3. sayfa yazarı Burak Caney ve benzeri maymunsuların cirit attığı "facebook bataklığı", her geçen gün daha da pisleşiyor!
facebook'un her yerinde Burak Caney kaynıyor!
Burak Caney (tiyatrooyun.org) budur!
facebook bataklığında açan güller!
Gerçek kaçkınları facebook bataklığında!
Internet'te son çılgınlık: facebook!
facebook bataklığı hızla kokuşmaya başladı!
facebook bataklığına dikkat!
facebook bataklığında arkadaşlık bu kadar olur!
facebook her yere sıçrıyor!...
facebook bataklığından kaçan kaçana!...