10 Haziran 2010 Perşembe

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı önemli bir yazıya konu olan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, facebook bataklığında!

Oyun'un notu: Aşağıdaki yazıyı, facebook.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, yazıda bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık. Bununla birlikte "Çığ" (Лавина)adlı düzeysiz, dezestetik ve sentetik oyunu en iyi bir dille irdeleyen Coşkun Büktel'in kaleme aldığı "Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı yazıyı geniş bir okur kitlesinin okumasını istediğimiz için, her "Çığ" (Лавина)sözcüğüne link verdik!


***


LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu İzleyici Grubu şu an Facebook'ta.

LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu İzleyici Grubu ile iletişime geçmek için Facebook'a kaydol.


LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu İzleyici Grubu


Temel Bilgiler

Adı: LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu İzleyici Grubu

Kategori: Eğlence ve Sanat - Tiyatro

Açıklama: Grubumuz dünyanın bir çok (birçok) ülkesinde oyunları sahnelenen Türk Tiyatrosunun (Tiyatrosu'nun) önemli yazarlarından LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun okur ve izleyicileriyle buluşup fikir alış verişinde (alışverişinde) bulunması amacıyla kurulmuştur.

Gizlilik Türü: Açık: Tüm içerik herkese açıktır.

***

İletişim Bilgileri

E-posta: tcucenoglu@hotmail.com cucenoglutuncer@gmail.com web: www.tuncercucenoglu.com

İnternet Sitesi: http://www.tuncercucenoglu.com
Ofis: LİNÇÇİ Mitos Boyut Yayınevi
Yer: Kutlu Sokak 7/2 Gumussuyu, Turkey

***

Son Haberler

Haberler: LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun ünlü oyunu "Çığ" Rusya’ya yedinci kez düştü!

LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun ünlü oyunu "Çığ" Rusya’ya yedinci kez düştü ve büyük beğeni topladı.Elena Oganova’nın çevirisiyle Rusya’nın değişik bölgelerinde birçok önemli tiyatroda sahnelenen ve birçok ulusal ve uluslar arası Festivalde ödül yağmuruna tutulan "Çığ" (Lavina) bu kez Krasnodar Akademik Devlet Dram Tiyatrosu yapımı olarak 16 Nisan gecesi seyirci ile buluştu.Rejisörlüğünü Aleksey Ivanoviç Larichev’in yaptığı "Çığ" (Lavina) galasına LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu da katıldı.15-18 Nisan tarihlerinde Krasnodar’da bulunan LİNÇÇİ Cücenoğlu'na LİNÇÇİ Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen de eşlik etti.Oyunun rejisörü Larichev, LİNÇÇİ Cücenoğlu ve "Çığ" hakkında şunları söyledi: “İlk kez bir Türk Tiyatro yazarının oyununu sahnelemekten mutluluk duyuyorum. Önümüzdeki sezon yazarlıkta kırkıncı yılını dolduracağını öğrendiğim LİNÇÇİ Cücenoğlu'nun Rusça oyunlarını okuduğumda bir oyununu sahnelemek düşüncesi beni heyecanlandırmıştı. Sezonu bekleyemedim. Sayın LİNÇÇİ Cücenoğlu Rus halkının benimsediği büyük bir Dünya yazarıdır. Yazarlıkta ulaştığı kırkıncı yılını şimdiden kutluyorum.”

(Kaynak: facebook)


***


Ayrıca bakınız (посматрити):

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?"

LİNÇÇİ Asmin Singez, facebook bataklığında!

Daha iyi oyun yazarı olmak istiyor musunuz?

Türkiye dramatik yazarlığının düzey yitirmesi için uzun yıllardır "kendini feda eden" LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun etkisi Asmin N. Singez'i de çarpmış!

Tudora Arnaut (Тудора Арнаут) yazdı...

Dün akşam Mitos-Boyut'u aradığımda, başıma acayip bir şey geldi!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi