2 Eylül 2010 Perşembe

Biz, OYUN sitesi olarak, "facebook bataklığı"nda herhangi bir toplumsal yararlılık sağlanamayacağını bilsek de, aşağıdaki yazıyı okumanızı öneriyoruz!

Biz, facebook'u, kurulduğu günden bu yana, "bataklık" olarak niteledik. Biz, facebook'u, kurulduğu günden bu yana, "emperyalizmin küçük çocuğu" olarak algıladık. Biz, facebook'ta yapılan tartışmaların, hiçbir toplumsal yararı olmadığına inandık!

Bizim egemenliğimizde olan Bulunmaz Tiyatro'da sanatsal çalışmalar yürüten kişiler, bizim hiçbir zorlamamız, bizim hiçbir dayatmamız olmamasına karşın, bizim bu "bataklık", "emperyalizmin küçük çocuğu" söylemlerimizi ciddiye alarak, kendiliklerinden "facebook bataklığı" iğrençliğinden kurtuldular. (Örnekse bakınız: Oğuzcan Önver, "Kapitalizm ve onun kuyruklu yalanı facebook") Oğuzcan Önver, "facebook bataklığı" iğrençliğinden kurtulur kurtulmaz, hemen kolları sıvayıp roman yazmaya başladı.

Zamanını daha verimli kullanmaya başlayan Oğuzcan Önver, henüz lise üçe başlamak üzere olan bir genç olmasına karşın, bir yandan emekçilik yaparken, bir yandan da www.oguzcanonver.blogspot.com adlı sitesinde çok önemli yazılar yazmaya başladı. (Örnekse bakınız: Oğuzcan Önver, "Tuncer Cücenoğlu Sıkıntısı") Burada derdimiz, sadece Bulunmaz Tiyatro'daki örnekleri teker teker anlatmak olmadığı için, şimdilik "facebook bataklığı"/Bulunmaz Tiyatro" ilişkisini kısa kesmek istiyoruz!

Biz, tiyatro sanatıyla uğraşmaya başladığımızdan bu yana, bu sanatın Türkiye'deki uygulamasını "çürümüşlük" olarak niteledik. Biz, Türkiye tiyatrosunun subaşlarını tutan kişilerin, bu çürümüşlüğü hızlandırmak için yarış ettiklerine tanık olduk. Biz, Türkiye tiyatrosunda yapılan işlerin, (istisnalar dışında) Türkiye halkına hiçbir yararı olmadığı gibi, büyük zararları olduğunu gözlemledik!!

Biz, bu gözlemlerimiz sonucu, facebook'u da, Türkiye tiyatrosunu da, birer bataklık olarak tanımlamaya başladık. Biz, işte bu tanımlamamız doğrultusunda, Türkiye tiyatrosuna müdahale etmek için kolları sıvadık. Biz, "facebook bataklığı" ve "tiyatro bataklığı" işleyişine karşı olmakla birlikte, "tiyatro bataklığı"yla "facebook bataklığı"nın ortak ilişkisinden ne gibi iğrenç görüntüler çıktığını, okurlarımızın görüşüne sunma gereksinimi duyduk!!!

Coşkun Büktel'in sitesindeki "facebook bataklığı" görünümüne bakıp ibret alınız... (HB)


***


Linççilerin "sıvaları" dökülüyor:

COŞKUN BÜKTEL'İ "KÜFÜRBAZ" DİYE NİTELEYEREK BÜKTEL'E KARŞI GÜYA "TEMİZ TİYATRO" ADLI BİR LİNÇ KAMPANYASINA KATILMIŞ OLAN LİNÇÇİ YÜCEL ERTEN DİYOR Kİ:

Aaa, arkadaşlar şimdi gördüm bu Adem Dinç denen dalyarağı. Bu dörtvereni engelliyorum. Siz de zaten yeteri kadar "ortadaki sandık sike sike usandık" yapmışsınız.

Bozmayın asabınızı bu apdestsizlere :)


(KAYNAK: Yücel Erten'in kendi facebook sayfası.)

NOT: Silme, kazıma, "engelleme" gibi sansürcü ve linççi yöntemlere karşı, üstte linkini verdiğimiz, söz konusu Yücel Erten sayfasını tümüyle aynen kopyalayıp kendi sitemizde yayınladık.

Yücel Erten denen bu devlet beslemesi, şımarık ve ağzı bozuk, küstah herif, bir zamanlar DT genel müdürüydü ve Büktel'in eleştirileri yüzünden Theope'yi engellemek, en akılda "kalıcı" marifetiydi.

Aşağıda, Yücel Erten'le bugün facebook'ta yaşadığım macerayı aynen aktarıyorum:

Coşkun Büktel: YücelErten'den, tüm "hayırcıların" değil, yalnızca Yücel Erten ve yağcılarının seviyesizliğini temsil ettiğini umduğum bir fıkra:

Coşkun Büktel

Yücel Erten, paylaştığım için, az öncesine kadar, bu sayfada, tam bu yazının yerinde, durmakta olan fıkrayı ve o fıkranın altına yaptığım yorumu sildiği gibi; sansürcü bir linççiye en yakışan şeyi de yapmayı ihmal etmedi: Facebook sayfasını bana yasakladı. Yücel'in sildiği ahmakçasına iğrenç fıkrayı kaydetmemiştim ama neyse ki, yorumumu kaydetmiştim. İşte (garibanları görünce "ortada sıçan" yapmayı seven ama Coşkun Büktel'i görünce çil yavruları gibi dağılıp bütün kapıları sımsıkı kapayarak başını kuma gömmekten ve "Büktel yoktur" hayaline sığınmaktan başka çare bulamayan) Yücel ve linççi hınk deyicilerinin, kimse görmesin diye sildikleri Coşkun Büktel yorumu:

AKP'ye karşı somut kanıt ve belgeler yerine kendi ilkelliğimizi sergilemekten başka işe yaramayan bu ahmakçasına alakasız ve iğrenç fıkralarla mücadele vermek zorunda kalıyorsak, AKP'nin önü açık demektir. Boku yedik demektir. Umarım bu fıkra tüm "hayırcıların" değil, yalnızca Yücel'in ve yandaşlarının seviyesizliğini temsil ediyordur.

Zavallı Yücel!... Senin neyine be yavrucuğum, herkesin denetimine açık, şeffaf ve demokrat facebook sayfası?!!... Sen kendini Coşkun Büktel mi sandın?!! Kapa kapılarını daha sıkı kapa!

Ama yazık ki kapıları kapamakta geç kaldın! Pek çok şeyi kaydettim. Göreceksin... Herkes görecek. Zavallı şapşal! Devamını Gör

3 saat önce

Coşkun Büktel ‎"Çüktel, bu yorumun da ancak senin düğünde damat vuran bir dalkürek olduğunu gösterir... Şu yazdığımı herkes bir görsün de sonra engelleyeceğim seni hıyar aleyhisselam!..." diye bir yorum yazmış Yücel Erten bana yanıt olarak..
3 saat önce

Coşkun Büktel
Beni sonra değil anında engelledin. Beni engellemeniz bir şey değil, Theope'yi ve Türk tiyatrosunu da engellediniz ve memleketi engellemeye de talipsiniz. O kötü.

Eğer hâlâ silmemişse Yücel'in yukarıdaki cevabının kaynağı: http://www.facebook.com/profile.php?id=100000683649577&v=wall&ref=tsDevamını Gör

3 saat önce

Birsel Harputlu bencede yazık yaptığı yorum gerçekten seviyesizliğini gösteriyor.bencede kapılarını sıkı sıkı kapatsın.çoşkun bey ben sizi arka sıradakiler dizisi vesilesiyle tanıdım ama yazılarınızı zevkle okuyorum.

2 saat önce

Coşkun Büktel Sevgili Yücel, bana cevap yetiştirmeyi bırak da, sevgili linççi arkadaşın Mustafa Demirkanlı gibi, mevsime filan aldırmayıp bir an önce facebook sayfalarında bahar temizliğine (http://tiyatrofanzini.blogspot.com/2009/12/iftirac-lincci-ve-sansurcu-tiyatro.html) başla! Öyle bana kapıları kapamak filan gibi palyatif tedbirlerle paçayı kurtaramazsın.
2 saat önce

NOT: KONUYLA İLGİLİ YORUM YAPMAK İSTEYENLER, COŞKUN BÜKTEL'İN FACEBOOK SAYFASINA GİRİP YORUM YAPABİLİRLER. BÜKTEL'İN FACEBOOK SAYFALARININ TÜMÜ (HER MİLİMETRE KARESİ) İLK GÜNDEN BERİ BÜKTEL'İ ARKADAŞ OLARAK EKLEMİŞ OLSUN VEYA OLMASIN "HERKESE" AÇIKTIR VE BÜKTEL, İŞİNE GELMEYİNCE KİMSEYİ AMA HİÇ KİMSEYİ SİLMEYE VEYA "ENGELLEMEYE" KALKIŞMAZ.

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)


***


Ayrıca bakınız:

facebook bataklığında açan güller!

facebook bataklığı hızla kokuşmaya başladı!

Gerçek kaçkınları facebook bataklığında!

facebook'un her yerinde Burak Caney kaynıyor!

Türkiye tiyatrosunu kirleten 3. sayfa yazarı Burak Caney ve benzeri maymunsuların cirit attığı "facebook bataklığı", her geçen gün daha da pisleşiyor!

"facebook bataklığı" çalışıyor!

Hayatın gerçekleriyle yüzleşebilme cesareti gösteremeyenlerin uğrak yeri olan "facebook bataklığı", hemen hergün yoksun insanların ruhunu karartıyor!

Topluma sunabileceği içsel güzelliği bulunmayan kaçkınlar, dışsal güzellikleriyle facebook âlemine iltica edip, facebook bataklığını tahkim ediyorlar!

facebook, bataklık olmayı sürdürüyor hâlâ!

Herhangi bir "sosyal paylaşım sitesi"nin tiyatral ve/ya siyasal mücadeleye katkıda bulunacağını düşünmediğimiz için, lütfen, katılmamızı istemeyiniz!

Özdemir Nutku, Tuncer Cücenoğlu, Yıldırım Fikret Urağ, Zafer Algöz gibi "güvenilir" insanlara yaslanan Burak Caney'in facebook bataklığını anımsatıyor

Ertuğrul Timur, Mustafa Demirkanlı, Tuncay Özinel, Kemal Kocatürk, Sabiha Topallar gibi tiyatro esnafını kullanmış Burak Caney'i akla getiren haber...

Coşkun Büktel ile Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için düzenlenen LİNÇ KAMPANYASININ elebaşlarından Yaşam Kaya facebook'ta...

facebook'ta "tiyatroculuk oynayanlar"a ithaf!

facebook bataklığının derin serinliğinde birer manda gibi yaşayanların güvendiği sanal ortam, şimdiden çürüme sinyalleri verip dikkat çekmeye başladı!

Sanal dünya denizi facebook, son hızla kuruyor!

"Özdemir Nutku skandalı", facebook'a sıçramış!

Hela bekçisi Burak Caney'in eteğine sığınarak Büktel'le Bulunmaz'ı LİNÇ etmek için facebook'ta KAMPANYA düzenleyen orospu çocuklarını anımsatan haber!

facebook bataklığına sığınıp Büktel'le Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek isteyen Burak Caney'in LİNÇ KAMPANYASINI anımsatan çok ilginç haber!

Kılavuzu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan LİNÇÇİ Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları, müşteri bulabilmek umuduyla facebook piyasasında görücüye çıkmışlar!

Boğaziçi Üniversitesi mezunu, facebook'lu Zeynep Günsür Yüceil, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'da yazdı: "ÇGSG Derneği Olarak Nereden Nereye Gidiyoruz?"

facebook'ta her şey mubah ve her şey mümkün!

Pek muhterem LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, tamamıyla kişisel çıkarları için yazı yazdığıSANSÜRCÜgazete BİRGün"facebook bataklığı"na düşürmüş!

LİNÇÇİ Asmin Singez, facebook bataklığında!

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı önemli bir yazıya konu olan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, facebook bataklığında!

Gerçek adlarını bile kullanamayacak kadar yüreksiz ve"Burak Caney ruhlu" insanların cirit attığı"facebook bataklığı"nda anlamını yitiren çekişmeler!


Hayatında hiçbir başarıya imza atamamış, gerçeklerden uzaklaşan insanların rağbet ettiği "facebook bataklığı", giderek karanlık bir dehlize dönüşüyor!

www.oguzcanonver.blogspot.com