22 Haziran 2010 Salı

M. Ş. Demirkanlı'nın düzenlediği LİNÇ KAMPANYASIna imza atan LİNÇÇİ Berk Samur, LİNÇÇİ Cem Uras, LİNÇÇİ Hanife Ser, LİNÇÇİ Nurdan Kalınağa da oynuyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki yazıyı, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık! Ancak, yazıda bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki yazıyı, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!

Yazının hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Tarihi Bir Gösteri: "Devr-İ İstanbul" ("Devr-i İstanbul")


Tiyatronun Kalbi Sahneye Kurulan Üçüncü Köprü Üzerinde Atıyor! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Temmuz ayının ilk günlerinde Devr-i İstanbul adlı bir gösteriyle izleyicilerin karşısına çıkıyor. 2-3-4 Temmuz 2010 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek olan Devr-i İstanbul, insan yerleşiminin Paleolitik Çağ’a dayandığı bir şehrin, İstanbul’un öyküsünü anlatıyor.

Devr-i İstanbul'da, günümüze gelene dek İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşamış olan insan topluluklarının hayatı; neredeyse son bir asra damgasını vurmuş İBB Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği oyunlarda kullanılan özel ve özenli kostümler eşliğinde gözler önüne seriliyor. Bir zamanlar Muhsin Ertuğrul’un, Vasfi Rıza Zobu’nun, Hazım Körmükçü’nün, Bedia Muvahhit’in, Cahide Sonku’nun sahnede giydiği kostümler, şimdi adlarını saygıyla andığımız bu ustaların çıraklarının bedeninde yine sahne üzerinde yeniden tiyatro seyircisiyle buluşuyor.

Türkiye ve İstanbul tarihine yön veren önemli olayların kronolojik bir sırayla derlenerek, hafızalardan silinmeyen şarkılarla adeta (âdeta) emsalsiz bir kostüm ziyafetine dönüştüğü Devr-i İstanbul'da, İBB Şehir Tiyatroları’nın kalbi dev bir maket olarak sahne üzerinde kurulan "üçüncü köprü" üzerinde atıyor…

İstanbul Şehir Tiyatrosu (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları) sanatçılarından Can Doğan'ın tasarladığı ve yönettiği Devr-i İstanbul, “Şehrin”, Türkiye’nin ve hepimizin öyküsü. Dramaturgluğunu Özge Ökten’in, sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan’ın, kostüm tasarımını Eylül Gürcan’ın, müzik direktörlüğünü Murat Bavli’nin, koreografisini Senem Oluz’un ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu’nun, yaptığı oyunda; Aslı Narcı, LİNÇÇİ Berk Samur, Berna Adıgüzel, Caner Bilginer, LİNÇÇİ Cem Uras, Ceysu Aygen, Cihan Kurtaran, Doğan Şirin, Göksel Arslan, LİNÇÇİ Hanife Ser, İrem Aydın, Melisa Demirhan, Murat Bavli, Murat Üzen, LİNÇÇİ Nurdan Kalınağa, Pelin Budak, Pınar Aygün, Tankut Yıldız, Tolga Coşkun, Tuğrul Arsever, U. Arda Aydın, Ümit Daşdöğen, Volkan Ayhan, Y. Arda Alpkıray rol alıyor.


Devr-i İstanbul - Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi / Tel: 0212 4553918 (Tel: 0212 455 39 18)
2 Temmuz 2010 Cuma, Saat: 20.30,
3 Temmuz 2010 Cumartesi, Saat: 15.00-20.30,
4 Temmuz 2010 Pazar, Saat:15.00

ETKİNLİK ÜCRETSİZDİR.


..........................Haber Giriş Tarihi: 22 Haziran 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

Büyük inşaat şirketi ENKA, verdiği reklâmlarla LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr'yi beslemeyi sürdürüyor!

Eyvah, eyvah!... Kürtler, Türkiye tiyatrosunu yanlış tanıyacaklar!...

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?"

Daha iyi oyun yazarı olmak istiyor musunuz?

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı önemli bir yazıya konu olan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, facebook bataklığında!

Bir filmdeki Amerikalı bir karakterin özürlü saptamasını yazısının temeline koyan Kemal Oruç, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nu kutsayıp arındırmak istiyor!

Türkiye dramatik yazarlığının düzey yitirmesi için uzun yıllardır "kendini feda eden" LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun etkisi Asmin N. Singez'i de çarpmış!

Oaldun Dormen, Haldun Dormen'in Kürtçe yazılışı mı; yoksa 82 yıllık Haldun Dormen'i LİNÇÇİ Asmin Singez, Oaldun Dormen olarak mı vaftiz etmek istiyor?

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün'ü "kafaya alan" LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'dan "hukuk kartı"!!!

LİNÇ KAMPANYASI imzacıları, gayrimeşrudan meşruya, illegalden legale, yasadışından yasala çıkmaya yeltenirlerken, insanî değerlere sırt çeviriyorlar!

LİNÇÇİ OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİ (OYÇED) ARTIK AVUKAT KULLANIYOR YADA LİNÇÇİ OYÇED, YASADIŞI LİNÇÇİLİKTEN YASAL LİNÇÇİLİK SÜRECİNE GİRDİ!

Sayın LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in LİNÇÇİ Mitos-Boyut tarafından yayınlanan kitaplarını bu cici bacımız yazı yazmayı öğreninceye dek okumuyoruz!

LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yöneticileri duyarlılık gösterip, iç yazışmalarını bile bize gönderme kararı almışa benziyor!

On bir yaşına yeni basmış, soyut düşünebilme becerisini henüz edinmiş bir çocuğun düzeyine bile ulaşamayan LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'ten inciler

LİNÇÇİ Savaş Aykılıç, 16. yüzyılın ikinci yarısından beri ORATORYO (İtalyanca: Oratorio) olarak yazılan sözcüğü "OROTORYO" olarak yazmayı uygun gördü!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi