12 Haziran 2010 Cumartesi

Oaldun Dormen, Haldun Dormen'in Kürtçe yazılışı mı; yoksa 82 yıllık Haldun Dormen'i LİNÇÇİ Asmin Singez, Oaldun Dormen olarak mı vaftiz etmek istiyor?

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Defalarca söylediğim bir sözü, tekrar edeceğim için okurlarımdan özür dilerim:

Oyun yazarları, yazı yazmayı bilmiyor!!!

Evet, hiç de yanlış okumadınız! Tastamam doğru okudunuz:

Oyun yazarları, yazı yazmayı bilmiyor!!!

Türkiye'deki oyun yazarlarının yazı yazma yeteneğinden yoksun olduklarını test edebilmek için, Türkiye tiyatro sahnelerinde en çok oyunu oynanmış yazarların başında gelen LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun dezestetik ve sentetik "Çığ" oyununu okumaya başlayabilirsiniz. Ancak, bu oyunu okumadan önce, okurken ve/ya okuduktan sonra, Coşkun Büktel'in "Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı yazısını da mutlaka, ama mutlaka okumalısınız. Coşkun Büktel'in kaleme aldığı ve yaklaşık olarak on bin (10.000) kişi tarafından okunmuş bu yazıyı okuduktan sonra, oyun yazarlarımızın, en azından LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun ne kadar zavallı bir durumda olduğunu, ikinci bir kanıta gereksinim duymadan, siz de hemen anlayabileceksiniz.

İşte bu beceriksiz, çaresiz, donanımsız, yeteneksiz, sözde oyun yazarı LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, kendisinde asla bulunmayan "yazma yeteneği"ni başkalarına pazarlamaya çalışırken, bir "yazar amca" duygusu ve bir "baba şefkatiyle" yaklaştığı LİNÇÇİ Asmin N. Singez'i (bu bacımızda yazarlığın kırıntısı bile bulunmamasına karşın), şöyle vitrine çıkarmaya çalışıyor:

"Başarılar değerli yazar Asmin N.Singez..Geleceğin yazarı olacaksın sen..."

Oysa, LİNÇÇİ Asmin N. Singez'den değil yazı yazmasını; düşünebilmesini, konuşabilmesini, "olağan bir yaşam" sürdürebilmesini beklemek bile, ham hayal olmaktan öteye asla gidemez. Bunun somut bir kanıtını görmek isteyen varsa, şu linki tıklayabilir:

Türkiye dramatik yazarlığının düzey yitirmesi için uzun yıllardır "kendini feda eden" LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun etkisi Asmin N. Singez'i de çarpmış!


***


Oyun yazarları, yazı yazmayı bilmiyor!!!

durumunu yüzeysel bir bağlamda da olsa saptadıktan sonra, biraz daha ileri giderek,

"Yazarlar, yazı yazmayı bilmiyor!!!"

iddiasında bile bulunabilirim. Ancak, Türkiye tiyatro dünyasında o kadar çok LİNÇÇİ yazar var ki, bir de tiyatro dünyası dışındaki yazarlara musallat olup yeni LİNÇÇİLERİN oluşmasına katkıda bulunmak istemiyorum.

Hayır canım! Korktuğumdan falan değil; gündemimi değiştirmek istemediğimden!!! (HB)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Asmin Singez, facebook bataklığında!

Daha iyi oyun yazarı olmak istiyor musunuz?

Türkiye dramatik yazarlığının düzey yitirmesi için uzun yıllardır "kendini feda eden" LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun etkisi Asmin N. Singez'i de çarpmış!

Devlet Tiyatroları ışıkçısı Enver Başar'ın kurup "Shakespeare cahili" Yaşam Kaya'nın yönettiği(!) LİNÇÇİ tiyatronline.com'daki haberlerin çoğu defolu!

Dikkat, dikkat! LİNÇ KAMPANYACISI tiyatrodergisi.com.tr sitesinde yazı yazma taklidi yapanların dilini sokacak genç ve dinamik eşek arıları aranıyor!

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı önemli bir yazıya konu olan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, facebook bataklığında!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi