17 Haziran 2010 Perşembe

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün'ü "kafaya alan" LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'dan "hukuk kartı"!!!

Oyun'un notu: Aşağıda okuyacağınız gibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı "yasal haklarımı kullanacağımı ihtar ederim" diyerek, mahkeme yoluna gideceğini duyuruyor. Hilmi Bulunmaz da, uzun zamandır böyle bir sürecin başlamasını bekliyordu. Sanırız bu süreç başlayacak ve Demirkanlı'nın başlatacağı bu süreçle birlikte 1100(?) kişinin mahkeme yollarına dökülmesi de gerçekleşmiş olacak. Şimdiye dek, onlarca kez yargıç karşısına çıkıp birçok kez gözaltına alınmakla birlikte, 12 Eylül Faşizmi koşullarında tutukluluk da yaşamış bulunan Hilmi Bulunmaz'ı, tiyatro dünyasından hiç kimse yargıya davet etmemişti.

1995 yılında, Muammer Karaca Tiyatrosu'nun sahibi olması nedeniyle İstanbul Belediyesi'nin avukatı, günümüzün Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ve 2009 yılında LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın dışında hiç kimse tarafından tiyatral anlamda yargıya davet edilmeyen Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı tarafından yargıya davet edilecekmiş!

"Hukuk Savaşları"nın başlayacağını sezdiren aşağıdaki metinleri okuyunuz!


***


İhtarımdır


gönderen Tiyatro Dergisi
ayrıntıları gizle
22:51 (26 dakika önce)
kime tiyatroyun@gmail.com
cc gunburhan@gmail.com
tarih 17 Haz 2010 22:51
konu İhtarımdır
imzalayan alan gmail.com
gönderen alan gmail.com

Sayın Hilmi Bulunmaz/http://tiyatroyun.blogspot.com/ Yayıncısı

Sayın Bulunmaz,

Kaynak göstererek de olsa www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinden yazılı iznimiz olmadan alıntı yapmamanızı ikinci kez ihtar ederim.

Bu ikinci ikazımızı da ciddiye almayıp, sitemizden aldığınız haberlerin fotograflarını ters çevirerek ve haberin orijinalini bozarak, hakaret cümleleri ekleyerek yayımlamamanızı, başta İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Tiyatro Grubu haberi olmak üzere diğer alıntı haberlerin de kaldırılmasını, sitenizin başında kullandığınız "Bu site, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'la Lemi Bilgin'in yönetiminde iyice gecekondulaşan Devlet Tiyatroları'ndan reklâm alabilmek umuduyla yayınlanmıyor. Bu site, başta Mustafa Demirkanlı olmak üzere, tiyatral faşizmi yeniden üretmek için LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlere karşı bilinç oluşturmak için yayınlanıyor. Bu site, emekçilerin iktidara yürümesinin tiyatral alt-yapısını hazırlıyor. Bu site, herhangi bir ürünü yayınlamak için, Lenin'in görüşlerine göre karar veriyor!" tanıtım yazısındaki adımın kaldırılmasını, aksi takdirde yasal haklarımı kullanacağımı ihtar ederim.

Mustafa Demirkanlı
Tiyatro... Tiyatro... Dergisi
Yayın Yönetmeni


***


Yukarıdaki "KINIYORUZ!" yazılı bayrak altında, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerin tamamının mahkemeye verilme yolu açılacak mı?

1100(?) imzacı tarafından LİNÇ edilmek istenen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, sınıfsal, siyasal ve ideolojik nedenlerle, herhangi bir hukuk davası açmayı doğru bulmuyor!

Ancak...

Herhangi bir LİNÇÇİ, Hilmi Bulunmaz'ın özgürlüğünü kısıtlama adına hukuk sürecine girerse, bu yola başvurmayı asla sevmese de, Bulunmaz da, ister istemez, "meşru müdafaa" yoluna sapıp 1100(?) kişiyi birden mahkemeye verecek. Sadece kişilerle sınırlı kalmayıp, başta LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Yönetim Kurulu olmak üzere, tüm LİNÇÇİ kuruluş ve kurumları da mahkemeye verecek!!

"Uyarmadı!" denilmesin!!!

Bu 1100(?) kişi içerisinde hâlâ, "milyarda bir" olasılıkla da olsa masum birkaç kişinin olabileceğini düşünerek, bu uyarıyı yapıyorum.

Neymiş?...

İlk önce sen/siz beni mahkemeye vereceksiniz; sonra ben sizi mahkemeye vereceğim.

Tabii ki, mahkemeye verilmekte öncelik hakkı "Müşteki" ve LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın! LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'la şu anda sürmekte olan bir "davamız" var!! (Bakınız: Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yargılanıyor! / Hüseyin Hilmi Bulunmaz yargıç karşısına çıktı!) Bu dava sonuçlanır sonuçlanmaz, içinde LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın da bulunduğu 1100(?) LİNÇÇİ kişiyi de anında mahkemeye vereceğiz!

Hodri meydan!!!

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz
Sosyalist Oyun Dergisi
Yayın Yönetmeni


***


3. İkazım


gönderen Tiyatro Dergisi
ayrıntıları gizle
00:18 (23 dakika önce)
kime tiyatroyun@gmail.com
tarih 18 Haz 2010 00:18
konu 3. İkazım
imzalayan alan gmail.com
gönderen alan gmail.com

Sayın Hilmi Bulunmaz/tiyatroyun.blogspot.com Yayıncısı

Size özel göndermiş olduğum İKAZ mailimi, iznim olmadan kamuya açık blogspot'unuzda yayımladınız, derhal kaldırmanızı, özel yazışmamızı iznim olmadan yayımlamamanızı, aksi takdirde bu konuyu da mer'i yasalar çerçevesinde hukuka yansıtacağımı İHTAR ederim.

Mustafa Demirkanlı
Tiyatro... Tiyatro... Dergisi
Yayın Yönetmeni

Tel.: 0212. 216 75 20 - 21


***


Ben, işimi yapıyorum!
Sen, işini yapıyorsun!
Hukuk, işini yapıyor!
Biz, işimizi yapıyoruz!
Siz, işinizi yapıyorsunuz!
Hukukçular, işlerini yapıyorlar!

Hilmi Bulunmaz