18 Haziran 2010 Cuma

Eyvah, eyvah!... Kürtler, Türkiye tiyatrosunu yanlış tanıyacaklar!...

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık! Ancak,haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!! Bütün bunlarla birlikte, "Çığ" sözcüğüne link vermeyi uygun gördük.

Yazının hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


"Çığ" Kürtçe Yayımlandı…


LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun oyunları Kürt diline çevrilip yayımlanmaya başladı (başlandı). "Mustafam Kemalim" adlı bir oyun kitabı da bulunan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun Irak Kürdistan'ında (Kürdistanı'nda) yayımlanan ilk kitabı "ÇIĞ".

Çevirisini Almanya’da gazeteci olarak görev yapmakta olan ve Türk diline ne kadar vakıf olduğunu bilmediğimiz Baker Schwani'nin gerçekleştirdiği "Çığ", Erbil'de Aras Yayınevi'nin 39 uncu (39'uncu) kitabı olarak yayımlandı.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, (Amerikan emperyalizmi tarafından işgal edilmiş Irak'ın kuzeyindeki özerk bölge olup ayrı bir ülke olmayan) Irak Kürdistan'ında (Kürdistanı'nda) da sahnelenecek olan "Çığ" büyük ilgi gördü.

Dünya klasiklerini Kürtçe’ye kazandırmak amacında olan Aras Yayınevi yetkililerinin verdiği bilgiye göre 40’ıncı kitap olarak da,

"vatan, Amerikan üsleri, Amerikan bombası, Amerikan donanması topuysa
vatan, kurtulmamaksa kokmuş karanlığımızdan,
ben vatan hainiyim.
Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla:
Nâzım Hikmet vatan hainliğine devam ediyor hâlâ."

dizelerini yazabilecek kadar namuslu ve anti-emperyalist bir bilince sahip Nâzım Hikmet'in şiirlerinden oluşan bir derleme yayımlanacak.


...........................Haber Giriş Tarihi: 12 Haziran 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?"

Daha iyi oyun yazarı olmak istiyor musunuz?

"Çığ aslında nedir, neyi sarsıyor?" başlıklı önemli bir yazıya konu olan LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, facebook bataklığında!

Bir filmdeki Amerikalı bir karakterin özürlü saptamasını yazısının temeline koyan Kemal Oruç, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nu kutsayıp arındırmak istiyor!

Türkiye dramatik yazarlığının düzey yitirmesi için uzun yıllardır "kendini feda eden" LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun etkisi Asmin N. Singez'i de çarpmış!

Oaldun Dormen, Haldun Dormen'in Kürtçe yazılışı mı; yoksa 82 yıllık Haldun Dormen'i LİNÇÇİ Asmin Singez, Oaldun Dormen olarak mı vaftiz etmek istiyor?

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün'ü "kafaya alan" LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'dan "hukuk kartı"!!!

LİNÇ KAMPANYASI imzacıları, gayrimeşrudan meşruya, illegalden legale, yasadışından yasala çıkmaya yeltenirlerken, insanî değerlere sırt çeviriyorlar!

LİNÇÇİ OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİ (OYÇED) ARTIK AVUKAT KULLANIYOR YADA LİNÇÇİ OYÇED, YASADIŞI LİNÇÇİLİKTEN YASAL LİNÇÇİLİK SÜRECİNE GİRDİ!

Sayın LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in LİNÇÇİ Mitos-Boyut tarafından yayınlanan kitaplarını bu cici bacımız yazı yazmayı öğreninceye dek okumuyoruz!

LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yöneticileri duyarlılık gösterip, iç yazışmalarını bile bize gönderme kararı almışa benziyor!

On bir yaşına yeni basmış, soyut düşünebilme becerisini henüz edinmiş bir çocuğun düzeyine bile ulaşamayan LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'ten inciler

LİNÇÇİ Savaş Aykılıç, 16. yüzyılın ikinci yarısından beri ORATORYO (İtalyanca: Oratorio) olarak yazılan sözcüğü "OROTORYO" olarak yazmayı uygun gördü!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi