27 Kasım 2011 Pazar

BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI ile İKİNCİ LİNÇ KAMPANYASI saldırısını savuşturan Hilmi Bulunmaz, ÜÇÜNCÜ (hukuksal) LİNÇ KAMPANYASI için mücadele ediyor hâlâ!

Hilmi Bulunmaz, Hong Kong'da dinlenirken... (Fotoğraf: Cemal Bulunmaz)


......................................T.C.
.................................İSTANBUL
.....9. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'NA
........................DOSYA NO: 2010/337


3 Kasım 2010 Çarşamba günü, saat 09.30'da yapılan duruşmaya getirdiğim belge, delil ve kanıtların "kabarık" bir dosya oluşturduğunun, bu nedenle, "daha az kabarık" bir dosya getirmem gerektiğinin söylenmesi sonucunda, aşağıdaki "özet bilgi" içeren dosyayı, saygılarımla yüce yargıçlığınıza sunuyorum.

Bu dava, sadece müşteki Burhan Gün'ün kişiselliğinde, onun öznelliğinde, sadece onunla benim aramdaki "özel ilişki" bağlamında değerlerdirilirse, bu tutum, klasik hukuk normlarına uymakla birlikte, günümüz hukuk normlarına uymayacağı kanısındayım. Bu iddiamı öne sürerken, yüce yargıçlığın hukuk bilgisini eleştirmek düşüncesiyle hareket etmiyorum. Yapılan ilk duruşmada, kanıksanmış sorulardan birine verdiğim yanıtta da görülebileceği gibi, ben, zâten sadece ilkokul mezunu bir insanım. Benim buradaki amacım, derinlemesine bilmediğim bir hukuk konusunda "ukalalık" yapmak değil. Ben, günümüz hayatını karşılamaktan yoksun olan, yani nedenselliğe yeteri kadar "önem vermeyen" hukukun, benim içinde bulunduğum davayı, tam anlamıyla değerlendirebileceği kanısında değilim.

Burhan Gün'ün de öznesi olduğu "olay"ın nedenselliğini aydınlatmak için, madde madde açıklama yapmayı uygun görüyorum...

1 - Ben, otuz sekiz yıldır tiyatro sanatıyla uğraşıyor ve bu uğraşımda, maddi-manevi bir kazanç elde etmek için değil, sadece tiyatro sanatının gelişmesi ve bu sanatın, halka daha çok yarar sağlaması için çaba harcıyorum. Bu çabam nedeniyle, tiyatroyu bir sanat olarak değil de, sadece bir "ekmek teknesi" ve yalnızca bir "ün'e giden yol" olarak görenler, doğaları gereği, benimle çatışıyorlar. Benim, onlara karşı verdiğim entelektüel, sanatsal, tiyatral savaşım, tiyatro kamuoyu önünde yapılıyor.

2 - Benim, halkın daha çok aydınlanması için ücretsiz yada çok az bir ücretli olarak yaptığım tiyatroya karşı çıkanlar, ne yazık ki, benim davrandığım gibi dürüst davranmıyorlar. Onlar, bana ve benim yakın çevreme zarar vermek için, dürüst olmayan yollar denemeyi yeğliyorlar. Bu denemelerini, zamandizimsel olarak sunuyorum:

A - Benim tiyatro anlayışıma karşı olanların var ettiği Burak Caney adlı "isimsiz sapık", daha sonra yayından kaldırdığı, şu Internet sitelerini kurarak, bana ve çevreme saldırdı;

a - http://www.geocities.com/burakcaney/
b - www.tiyatrooyun.blogspot.com
c - www.tiyatrooyun.org (Bakınız: http://simsekkazim.blogspot.com/2008/05/wwwtiyatrooyunorg-sitesinin-gerek-yz.html)

Not: Burak Caney adlı "isimsiz sapık", en hararetli bir biçimde Mustafa Şükrü Demirkanlı tarafından desteklenmiştir. Burhan Gün, Demirkanlı'nın avukatıdır. (Bu konuda, daha geniş, daha oylumlu belge, delik, kanıt istenirse, derhal sunabilirim.)

B - Bana ve çevreme yönelik olarak, facebook'ta bir LİNÇ KAMPANYASI başlatıldı. (Bakınız: http://tiyatroyun.blogspot.com/2008/03/bir-iftirann-bataklk-anatomisi.html)

Not: Burak Caney adlı "isimsiz sapık" tarafından örgütlendiği görüntüsü verilen bu LİNÇ KAMPANYASI, temeline inilerek araştırıldığında; Mustafa Şükrü Demirkanlı, Ahmet Ertuğrul Timur, Özdemir Nutku, Üstün Akmen ve daha sonra düzenlenen Internet ortamındaki sanal LİNÇ KAMPANYASI (http://www.coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm) için imza veren 1100 kişilik "suç örgütü"nün izlerine rastlanabilir kanısındayım. Bu 1100 kişilik LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının arasında bulunan Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) ve bu derneğe üye kişiler, bu derneğin genel sekreteri Burhan Gün tarafından yakından tanınıyor. Bu arada belirtmekte yarar var; Burhan Gün, Internet ortamındaki bu sanal LİNÇ KAMPANYASI için imza vermemiştir ve dolayısıyla, hiçbir zaman için, kendisine LİNÇÇİ sıfatıyla seslenmemişimdir.

C - Tam 1100 kişinin imza vererek desteklediği ve benimle birlikte Coşkun Büktel'in sanatsal ifade olanaklarımızı imha etmek için düzenlenen Internet ortamındaki bu sanal LİNÇ KAMPANYASI içerisinde bulunan ve kurum olarak da bu LİNÇ KAMPANYASI için imza veren OYÇED üyesi kişilerin adlarını tek tek sıralıyorum;

Azade Küçükaycan, Erhan Gökgücü, Gülen İpek Abalı, Hasan Erkek, Özdemir Nutku, Tamer Levent, Ümit Kireççi...

Burhan Gün, bu LİNÇ KAMPANYASI için imza vermemekle birlikte, bu LİNÇ KAMPANYASI için imza veren OYÇED'i ve bu derneğin üyesi LİNÇ imzacısı kişileri, bu derneğin genel sekreteri olduğundan ötürü, aidiyet duygusunun ivmelerdirmesiyle savunmak zorunda kalmaktadır. Zâten, Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede de bunu gizlemeyi asla düşünmeyen Burhan Gün, bir avukat olması nedeniyle, belki, klasik hukuk normlarıyla hareket etmek zorunluluğunu duyumsayan bir yargıçlığa karşı bir hareket başlatma düşüncesinde olabilir. Ancak, çağcıl ölçütlere göre hareket eden bir yargıçlığı, kişisel ve menfaatçi görüşleri doğrultusunda davranış geliştirmeye yönlendiremez. Yinelemekte yarar var: OYÇED, benim ölçülerime göre LİNÇÇİ olduğu için, bir "suç örgütü" gibi çalışan bu derneğin adını anarken, başına sürekli olarak LİNÇÇİ sıfatını ekliyorum. Ne var ki, LİNÇÇİ bir "suç örgütü" olan OYÇED'in genel sekreteri de olsa, Burhan Gün'ün adının önüne, hiçbir zaman LİNÇÇİ sıfatını asla eklemedim. LİNÇÇİ olmayan bir kişinin adının başına LİNÇÇİ sıfatını eklemek, benim ahlâk anlayışıma asla sığmaz.

3 - Burhan Gün'ün de içinde bulunduğu tiyatro esnafı, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle ayakta durmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın dağıttığı paralardan yararlanmak için, beni, halkımı, tüyü bitmemiş yetimi ikna etmek için, sürekli olarak, bizim aleyhimize, onların lehine bir düşünsel rüzgâr oluşturmak için büyük bir çaba harcamaktadırlar. Ben de, Kültür Bakanlığı'ndan, hakları olmaması gereken paraları almaları durumunun bizim lehimize gelişmesi, yani hiç kimsenin Kültür Bakanlığı'ndan tiyatro yaptıkları nedeniyle para almamaları için, kendim de bir profesyonel tiyatro sahibi olmamı da gözönünde bulundurarak, bu doğru bulmadığım davranış biçimine karşın, sürekli olarak yayınlar yapıyor, bu yanlış davranışı eleştiriyorum.

Bu tür "noter onaylı ihtarname" göndermeler, "Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulunmalar, mahkemeye vermeler, esas itirabiriyle, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerin hesabını sormamdan kaynaklanıyor. Ben, hemen hemen aynı anda, bir yerlerden düğmeye basılmış gibi, şu kişi ve kuruluşlar adına adliyelere davet edildim;

Burhan Gün, Kemal Aydoğan, Mustafa Şükrü Demirkanlı, Nihat Haluk Bilginer, Nurhan Tekerek, Oyun Atölyesi, Ömer Faruk Kurhan... Bu kişilerin birçoğu, zâten Internet ortamındaki sanal LİNÇ KAMPANYASI için imza veren ve bu kampanyayı örgütleyen "suçlu" kişilerdir. Yineliyorum; durum, sadece Burhan Gün durumu değildir. Olayın toplumsal ilinekleri vardır ve bir olay boyutuna taşınan bu durum, bütünsel bir bağlamda bakıldığında, farklı bir boyut kazanacaktır.

4 - Haberleşmenin gizliliği, kişiler arasında yapılan yazışma sözleriyle kapatılmak, karartılmak istenen durumun üzerine bir ışıldak tutmakta yarar var. Bana gönderilen ve aristofanes34@mynet.com imzası taşıyan e-postanın, bana kimin tarafından gönderildiğini asla ve kesinlikle bilmemekteyim. Bunu aydınlatabilecek olan yüce yargıçlığınızdır. Benim elimde, bu e-postanın kimin tarafından gönderildiğini saptayabilecek teknik bir donanım yoktur. Bana gönderilen bu e-postayı, bence, Burhan Gün ve/ya onun çok yakınındaki arkadaşları göndermiş olabilir. Bu olasılık üzerinde yoğunlaşarak yapılabilecek bir soruşturma, aynı zamanda, Internet ortamındaki sanal LİNÇ KAMPANYASI için imza veren kişilerin de ilişkilerinin tam anlamıyla algılanmasına neden olacak ve uzun yıllardır bana, yakın çevreme ve tiyatro yazarı Coşkun Büktel'e karşı bir "suç örgütü" gibi hareket edenlerin ipliği pazara çıkabilecektir. Internet ortamında sanal LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen “suç örgütü”nün ilişkilerinin hiç olmazsa bir kısmını anlayabilmek için, şu linklerin ucundaki bilgilere ulaşılması gerekir.

http://www.coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlari-ve-cevirmenleri.html http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/hilmi-bulunmazn-linc-edilmesi-icin_27.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_24.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_22.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/her-tiyatral-tasn-altnda-lincci-oyun.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/bir-oyun-yazar-bir-oyun-yazarna-gel_21.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/devlet-tiyatrolar-60-nc-ylnda-11-mays.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oycedin-temsilciliklerini.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_6723.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_9872.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_4568.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_9479.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_9432.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/oyced-yonetim-kurulu-uyesi-ve-2.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/blog-post_1289.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_6858.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_9659.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_4847.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_4936.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_3388.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri_20.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci-oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/meinhofu-sevdigimiz-icin-sosyalistiz.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/hilmi-bulunmaz-hakarette-hz-kesmiyor.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/sayn-lincci-prof-dr-nurhan-tekerekin.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri-dernegi.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/nurhan-hocam-biliyorum-yollarmz-naslsa.html

http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/fatih-aknn-filmine-almanyadan-odul-52.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/biz-sadece-istanbul-barosu-tiyatro.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/huseyin-hilmi-bulunmaz-dosyasnda-dikkat_07.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/blog-post_05.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/linc-kampanyasi-ana-sponsorlarndan.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/tiyatroda-ideolojik-mucadele-suruyor.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/demirkanlnn-ana-sponsorlugunda.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/blog-post_03.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/hilmi-bulunmaza-davalar-aclmaya-baslad_02.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/11/hilmi-bulunmaza-davalar-aclmaya-baslad.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/10/oluleri-gomun-oyununa-gala-yapldg-gun.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/10/buktelin-iki-yuzu-coskun-buktel-tarihi_27.html
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/10/vekili-avukat-burhan-gun-kanaliyla.html
http://www.tiyatrofanzini.com/2009/12/iftirac-lincci-ve-sansurcu-tiyatro.html
http://www.coskunbuktel.com/bukteldemirkanlitemizleyici.htm
http://www.coskunbuktel.com/nutkuoycedskandal.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelnutku000905.htm
http://www.coskunbuktel.com/nutkubuktel000905.htm
http://www.coskunbuktel.com/erguneynutku001005.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelnutku050706.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelnutku190706.htm
http://www.coskunbuktel.com/salihcoskunnutkuskandal.htm
http://www.coskunbuktel.com/bukteloycedbildiri.htm
http://www.coskunbuktel.com/bukteloycedcagri.htm
http://www.coskunbuktel.com/bukteloycedkukluxklan.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelnealamemleket.htm
http://coskunbuktel.com/bukteloycednehakla.htm
http://www.coskunbuktel.com/bukteloycedtopbas.htm
http://www.coskunbuktel.com/bukteloycedyuzlesme.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelutanmaesigi.htm
http://www.coskunbuktel.com/bukteloycedonur.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelyasas%C4%B1nsansurbir.htm
http://tiyatroyun.blogspot.com/search?q=timur+jeep
http://bulunmaztiyatro.blogspot.com/2007/08/timur-nasrettin-hocaya-kar.html
http://www.coskunbuktel.com/cetinkayabensanatiyatrocu.htm
http://www.coskunbuktel.com/linktimursutbanyosu.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelyasasinsansuriki.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktelnihayet.htm
http://www.coskunbuktel.com/buktellinkiftiradestekcisihabibe.htm

Yüce yargıçlığınıza saygılarımla sunarım.

11 Kasım 2010

Hilmi Bulunmaz