20 Haziran 2010 Pazar

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED), kendini gündemde tutabilmek için Eskişehir'deki yayınlardan da yararlanıyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, www.eskisehirliyiz.biz sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!!


***


Devlet Tiyatroları 60 ncı yılında


LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Başkanı LİNÇÇİ Prof. Dr. Hasan Erkek, henüz 60 oyunluk repertuvarını tamamlamayan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün (Müdürlüğü'nün) bu konuda iş birliği girişimine yanıt vermesinin ve önerdikleri oyun listesini dikkate almasının beklendiğini bildirdi. LİNÇÇİ Prof. Dr. Erkek, yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Tiyatrolarının (Tiyatroları'nın) kuruluşunun 60. yılı dolayısıyla perdelerini 60 yerli oyunla açması kararının anlamlı olduğunu, bunun Türk tiyatrosunun gelişmesi bakımından da önem arz ettiğini belirtti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün (Müdürlüğü'nün) kararını takdirle karşıladıklarını ifade eden LİNÇÇİ Prof. Dr. Erkek, şunları kaydetti: ’’Basın-yayın organlarından bu karar öğrenildiğinde Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünü (Müdürlüğü'nü) LİNÇÇİ OYÇED olarak ziyaret ettik ve bu olumlu girişimden dolayı oyun yazarlarının memnuniyetini dile getirdik. 60. yıla yaraşır bir repertuvar için iş birliği önerisinde de bulunduk. Bu çerçevede bir öneri listesi hazırlanıp Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne (Müdürlüğü'ne) sunuldu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü de bu konuda olumlu görüşünü belirtti ancak hala (hâlâ) somut adım atılmadı. Henüz 60 oyunluk repertuvarını tamamlamamış olan Devlet Tiyatrolarının (Tiyatroları'nın) bu iş birliği girişimine yanıt vermesi ve önerilen oyun listesini dikkate alması beklenmektedir.’’

(Kaynak: eskisehirliyiz.biz)


***

Ayrıca bakınız:

LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yöneticileri duyarlılık gösterip, iç yazışmalarını bile bize gönderme kararı almışa benziyor!

LİNÇ KAMPANYASI imzacıları, gayrimeşrudan meşruya, illegalden legale, yasadışından yasala çıkmaya yeltenirlerken, insanî değerlere sırt çeviriyorlar!

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün'ü "kafaya alan" LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'dan "hukuk kartı"!!!