16 Haziran 2010 Çarşamba

Meinhof'u sevdiğimiz için sosyalistiz; sosyalist olduğumuz için mücadele ediyoruz; mücadele ettiğimiz için OYÇED tarafından LİNÇ edilmek isteniyoruz!

Devrimci bir gazeteci olan sistem karşıtı Ulrike Meinhof, Alman devletince katledilmesinin ardından Franca Rame ve Dario Fo tarafından monolog halinde tiyatroya uyarlanan oyun, tecrit ve imhaya karşı verilen onurlu bir mücadeleyi konu alıyor. Franca Rame-Dario Fo çiftinin tek kişilik oyunu, 'Ben, Ulrike, Bağırıyorum'da hücreye kapatılan Ulrike şöyle bağırır:
.
(...) Hukuk Devleti'nin patronları, bu nedenle beni yok etmeye karar verdiniz. Kutsal yasalarınıza boyun eğildiği sürece yasalarınız herkes için eşittir.
.
(...) Kimse tek bir çığlığımı, iniltimi duymayacak... Bu temiz ulusun mutlu insanlarını huzurlu uykularında rahatsız etmemek için her şey sessizlik içinde gayet tedbirli olacak... Emir verin. Uyuyun, uyuyun Almanya’nın ve hatta Avrupa’nın şaşkın ve semiz halkı, öngörülü halk, sakince uyuyun, ölüler gibi! Çığlığım sizi uyandırmayacak. Mezarlıkta yatanlar da uyanmayacaklar. Öfke ve nefret, büyük geminizin makine dairesinde terden geberenlerde birleşecek biliyorum: Türk, İspanyol, İtalyan, Yunan, Arap göçmenler ve tüm Avrupa’nın düzülmüşleri, düzülmemişleri, tüm kadınlar, ezildiğinin, aşağılandığının, sömürüldüğünün bilincinde olan tüm kadınlar neden burada olduğumu ve neden bu devletin beni öldürmeye karar verdiğini anlayacaklar... (...)
.
(Kaynak: Dario Fo, "Ben Ulrike, Bağırıyorum")

Ayrıca bakınız:

LİNÇ KAMPANYASI imzacıları, gayrimeşrudan meşruya, illegalden legale, yasadışından yasala çıkmaya yeltenirlerken, insanî değerlere sırt çeviriyorlar!

LİNÇÇİ OYUN YAZARLARI VE ÇEVİRMENLERİ DERNEĞİ (OYÇED) ARTIK AVUKAT KULLANIYOR YADA LİNÇÇİ OYÇED, YASADIŞI LİNÇÇİLİKTEN YASAL LİNÇÇİLİK SÜRECİNE GİRDİ!

Sayın LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in LİNÇÇİ Mitos-Boyut tarafından yayınlanan kitaplarını bu cici bacımız yazı yazmayı öğreninceye dek okumuyoruz!

LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yöneticileri duyarlılık gösterip, iç yazışmalarını bile bize gönderme kararı almışa benziyor!

On bir yaşına yeni basmış, soyut düşünebilme becerisini henüz edinmiş bir çocuğun düzeyine bile ulaşamayan LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'ten inciler