19 Haziran 2010 Cumartesi

Çanak yalamak isteyenlerin iyi geçineceği insanlar; İsmet Yılmaz, Nihat Gül, Ayşenur İslam, Lemi Bilgin, Refik Erduran, Turgay Nar ve Raşit Çelikezer!

Ben; bu ülkede askerlik yaptım, bu ülkede haksız yere siyasi tutuklu oldum, bu ülkede vergi veriyorum. Benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle zar zor ayakta durmaya çalışan Kültür Bakanlığı, bana sormayıp benden izin almadan, halkıma sormayıp halkımdan izin almadan, tüyü bitmemiş yetime sormayıp tüyü bitmemiş yetimden izin almadan, tiyatro sanatına toplumsal ve estetik katkı yapmak için değil, devlet sadakası almak için tiyatro yapan esnafa ulufe dağıtıyor. Ben, sade vatandaş olmanın yanı sıra, profesyonel bir tiyatro sahibi olarak, Kültür Bakanlığı'nın tiyatro esnafına çanak yalatmasına ve tiyatro esnafının da Kültür Bakanlığı çanağı yalamasına kesinlikle karşıyım. Bu durumu esefle kınıyorum. Lanetliyorum. Götüne güvenen borazancıbaşı olduğu gibi, izleyicisine güvenen tiyatrocu olsun!...

Hilmi Bulunmaz

(Kaynak: Kültür Bakanlığı çanağı)


***


Oyun'un notu: Aşağıdaki haberde adı geçen Değerlendirme Komisyonu üyelerinin adlarını kırmızı renkle biz belirginleştirdik!


***


Özel tiyatrolara destek artıyor


Kültür ve Turizm Bakanlığı, 152 özel tiyatronun projesine 3 milyon TL yardım yapacak.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamaya göre, 2009-2010 sanat sezonu için başvuran 298 özel tiyatro ve 343 projeyi Değerlendirme Komisyonu inceledi.

İncelemeler sonucunda, 60 profesyonel, 26 çocuk oyunu, 41 amatör ve 25 geleneksel olmak üzere toplam 152 özel tiyatro projesine destek sağlanması kararlaştırıldı.

Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın başkanlığında Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ayşenur İslam, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, oyun yazarı Refik Erduran, Turgay Nar ve Raşit Çelikezer'den oluşan Değerlendirme Komisyonu’nun, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatıyla tiyatrolara 840 bin lira artırarak toplam 3 milyon lira ödenek vereceği belirtildi. Açıklamada, bu sanat sezonu projeleri için dağıtılacak ödenek ile bundan yararlanan özel tiyatro sayısının, sanat sezonları arasında bugüne kadar ulaşılan en yüksek rakam olduğu ifade edildi.

(Kaynak: Hürriyet)