5 Mayıs 2010 Çarşamba

"Yala Ama Yutma" oyununun oynanacağı zaman, kumbaracı50'nin yöneticilerini "aptal ve ahmaklar" gibi gösteren Vakit'ten Köy Enstitüleri'ne tezgâh mı?

Aşağıdaki fotoğrafla belgelediğimiz habervaktim.com sitesinin Köy Enstitüleri'ne iftira atan okuyucu yorumunu, yazım kurallarına uygun hâle getirmeye çalıştık:
.
"Eskiden Köy Enstitüleri vardı; bir zamanlar, Anadolu'dan toplanan çocuklar yetiştirilirdi! Ne hikmetse, yıl sonu yapılan balolara İnönü ve ekibi iştirak eder, şeref verirdi! Daha sonra buralarda binlerce çocuk heder edildi; yürlercesi çocukluğunu yaşamadan, hamile kalır; ya kendiliğinden ya da oradaki idarecilerin baskısıyla düşük yapardı. İnanmayan eşref edip in"
.
Vakit gazetesinin Internet sitesi habervaktim.com, daha önceleri yayınlamış olduğu bazı okuyucu yorumlarını sildiği gibi, aşağıya aktardığımız Köy Enstitüleri'ne iftira atan okuyucu yorumunu da silebilir düşüncesiyle, bu "önemli" yorumu fotoğrafla belgeleyip okurlarımızın dikkatine sunuyoruz! habervaktim.com sitesinin daha önceleri yayınladıktan sonra sildiği okuyucu yorumlarından sadece bir örneği ("Yala Ama Yutma" oyununu oynamak isteyen toplulukla birlikte, bu oyunun oynanacağı ilan edilen kumbaracı50'nin yöneticilerini "aptal ve ahmaklar" yerine koyarak, engellemek istediği bir haberin altına yazılmış) bir okuyucu yorumunu(!) okuyunuz:
.
“Nerdesiniz yetkililer?????Resmen provakatör bunlar !!!!Elimize sopaları alıp salonumu basalım?, bun denli densiz ve dinsiz oldukları için cezalarını bizmi verelim nerde seçilen ve atanan sorumlular??nerde?”
.
.
***
..
'Toplu tecavüz'de bir siyasetçi


Siirt'teki “toplu tecavüz” rezaletinin failleri arasında CHP Siirt İl Yönetim Kurulu üyesinin de olduğu ortaya çıktı. Cinsel taciz olayındaki 19 tutuklu failden birinin, CHP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çelik olduğu öğrenildi. Toplam 29 faili olan olayın 10 faili de tutuksuz bulunuyor.


FURKAN ALTINOK'un haberi

Konuyu siyasi rant haline dönüştürme gayretine girişenCHP, olayı takip etmek üzere milletvekilleri Ahmet Ersin ve Malik Ejder Özdemir'i Siirt'e göndermişti. CHP, bu olayı siyasi rant haline getirirken, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın istifalarını istedi. Cinsel taciz olayındaki 15 failden birinin,CHP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çelik olduğu öğrenilirken, CHP'nin, olayın iç yüzünü basından saklayarak siyasi rant sağlamaya çalıştığı kaydediliyor. CHP'nin taciz olayının faili İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Çelik hakkında işlem yapmazken, konuyu basından saklamaya çalıştığı gözleniyor. CHP'nin toplu tecavüz faili üyesini neden basından sakladığı, olayın üzerini neden örttüğü, 2 Bakan'ı fail gibi göstermeye çalışırken, kendi yöneticisini neden sakladığı merak konusu oldu.

CHP'Lİ ERSİN, HAYLİ TERLEDİ

CHP'nin bölgeye giderek olayla yakından ilgilenen milletvekili Ahmet Ersin, ulaştığımız bu bilgiyi teyit etmek için görüştüğümüzde, önce “Onlarla hiç meşgul olmadık. AKP'li bir milletvekilinin yakını da var diyorlar. Bunlarla ilgilenmedik biz. Hiç araştırmadım” dedi. Ardından, Orhan Çelik'i tanımadığını ileri sürdü. CHP Siirt İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlattığımızda ise “Faillerden birinin öyle olduğu söyleniyor ama tanımıyorum ben onu” dedi. “Tutuklu mu peki” şeklindeki sorumuz üzerine de “Tutuklu olabilir galiba, tam şeyini bilmiyorum” ifadesini kullandı. CHP'li Ersin, ardından ise tecavüz olayının faili yöneticilerinin yakın bir zamanda AK Parti'den geçtiğini söyleme gereği duydu.

VAKİT

***

bigmastersign diğer yorumları
ÇAĞDAŞ YAŞAM !..YANİ MEDENİ HAYAT !..NE DEMİŞ : MEHMED AKİF? TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR !..
PEKİ Yalanmı? Tek dişi kalmış canavar olduğu,Mehmed Akif merhum bugünleri,o günlerden görerek bu kelamı etmiş,ama bugün her yanımızı Ahtapot gibi sarmış,şimdi bataklıktan çıkmaya uğraşıyoruz,aynı coşan sel suyuna dar bir sokakta rastlayıp can havliyle oraya,buraya koşturuyoruz, bu hale nasıl geldik? o ayrı mevzu,buralar yetmez yazmaya,şimdi bu hayata"Çağdaş Yaşam"diyorlar bu cümle inanın buna,duydummu'kusmam'geliyor,bu kadar uyar tarifi,başka ne denir ki? bi heceliyerek okuyun anlıyacaksınız,hepimizin ağzında pelesenk oldu,dilimizi unutturdular bize,yav,bari"Medeni Hayat"deyin şuna!.

.
ümmet diğer yorumları
Maziye bak
Eskiden Köyensitütüleri vardı bir zamanlar.Anadolu dan toplanan cocuklar yetiştirilirdi! ne hikmetse yıl sonu yapılan balolara inönü ve ekibi iştirak eder şeref verirdi! daha sonra buralarda binlerce çocuk heder edildi.yürlercesi çocuklugunu yaşamadan hamile kalır ya kendilginden ya da orada ki idarecilerin baskısı ile düşük yapardı.inanmayan eşref edip in

.
avvam diğer yorumları
mehmeddervisoglu cok dogru tesbitleriniz de...
türkiye"yi idare etmek cok mu kolay?100yillik fosilleri temizlemek sanildigi kadar kolay degil kardesim.bizler degismeden hic birsey degismez."nasil yasarsak öyle idare olunuruz" buyuruyor yüce peygamberimiz s.a.v

.
mustafa3752 diğer yorumları
gayet normal arkadaşlar hani sp li bbp li akp li olsa neyse bir chp li için normal bunlar ya.nede olsa çağda yaşamcı bunlar kimin eli kimin cebindeciler

(Kaynak: habervaktim.com)


***


Ayrıca bakınız:

Yarın 1 Mayıs İşçi ve Tiyatro Bayramı! zaman.com.tr'deki "Kızımı örgütünüz kaçırdı, bana evladımı verin" başlıklı haberi YORUMSUZ olarak yayınlıyoruz!

LİNÇÇİLERin de LİNÇ edilmesine karşıyız!

LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro'nun salonunda!

Vakit gazetesinin provokatif bir haberle hedef gösterdiği "Yala Ama Yutma" ekibi sağduyu çağrısı yaptı

LİNÇÇİliğin özeleştirisini vermeyen Akmen'den

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için sert davranan Altıdan Sonra Tiyatro, gericiliğe karşı ılıman davranıyor

LİNÇÇİ de olsa, doğruya yakın şeyler yazıyor!

LİNÇÇİLERİN hiçbir projesine destek vermeyin!

LİNÇÇİLERİ biliyoruz... LİNÇÇİLERİN farkındayız... LİNÇÇİLERLE BİRLİKTE değiliz!

Kendini tiyatro komiseri sanan LİNÇÇİ ve yaşam cahili Yaşam Kaya, hiçbir siyasal, tiyatral ve yazınsal yetkinliği olmamasına karşın hâlâ ahkâm kesiyor

ŞİMDİ İSTANBUL İÇİN MÜHÜR VAKTİ Mİ?!

LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK; yelkenler suya indi, kol kırıldı yen içinde kaldı, ağaç yaşken eğildi; susmaya, teslimiyete, çivi çaktırmaya devam!

SANAL ÂLEMDE KINAYAN KINAYANA!

Türkiye tiyatrosundaki zayıf halkaların kokusunu iyi alıp "Yala Ama Yutma"nın oynanmasını engelleyenlere katkıda bulunan habervaktim.com'dan bir inci!

"Yala Ama Yutma"nın tedavülden kalkması için elinden geleni yapan www.habervaktim.com sitesi, "Skandal" patenti vurduğu haberin manşetinde zırvalıyor!

"Yala Ama Yutma!" oyununun engellenmesi için elinden geleni ardına koymayan habervaktim.com, şimdi de muhafazakâr bisküvi firması ÜLKER'i "uyarıyor"!

"Yala Ama Yutma" adlı tiyatro oyununun engellenmesi için çaba harcayan habervaktim.com, "Eskişehirli" Yılmaz Büyükerşen'le ilgili bir haber yayınladı!

"Yala Ama Yutma" adlı tiyatro oyununun bertaraf olması için net bir taraf tutan habervaktim.com, aynı netlikteki tavrını A. Şadoğlu'nda da gösteriyor!

Bitaraf görünmek adına araf semalarında kanat çırpan Taraf gazetesinin bertaraf olmasına "katkı" sunan Mehmet A. Şadoğlu'nun yaptığı bir vücut çalımı!

"Yala Ama Yutma" tiyatro oyununun engellenmesi için "üzerine düşen rolü" lâyıkıyla yerine getiren habervaktim.com'dan Turhan Selçuk değerlendirmesi!

"Yala Ama Yutma" tiyatro oyununun engellenmesine "yardım ve yataklık eden" habervaktim.com, buradan aldığı cesaretle Stalin konusunda da ahkâm kesiyor

"Yala Ama Yutma" oyununun engellemesine çanak tutan habervaktim.com, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... ve Sahne'yi besleyen Ertuğrul Günay'ı vitrine koydu!

Demek ki, sadece LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen Demirkanlı'nın LİNÇÇİ Tiyatro Yalancıları Birliği'nde değil, diğer yayınlarda da yalancılık geçer akçeymiş

"Yala Ama Yutma" oyununun engellenmesine yataklık eden habervaktim.com'u engellemek isteyenleri, tıpkı Burak Caney'i lanetlediğimiz gibi lanetliyoruz!

Kapitalizm, iç çelişkilerini dışı vuruyor; yada yeşil sermayenin pembe sermayeyle yaşadığı sentetik sorunların ahlakî izdüşümlerinden bir gösterge!...

"Yala Ama Yutma" oyununun engellenmesi için yataklık yaparken "açıkça, mertçe, Türkçe" yazan habervaktim.com, "zor"u görünce öznesiz tümce kullanıyor!

"Tarihin yeniden yazıldığı bir süreçte tarihten sıfır çeken, tarih şuurunun 't'sinden yoksun bir kişi siyaseten kültür bakanı olmaya devam ediyor"muş!

habervaktim.com sitesi doğru mu söylüyor?

Yeşil (gerici) sermayeyle pembe (Kemalist) sermayenin uzlaşabilir çelişkilerinin uzlaşmaz çelişkilermiş gibi dayatıldığı bir süreçte önemli bir haber!

"Yala Ama Yutma" oyununun tedavülden kalkması için elindeki tüm "olanakları" kullanan yazım cahili habervaktim.com, 87 yıllık Rahşan'ı "Rahşen" yaptı!

"Yala Ama Yutma" oyununun buhar olup havaya karışması için tüm benliğini kullanan habervaktim.com, üniforma giydirdiği Mustafa Balbay'ı diline doladı!

"Yala Ama Yutma" oyununun tarihten silinmesi için, tüm olanaklarını kullanan habervaktim.com, Gülşen'i "sürmanşet" yaparak gönlündeki aslanı gösterdi!

"Yala Ama Yutma" oyununu hazırlayanların korkaklığından yararlanarak, bu oyunun engellenmesine yataklık eden habervaktim'in dilini eşek arısı soksun!

Yarın 1 Mayıs İşçi ve Tiyatro Bayramı! habervaktim.com'un "7 askerin, Mehmetçik katili kadar kıymeti yok mu?" yazısını YORUMSUZ olarak yayınlıyoruz!

Bugün 1 Mayıs İşçi ve Tiyatro Bayramı! www.habervaktim.com sitesindeki "Uras o kalleş örgütü açıkladı" başlıklı haberi YORUMSUZ olarak yayınlıyoruz!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi