14 Şubat 2010 Pazar

ŞİMDİ İSTANBUL İÇİN MÜHÜR VAKTİ Mİ?!

Kumbaracı50 Sahnesi'nin, Yala Ama Yutma adlı oyunun oynanma arifesinde Vakit gazetesinde çıkan bir habere dayanarak, Beyoğlu Belediyesi tarafından mühürlenmesine karşıyız. Eğer iddia edildiği gibi, bir "evrak eksikliği" ve/ya yangın merdiveni olmaması söz konusu olduğu için Kumbaracı50 Sahnesi mühürlendiyse, bu salonun eksikliklerinin bilinmesine karşın, açılmasına neden aylar önce göz yumuldu? Yoksa, (pek ihtimâl vermek istemiyoruz ama) Kumbaracı50 Sahnesi ile Beyoğlu Belediyesi arasında gizli bir anlaşma mı yapılmıştı?

Bu arada, defalarca mühürlenen, baskına uğrayan, baskı gören, göz altılar yaşayan bir tiyatronun emekçileri olarak şunu belirtmemizde sayılamayacak denli yarar var; hangi koşulda olursa olsun, bir tiyatro salonunun mühürlenmesine ve bu mühürlenme karşısında süt dökmüş kedi gibi susulup oturulmasına kesinlikle karşıyız.

Şu soruyu sormadan edemiyoruz:

ŞİMDİ İSTANBUL İÇİN MÜHÜR VAKTİ Mİ?!


Bulunmaz Tiyatro
Genel Sanat Yönetmeni
Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİLERin de LİNÇ edilmesine karşıyız!

LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro'nun salonunda!

Vakit gazetesinin provokatif bir haberle hedef gösterdiği "Yala Ama Yutma" ekibi sağduyu çağrısı yaptı

LİNÇÇİliğin özeleştirisini vermeyen Akmen'den

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için sert davranan Altıdan Sonra Tiyatro, gericiliğe karşı ılıman davranıyor

LİNÇÇİ de olsa, doğruya yakın şeyler yazıyor!

LİNÇÇİLERİN hiçbir projesine destek vermeyin!

LİNÇÇİLERİ biliyoruz... LİNÇÇİLERİN farkındayız... LİNÇÇİLERLE BİRLİKTE değiliz!

Kendini tiyatro komiseri sanan LİNÇÇİ ve yaşam cahili Yaşam Kaya, hiçbir siyasal, tiyatral ve yazınsal yetkinliği olmamasına karşın hâlâ ahkâm kesiyor

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi