12 Mart 2010 Cuma

"Yala Ama Yutma" tiyatro oyununun engellenmesi için "üzerine düşen rolü" lâyıkıyla yerine getiren habervaktim.com'dan Turhan Selçuk değerlendirmesi!

Turhan Selçuk da öldü


Cumhuriyet gazetesi karikatüristi Turhan Selçuk, 88 yaşında İstanbul'da öldü. İlhan Selçuk'un kardeşi olan Turhan Selçuk, İslam'a ve Müslümanlara hakaret eden çizgileri ile de biliniyordu.


Alınan bilgiye göre, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu Acıbadem Maslak Hastanesi'nde ameliyat olduktan sonra yoğun bakıma alınan Selçuk, önceki gün gece saat 01.30 sıralarında öldü. Selçuk, Muğla'nın Milas ilçesinde 1922 yılında dünyaya geldi. Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği'nin kurucularından olan Selçuk, Akbaba, Aydede, Yön, Devrim Örneği gibi dergilerin yanı sıra Milliyet ve Akşam gibi günlük gazetelerde çalıştı. Selçuk'un Türkiye ve Avrupa'da birçok müzede karikatürleri sergilendi. Cumhuriyet gazetesinde çizen Selçuk, gazeteci-yazar İlhan Selçuk'un da kardeşi.

ÇİLEHANE BÖLGESİNE DEFNEDİLECEK
Turhan Selçuk, 14 Mart Pazar günü Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde toprağa verilecek. Alınan bilgiye göre, Selçuk için ilk tören, yarın İstanbul'da Cumhuriyet gazetesinde yapılacak. Bu törenin ardından Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine götürülecek cenazesi, 14 Mart'ta burada gerçekleştirilecek törenden sonra vasiyeti üzerine ilçede bulunan ''Çilehane''ye defnedilecek.

“TÜRBANLI DOMUZ AVRUPA BİRLİĞİ YOLUNDA”
Diğer taraftan Selçuk, İslam'a ve Müslümanlara ağır hakaretler içeren karikatürleri ile biliniyordu. Birçok duyarlı vatandaş, bir karikatüründe İslam'a ve Müslümanların kişilik haklarına hakaret edildiği gerekçesiyle Turhan Selçuk hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusu dilekçesi veren vatandaşlar kamuoyunda büyük yer bulmuştu. Başvurularda, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan Turhan Selçuk'a ait “Türbanlı domuz, Avrupa Birliği yolunda” başlıklı karikatürde Müslümanlara hakaret edildiğini belirtmişti.

Karikatürün yayınlandığı günlerde Memur-Sen Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada ise, karikatüre sert tepki gösterilerek, daha önce Norveç ve Danimarka'da oynanan oyunun yine, -ne yazık ki- bu defa kendi ülkemizde sahneye konulmak istendiği vurgulanmıştı. Açıklamada, ‘Turhan Selçuk'un ülkesinin ve insanının değerlerini malzeme yaparak ve o değerleri aşağılayarak kendisini gündeme getirmeye çalışması bir zavallılıktır' denilmişti.

CUMHURİYET'E BOMBADA KARIKATÜR BAHANESI
Turhan Selçuk'un, söz konusu karikatürünü bahane eden Alparslan Arslan ve 3 arkadaşı Cumhuriyet'e provokasyon amaçlı bomba atmıştı. Alparslan Arslan, 19 Nisan 2006 tarihinde yayınlanan AB yolunda başına başörtü takılmış domuz karikatürünün ardından Cumhuriyet gazetesine el bombası atmaya karar verdiklerini iddia etmişti. Bir süre sonra ise Cumhuriyet'e atılan bombanın ve Danıştay'a yapılan saldırının Ergenekon Terör Örgütü'nün planlaması olduğu ortaya çıkmıştı.

ERDOĞAN BU KARİKATÜRLERİ GÖRMEDİ Mİ-TIKLAYIN

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine her fırsatta çizgisi ile saldıran Turhan Selçuk'un ölümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan'ın mesajı, "Hakkındaki kariktürleri görmedi mi?" sorusunu akıllara getirdi ve manidar bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mesajında, ömrünü karikatür sanatına adayan Turhan Selçuk'un her zaman takdir ve saygıyla hatırlanacağını belirtti.

VAKİT-AA


***


Tüm Yorumları Oku

Bayar diğer yorumları
İMTİHAN BİTTİ. DEFTER KAPANDI
ALLAH C.C. onu sevdikleriyle elele haşretsin.

daghan diğer yorumları
a be I.Serter!!!
o kadar kötü yazmışınkiiiiiiii... namuslu denen şahıstan bi farkın kalmamış... bırakın yaaaa... cezası varsa onu allah verecek... ama maaaşallah siz bu dünyadan bilet kesiyosunuz yaaaa.... bu ne fanatiklik... vallaaaa yakışmıyorsunuz her ikiniz de buraya yazar kerdeşler...

hanedan diğer yorumları
MEKANIN CEHENNEM OLSUN TURHAN
ALLAHIN dostlarına dost, düşmanlarına düşman olmak farzdır. Bu adama merhamet nazarıyla bakıp hakkında hak olanları dilemek farzı terktir. Müslümanlar aleyhine çizmiş olduğu karikatürlerle islam dinine mensup ne kadar insan varsa hepsinin hakkına girmiştir. Müslümanlar turhan hakkında her daim şer dileyebilirler. Nasılki tebbet sûresini müslümanlar okudukca ebu lehebin ve karısının cehennemdeki azabı dahada çetin bi hal alıyorsa müslümanlarda ALLAH düşmanlarına beddua ederek cehennemlerini dahada narlandırabilirler. Hakkımız tabikide haramdır.

(Kaynak: habervaktim.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİLERin de LİNÇ edilmesine karşıyız!

LİNÇÇİ Altıdan Sonra Tiyatro'nun salonunda!

Vakit gazetesinin provokatif bir haberle hedef gösterdiği "Yala Ama Yutma" ekibi sağduyu çağrısı yaptı

LİNÇÇİliğin özeleştirisini vermeyen Akmen'den

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için sert davranan Altıdan Sonra Tiyatro, gericiliğe karşı ılıman davranıyor

LİNÇÇİ de olsa, doğruya yakın şeyler yazıyor!

LİNÇÇİLERİN hiçbir projesine destek vermeyin!

LİNÇÇİLERİ biliyoruz... LİNÇÇİLERİN farkındayız... LİNÇÇİLERLE BİRLİKTE değiliz!

Kendini tiyatro komiseri sanan LİNÇÇİ ve yaşam cahili Yaşam Kaya, hiçbir siyasal, tiyatral ve yazınsal yetkinliği olmamasına karşın hâlâ ahkâm kesiyor

ŞİMDİ İSTANBUL İÇİN MÜHÜR VAKTİ Mİ?!

LİNÇ CEPHESİ'NDE YENİ BİR ŞEY YOK; yelkenler suya indi, kol kırıldı yen içinde kaldı, ağaç yaşken eğildi; susmaya, teslimiyete, çivi çaktırmaya devam!

SANAL ÂLEMDE KINAYAN KINAYANA!

Türkiye tiyatrosundaki zayıf halkaların kokusunu iyi alıp "Yala Ama Yutma"nın oynanmasını engelleyenlere katkıda bulunan habervaktim.com'dan bir inci!

"Yala Ama Yutma"nın tedavülden kalkması için elinden geleni yapan www.habervaktim.com sitesi, "Skandal" patenti vurduğu haberin manşetinde zırvalıyor!

"Yala Ama Yutma!" oyununun engellenmesi için elinden geleni ardına koymayan habervaktim.com, şimdi de muhafazakâr bisküvi firması ÜLKER'i "uyarıyor"!

"Yala Ama Yutma" adlı tiyatro oyununun engellenmesi için çaba harcayan habervaktim.com, "Eskişehirli" Yılmaz Büyükerşen'le ilgili bir haber yayınladı!

"Yala Ama Yutma" adlı tiyatro oyununun bertaraf olması için net bir taraf tutan habervaktim.com, aynı netlikteki tavrını A. Şadoğlu'nda da gösteriyor!

Bitaraf görünmek adına araf semalarında kanat çırpan Taraf gazetesinin bertaraf olmasına "katkı" sunan Mehmet A. Şadoğlu'nun yaptığı bir vücut çalımı!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi