14 Temmuz 2010 Çarşamba

Darısı, "Peter Brook"u "Petersburg" yazacak denli dil bilincinden yoksun LİNÇÇİ M. Demirkanlı'nın dergisini besleyen Kültür Bakanı E. Günay'ın başına!

TDK'nın kuruluşunun 78. yıldönümü


TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Dil Kurumunun 78. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin’in mesajı şöyle: "Toplulukları millet yapan en etkili araç dildir. Dil ortak hissiyatın, düşüncenin ve yaşam tarzının geliştirilmesini sağlar.

Toplumda huzur ve istikrarın sağlanması, insanların birbirlerini daha iyi anlaması, işbirliği ve yardımlaşmanın geliştirilmesi kullanılan dilin gücüne ve zenginliğine bağlıdır.

Sürekli gelişen güzel dilimiz Türkçe, zengin içeriğiyle dünyanın en köklü ve en çok konuşulan dilleri arasında yer almaktadır. Dilimizin bu denli yaygın olması tarihimizin, kültürümüzün ve medeniyetimizin zenginliğini göstermektedir.

Bu zenginlik ve çeşitliliğin bozulmadan gelecek nesillere taşınması amacıyla 78 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türk Dil Kurumu, Türkçenin eğitim, bilim, felsefe, siyaset ve sanat dili haline gelmesi için önemli çalışmalar yapmaktadır.

Dilimizin geliştirilmesi ve yabancı etkilerden korunmasının eğitimciden gazeteciye, edebiyatçıdan siyasetçiye kadar herkesin ortak sorumluluğu olduğu inancındayım.

Hepimizin ortak değeri olan dilimizin zenginleştirilmesi, yabancı kelimelerden arındırılması, korunması ve yaygınlaştırılması için Türk Dil Kurumunun gösterdiği çabayı takdirle karşılıyoruz.
Bu düşüncelerle, Türk Dil Kurumunun 78. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm mensuplarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin Yazı İşleri Müdürü LİNÇÇİ Nalân Özübek, düşünebilme becerisine sahip olmadığı için, söyleyecek söz bulamıyor!

Benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin vergileriyle beslenen İBB, LİNÇÇİLERE (Kenan Işık, Mustafa Demirkanlı ve Gülhan Avşar) yemek ısmarlıyor! (HB)

LİNÇÇİ Demirkanlı yönetimindeki LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'yu reklamlarla besleyen Lemi Bilgin'in patronu Ertuğrul Günay, Deniz Baykal için konuştu!

LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi olduğu, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın yönettiği LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro..., umarız Kültür Bakanlığı binasına taşınmaz!

Tiyatro yazarı Coşkun Büktel’i karalamak amacıyla aşağıdaki ilkel ve iğrenç iftira fotomontajını imal edip yayımlayan Mustafa Demirkanlı’nın Tiyatro... Tiyatro... Dergisi’ni “herhangi bir şekilde desteklemek” ilkelliğe ve iğrençliğe prim vermek, iftiraya, lince ve sansüre suçortaklığı etmektir

Ahmet Altan'ın yönettiği Taraf, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Demirkanlı'nın yönettiği Tiyatro... Tiyatro... dergisine gusül abdesti aldırmış!!!

"Petersburg skandalı"

"İsmet'ler ölünce, İsmail'lere dönüşüyorlar(!)"

"Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin ve Kadir Topbaş'ın çömezi Kazmacıbaşı'nın desteğiyle yaşatılan Demirkanlı, yazarların kimliklerini değiştiriyor!"

TANI BU DERGİYİ, TANI DA OKU!

Büktel "Ahmet Arif fiyaskosu"nu "GÖR"üyor!

"Türk tiyatrosu dimdik ayakta" durabilmek için Kültür Bakanlığı ve Efes Pilsen'e yaslanırken, Mustafa Demirkanlı'nın yayınlarında iyice rezil oluyor!

Şahika Tekand da LİNÇÇİLERİN sitesine düştü!

Ertuğrul Timur, Ömer Kurhan, Can Törtop, Yaşam Kaya, Cüneyt Yalaz, Murat Demirbaş, Orhan Aydın'ın "LİNÇ DAVASI" arkadaşı Demirkanlı, harfleri yutuyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın sahibi olduğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr'ye göre Antalya'nın adı "Antaya" oldu!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunu büyük şirketler kullanıyor

Kültür Bakanlığı çanağı yalamaya mahkûm tiyatro topluluklarıyla Devlet Tiyatroları reklâm pastası yemeye mahkûm tiyatro dergilerinin göremediği konu!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönetimindeki LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr, dilini sokturacak eşek arısı arıyor

Yapımına 1993 yılında başlanmasına karşın, bir türlü tamamlanamayan "Kayadan Oyma Kültür Merkezi" Kültür Bakanlığı çanağı yalatılmasaydı bitebilirdi!

Bizim uyarılarımızı sürekli olarak kulak arkası edip yazım yanlışlarını sürdüren LİNÇÇİ M. Demirkanlı'yı bir de Kültür Bakanı Ertuğrul Günay uyarmalı!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi