6 Temmuz 2010 Salı

Kültür Bakanlığı çanağı yalamaya mahkûm tiyatro topluluklarıyla Devlet Tiyatroları reklâm pastası yemeye mahkûm tiyatro dergilerinin göremediği konu!

Benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu, kendisine ait olan Sultanahmet'teki reklâm panosunda, aşağıda adlarını teker teker saydığımız oyun yazarlarını afişe edip onları halkın beğenisine sunacağına, şu sözleri afişe etmeyi yeğliyor:

"Ekonomi Sınıfı İkramda Dünyanın En İyi Havayolu"


***


Ben, Sultanahmet'te oturuyorum. Sultanahmet, "dünyanın başkenti" olduğu için, son derecede hareketli bir insan kalabalığına sahip bir semt. TL'den çok EURO ve DOLAR sözcüklerinin sürekli olarak telâffuz edildiği bu semtteki her santimetrekarenin çok büyük bir kapital değeri var. Hâl böyle olunca, reklâm verenler, reklâm alanlar, reklâm satanlar, bu semte özel bir ilgi gösteriyorlar.

Sultanahmet semtinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosu da, bu nedenle son derecede stratejik öneme sahip bir araç.

Ben, hemen her sabah çok erken saatlerde Sultanahmet'teki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunun önünden geçerken, henüz tam anlamıyla uyanabilmiş olmuyorum. Günde yaklaşık olarak beş-altı saat uyumanın getirdiği mahmurlukla, evime çok yakın bir konumda bulunan İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunun önüne gelinceye dek, itiraf etmeliyim ki, tam anlamıyla uyanamıyorum.

Henüz tam anlamıyla uyanamamış olduğum için, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunun önüne geldiğimde, bu panoda şu oyun yazarlarının adlarını görerek uyanmak istiyorum:

Aiskhylos, Edward Albee, Oktay Arayıcı, Aristofanes, Cahit Atay, Cevat Fehmi Başkut, Samuel Beckett, Cyrano de Bergerac, Bertolt Brecht, Mihail Bulgakov, Cuma Boynukara, Coşkun Büktel, Emilio Carballido, Sermet Çağan, Anton Çehov, Evripides, Louis-Honoré Fréchette, Güngör Dilmen, Friedrich Dürrenmatt, T. S. Eliot, Dario Fo, Max Frisch, Jean Genet, Johann Wolfgang von Goethe, Nikolay Vasilyeviç Gogol, Carlo Goldoni, Maksim Gorki, Erbil Göktaş, Sema Göktaş, Luisa Josefina Hernández, Nâzım Hikmet, Henrik Ibsen, Eugène Ionesco, Alfred Jarry, Namık Kemal, İsmet Küntay, Federico García Lorca, Jose Maria Vieira Mendes, Arthur Miller, Yukio Mişima, Jean-Baptiste Molière, Sławomir Mrożek, Aziz Nesin, Vasıf Öngören, István Örkény, Harold Pinter, Luigi Pirandello, Edmond Rostand, William Shakespeare, Sam Shepard, Neil Simon, Sofokles, August Strindberg, Rodolfo Usigli, Arnold Wesker, Tennessee Williams, Ken Saro-Wiwa... (HB)


***


Ayrıca bakınız:

Tam bağımsız tiyatro yapabilmek için Kültür Bakanlığı çanağı yalamamak, resmî tiyatro dergisi olmamak için Devlet Tiyatroları reklâmı almamak gerekir!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunu büyük şirketler kullanıyor

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu, reklâm panolarına sahip çıkabilecek mi?!!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosunda VOYAGE OTELLERİ gölgesi!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu Sultanahmet reklam panosunda bugünkü program! (03.03.2010)

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu Sultanahmet reklam panosunda bugünkü program! (05.03.2010)

Devlet Tiyatroları duyuru ve tanıtım panolarının reklam şirketlerine pazarlanmasına onay veren DT Genel Müdürü Lemi Bilgin'e Sanat Kurumu'ndan "Hizmet Ödülü"

Emrindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panolarını özel şirketlerin işgal etmesine aldırmayan Lemi Bilgin, Sanat Kurumu'nun Hizmet Ödülü'nü alacak!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosu! (29 Aralık 2009)

Türkiye Cumhuriyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün sokağa düşmüş pür hâli!

İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosu, kapitalist şirketler tarafından işgal edilince, kısa bir an da olsa, Yeni Tiyatro'yla bu işgali gölgeliyoruz!

Hilmi Bulunmaz, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panosunun önünde durup, reklam panosundaki figürlere ekmek dilimleri sunuyor!

Devlet Tiyatroları reklam panoları işgal altında!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu Sultanahmet reklam panosunda bugünkü program! (09.03.2010)

İstanbul Devlet Tiyatrosu, çok uzun zaman sonra, anasının ak sütü gibi helal olan kendilerine ait reklam panosunu nihayet eline geçirebilmeyi başardı!

İsviçre / Basel'den birkaç fotoğraf...

İsviçre / Basel'de bir "kültür reklam panosu"...

Demirkanlı'nın yönettiği Tiyatro... Tiyatro... dergisini reklamlarıyla besleyen İstanbul Devlet Tiyatrosu, nihayet kendi reklam panosuna sahip çıktı!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun Sultanahmet semti reklam panosundaki bugünkü program!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklam panolarının kullanım hakkı kendi iradesinde değil!

Videoları izlemek için lütfen TIKLAYINIZ:
İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosu


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi