10 Temmuz 2010 Cumartesi

Yapımına 1993 yılında başlanmasına karşın, bir türlü tamamlanamayan "Kayadan Oyma Kültür Merkezi" Kültür Bakanlığı çanağı yalatılmasaydı bitebilirdi!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, kendi başlattığı "ciddi" projeleri bitirip tamamlamak yerine, bir yandan düzeysiz oyunlarla Türkiye tiyatrosunu hızla, hem de şimşek hızıyla çürüten tiyatro esnafına Kültür Bakanlığı çanağı yalatıyor ve diğer yandan yirmi yılı aşkındır Türkiye tiyatrosunu kirleten LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği anlamsız ve gereksiz LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne sadaka verir gibi, bu dergiyi sürekli olarak reklâmlarla beslemeyi millî mesele hâline getiriyor!

Benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, bana, halkıma ve tüyü bitmemiş yetime asla hiçbir şey sormadan, benden, halkımdan ve tüyü bitmemiş yetimden izin almayı aklının ucundan bile geçirmeden, "Kayadan Oyma Kültür Merkezi" yapımını tamamlamak yerine, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'ya, âdeta yeni LİNÇ KAMPANYALARI düzenlemesi için, yazın ortasında bile reklâm adı altında sadaka vermeyi sürdürüyor!!

www.zaman.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberi okuyunca, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'yı reklâmlarla beslemesinin ne kadar anlamsız olduğunu siz de hemen anlayacaksınız!!! (HB)


***


Bakan Günay'ın ziyaretinde ilginç sürpriz


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Nevşehir'in Avanos ilçesinde yapımı yarım kalan Kayadan Oyma Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Günay, gezi esnasında merkezin duvarında yazılı olan ''askım seni seviyorum'' yazısının önünde fotoğraf çektirdi.

Yapımına 1993 yılında başlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Kayadan Oyma Kültür Merkezi'ni gezerek bilgi alan Bakan Günay ''Burası beni çok heyecanlandırdı'' dedi.

Günay, bir bölümü oyulmuş halde olan 4750 metre kare büyüklüğündeki kongre merkezinin müzeye dönüştürülmesinin düşünüldüğünü belirterek şunları söyledi:

''Burası Kapadokya'nın tam merkezi konumunda. Burayı yeniden proje hazırlatıp bir müze haline dönüştürmek istiyoruz. Burası kayadan oyma mükemmel bir müze olabilir. Bu proje bize uluslararası alanda ödül bile kazandırabilir. Projenin çok iyi hazırlanması lazım. Zira geri dönüş yok. Proje için uluslararası bir çalışma yapılmalı. Bakanlık olarak böyle bir proje için gereken desteği sağlarız. Burası çok iyi bir bölge müzesi olur. Depolarımızda teşhir edilemeyen çok tarihi eserimiz var.''

Bakan Günay, merkezin sadece müze olarak değerlendirilmeyeceğini de ifade ederek, ''Burada müzenin dışında kafeler, butik oteller, sosyal yaşam alanları da kurulabilir. Burası beni çok heyecanlandırdı. Burayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Acele etmeyeceğiz ama çok da geç kalmayacağız'' diye konuştu.

Günay, incelemeleri kapsamında, Hacıbektaş ilçesini ziyaret ederek, Hacı Bektaş Müzesi ile Hacıbektaş Arkeoloji Müzesini de gezdi.

(Kaynak: Zaman)