14 Mayıs 2010 Cuma

Benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin vergileriyle beslenen İBB, LİNÇÇİLERE (Kenan Işık, Mustafa Demirkanlı ve Gülhan Avşar) yemek ısmarlıyor! (HB)

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, kultursanat.org sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


7 Tepe 7 Sanat İstanbul Buluşmaları’nda Tiyatrocular (tiyatrocular) bir araya geldi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin 7 Tepe 7 Sanat İstanbul Buluşmaları çerçevesinde gerçekleştirdiği toplantıların 5.’si tiyatro sanatçıları ile birlikte gerçekleştirildi. (gerçekleştirdiği toplantılar gerçekleştirilmiş) Kültür A.Ş.’nin Topkapı Kültür Parkı içerisindeki genel müdürlük binasında toplantı salonunda gerçekleştirilen yemekli toplantıya tiyatro dünyasından çok sayıda isim katıldı. Tiyatro sanatçısı ve yönetmen LİNÇÇİ Kenan Işık, İstanbul Şehir Tiyatrosu genel sanat yönetmeni (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni) Ayşe Nil (Ayşenil) Şamlıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan, İzmit Şehir Tiyatrosu (Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları) Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik, Duru Tiyatro sanat yönetmeni Emre Kınay, Selçuk Çobanoğlu, Show Tiyatro sanat yönetmeni ve karagöz sanatçısı Cengiz Özek, tiyatro sanatının duayenleri Tekin Akmansoy, Zihni Göktay, Üstün İnanç, Rauf Altıntak’ın yanı sıra Turgay Tanülkü, Ahmet Mümtaz Taylan, Süheyl Uygur, Behzat Uygur ve LİNÇÇİ Tiyatro Tiyatro Dergisi sahibi LİNÇÇİ Gülhan Avşar ve yayın yönetmeni LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı katıldı.

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürümüz (Müdürü'müz) Nevzat Bayhan davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, 7 Tepe 7 Sanat İstanbul Buluşmaları’nın 2009 yılının Ekim ayından bu yana belirli periyotlarda gerçekleştirildiğini söyledi. Bayhan, “Her yıl geleneksel olarak farklı sanat alanlarındaki sanatçılarımız ile birlikte bir iftar sofrasında bir araya geliyorduk. Geçtiğimiz yıl hava muhalefeti nedeniyle bu toplantıyı ertelemek durumunda kalmıştık. Biraz da bunu telafi etmek maksadıyla, farklı sanat kollarından duayenler ile bir araya gelmek için 7 Tepe 7 sanat İstanbul buluşmalarını (Buluşmaları'nı) gerçekleştirmeye başladık. 5.’sini gerçekleştirdiğimiz bu buluşmalar sayesinde, İstanbul’da kültür ve sanat alanında önemli çalışmalara imza atan Kültür A.Ş.’yi tanıtırken bir yandan da alanın sorunlarına ve önerilere değgin fikir alışverişi gerçekleştirmenin faydalı olacağını düşündük. Şimdiye kadarki buluşmalar, hem sanatçılarımızın bizi daha yakından tanımasına hem de ileriye dönük ortak çalışmalara zemin hazırladı” dedi.

Bayhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin özellikle İstanbul’un farklı semtlerindeki kültür merkezlerinde organizasyonunu üstlendiği etkinlikler, prestij kitap yayımcılığı ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti açılışı gibi önemli organizasyonları başarıyla gerçekleştirdiğini söyledi. “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız (Başkanı'mız) Sayın Kadir Topbaş’ın belediyecilik vizyonu çerçevesinde Kültür A.Ş.’nin önemli atılımlar ve etkinlikler gerçekleştirdiğini, İstanbul’un kültürüne önemli bir katkı sunduğunu” belirten Bayhan, “Nüfusu giderek artan bir şehir olan İstanbul’umuzda kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaların etkin (bir biçimde) duyurulmasının önemli olduğunu” söyledi. Bayhan, özel ve ödenekli tiyatrolarımızdan amatör tiyatrolara uzanan geniş bir alanda üretilen oyunların İstanbullular tarafından bilinmesinin seyirci sayısını da artıracağını bu konuda İBB Kültür A.Ş.’nin işbirliğine açık olduğunu söyledi.

Kültür A.Ş.’yi tanıtan videonun seyredilmesinden sonra tiyatronun farklı alanlarından gelen davetliler düşüncelerini paylaştılar. Güneydoğu turnesinden dönen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları) oyuncusu Zihne (Zihni) Göktay’ın turne anıları, davetliler için mini bir meddah gösterisi gibiydi. Öneriler kısmında tiyatronun geçmişte hangi zorluklar ile yapıldığı konuşuldu. Bugün tiyatro ortamına Kültür A.Ş.’nin nasıl ve ne şekilde katkı sağlayabileceği tartışıldı.

Hayli uzun ve neşeli bir sohbetin ardından davetliler genel müdürümüz Nevzat Bayhan’ın anlatımıyla Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Özellikle Panorama 1453 Tarih Müzesi, tiyatro sanatçılarından tam not aldı.

(Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.)


***
.
.
Ayrıca bakınız:
.
LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!
.
Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!
.
Linç imzacıları listesi