3 Haziran 2010 Perşembe

Nâzım Hikmet'i önce "romantik komünist" olarak pazarlamaya çalışan burjuva entelejansiyası, şimdi de Nâzım'la özdeşleşen "komünist" sözcüğünü siliyor!

Soldan sağa: Cemal Bulunmaz, "Nâzım Hikmet", Hilmi Bulunmaz
Fotoğraf: Aygün Başarır, 2006
(Kaynak: www.hilmibulunmaz.com, Ünlüler Mezarlığı)


***


Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, Zaman gazetesinin sitesinden alıp olduğu gibi yayınladık. Ancak, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


Nazım (Nâzım) Hikmet'e 'hgeldin' ('HGeldin') kitabı

Nazım (Nâzım) Hikmet, vefatının 47. yıldönümünde başta İstanbul olmak üzere bugün Türkiye'nin birçok ilinde yapılan toplantılar ve sanat etkinlikleriyle anılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl, Nazım (Nâzım) Hikmet'i anma etkinliklerine 'İstanbul Şairi Nazım (Nâzım) Hikmet, Hoş Geldin' adlı bir kitapla katkı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay kitapla ilgili olarak, "Kitap, hem büyük şaire geçen yıl vatandaşlık hakkının Bakanlar Kurulu kararıyla iadesi nedeniyle bir sevgi karşılaması niteliği taşıyor hem de bu yıl İstanbul'un Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle, onun İstanbul duyarlılığını öne çıkarmayı hedefliyor." açıklamasını yaptı. Kıymet Coşkun'un editörlüğünde hazırlanan 464 sayfalık anma kitabı Ara Güler, Lütfi Özkök, Elçin Acun ve Ümit Yaşar Gözüm'ün fotoğrafları ve Nazım (Nâzım) hakkında tanınmış edebiyatçıların yazı ve şiirlerini içeriyor.

Nazım (Nâzım) Hikmet, dün Moskova'da Novodeviçye mezarlığında (Mezarlığı'nda) bulunan kabri başında da anıldı. Türkiye Moskova Büyükelçiliği himayelerinde Rus-Türk İşadamları Birliği'nin (RTİB) düzenlediği anma törenine Moskova'da bulunan 300'e yakın Türk katıldı. Barış güvercinlerinin uçurulduğu mezarlıktaki törenin ardından etkinlikler, 'Nazım'a (Nâzım'a) Doğru' sanat gecesi ve Edip Akbayram konserleri ile devam etti.

ANKARA ZAMAN, MOSKOVA CİHAN

ZAMAN


***


Ayrıca bakınız:

Uyarıyoruz: Nâzım Hikmet'in yapıtlarını oltaya yem koyar gibi piyasaya sürüp Kültür Bakanlığı çanağı yalayanları artık çok sert biçimde eleştireceğiz!

Nâzım Hikmet, kendisinin adından yararlanarak "Kültür Bakanlığı çanağı" yalayanların yılışıklığına karşın yaşadı, yaşıyor ve dünya döndükçe yaşayacak!

LİNÇÇİ tiyatronline.com editörü LİNÇÇİ Yaşam Kaya, kapitalizme gusül aptesti aldıran Taraf'ta Dostlar Tiyatrosu şefi LİNÇÇİ Genco Erkal'ı güzelliyor!

"Nâzımcılar" Nâzım'a sansüre göz yumacak mı?

TÜRK TİYATROSUNDAN İNSAN MANZARALARI - 3 / Gerçek kişiler üstüne hayalî diyaloglar

LİNÇÇİ Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Genel Sekreteri LİNÇÇİ Metin Boran'dan LİNÇÇİ Dostlar Tiyatrosu şefi LİNÇÇİ Genco Erkal'a EVRENSEL destek!

LİNÇÇİ Prof. Dr. Yusuf Eradam, kapitalizmi ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek için yayın yapan Radikal'de Dostlar Tiyatrosu şefi Genco Erkal'ı övüyor!

"Yağ satarım bal satarım, ustam ölmüş ben satarım" tekerlemesi eşliğinde; Mehmet Ulusoy'un ölümünden sonra LİNÇÇİ Genco Erkal'ın "asparagas tiyatrosu"

LİNÇÇİ TEB'den LİNÇÇİ Genco Erkal'a destek!

Genco Erkal'ın LİNÇÇİLİĞİNİ ödül şalı örtemez!

Demirkanlı / Timur / Kurhan'ın LİNÇ KAMPANYATÖRLERİNDEN medet uman İzmir / Balçova Belediyesi, LİNÇÇİ Genco Erkal'a Aydınlanma Onur Ödülü(!) verdi!

LİNÇÇİ olmayan Dündar İncesu, LİNÇÇİ TİYATRONLINE'daki yazısında, LİNÇÇİ "DOSTLAR TİYATROSU'na ve de" LİNÇÇİ "GENCO ERKAL'a teşekkür ederim." diyor!

Genco Erkal, Tansu Çiller, Talât Sait Halman, Özdemir Nutku, Kerem Kurdoğlu, Ömer F. Kurhan, Boğaziçi Üniversitesi'nde SANSÜRCÜLÜK eğitimi mi aldılar?

LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku ve LİNÇÇİ Genco Erkal'la aynı masada konuşacağı için, Özgür Başkaya'nın "abileri" umarız bir kez daha katledilmez!

Dün akşam, Tiyatro Fora'nın oyununu izlemek için davet edilen Erbil Göktaş'la birlikte gittiğim izbe tiyatro binasındaki karanlık bir afişin izdüşümü!

LİNÇÇİLERİ biliyoruz... LİNÇÇİLERİN farkındayız... LİNÇÇİLERLE BİRLİKTE değiliz!

Bulunmaz Tiyatro'yu "mahkum ettiren" bir zamanların İstanbul Belediyesi avukatı, şimdinin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, işçileri de mahkum ettirebilir!

LİNÇÇİLER, birbirlerine misafirliğe gidiyorlar! İzmir'deydim; geldim!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi